- Përputhja kryesore e bibliotekës: 2-Bromo-1,1-diethoxyethane #382 | match 0.0%
- Breza të fortë në 1026, 1052, 1104 dhe 1158 cm-1 mbështesin lidhjen e dukshme C-O.
- Një brez në 3276 cm-1 mbështet kiminë e mundshme që përmban hidroksil.
- Një brez në 2897 cm-1 mbështet një skelet organik alifatik.
- Modeli më i gjerë i 15 bibliotekave më të mira dominohet nga komponime organike që përmbajnë oksigjen, në përputhje me majat e mostrës.
- Karakteristikat më të forta të vëzhguara janë të grupuara në 1026, 1052, 1104 dhe 1158 cm-1, një model që është karakteristik për intensitet të konsiderueshëm të shtrirjes C-O dhe është në përputhje me alkoolet, eterët, acetalet ose struktura të ngjashme alifatike të oksigjenuara.
- Një brez në 3276 cm-1 është në përputhje me shtrirjen O-H dhe për këtë arsye mbështet kiminë që përmban hidroksil; nëse ky brez është real dhe jo për shkak të lagështisë, e bën më pak të sigurt një caktim të thjeshtë të eterit pa hidroksil.
- Brezi në 2897 cm-1 mbështet shtrirjen alifatike C-H.
- Karakteristika 1639 cm-1 nuk është e mjaftueshme më vete për të krijuar një grup funksional specifik këtu dhe mund të pasqyrojë pangopje të dobët, përkulje të ujit të përthithur, ose një kontribut tjetër jo specifik.
- Nëpër 15 emrat më të mirë të bibliotekës, shumë kandidatë përmbajnë grupe që mbartin oksigjen, si alkoolet, poliolet, eterët, acetalet ose funksionet alkoksi, kështu që drejtimi i gjerë organik i oksigjenuar është në përputhje me modelin e përgjithshëm të tërheqjes, edhe pse asnjë kandidat i vetëm nuk përputhet bindshëm.
- Brezi me numër të ulët valor në 661 cm-1 mund të jetë i pajtueshëm me një atom të rëndë ose dridhje jashtë rrafshit, por nuk konfirmon në mënyrë specifike një përbërje të brominuar në mungesë të provave më të forta mbështetëse.
- Brezi i vëzhguar në 3276 cm-1 nuk është një përshtatje veçanërisht e mirë për një caktim të ngushtë për një acetal/haloacetal të thjeshtë, përveç nëse përfshihet lidhje hidrogjeni, papastërti ose lagështi.
- Nuk ofrohet asnjë grup brezash identifikues të qartë që konfirmojnë në mënyrë specifike kiminë e brominuar etoksi acetal.
- Provat aktuale nuk dallojnë me siguri midis materialeve të pasura me alkool, të pasura me eter, të ngjashme me acetal ose materiale alifatike të përziera të oksigjenuara.
- Rëndësia e brezit 1639 cm-1 mbetet e paqartë.
- Karakteristika me numër të ulët valor 661 cm-1 është shumë jo specifike për të provuar zëvendësimin e halogjenit.
- Për shkak se krahasimi i bibliotekës së referencës është njëtrajtësisht i dobët, goditja më e mirë duhet të trajtohet vetëm si një emër i përafërt i bibliotekës, jo si një identitet i konfirmuar i materialit.
Hapat e rekomanduar të mëtejshëm:
Recollect the FTIR spectrum after careful drying or purging to determine whether the 3276 and 1639 cm-1 bands arise from moisture; this is important for deciding between hydroxyl-containing material and a more purely ether/acetal-like material. Inspect the sample by ATR-FTIR and, if possible, transmission FTIR over repeat runs to confirm whether the 1026-1158 cm-1 band pattern is stable and intrinsic to the sample. Use GC-MS or LC-MS if the sample is a small molecule or mixture; this would quickly test whether the library top name 2-Bromo-1,1-diethoxyethane is chemically plausible. If bromine is specifically suspected, confirm with elemental analysis such as XRF, EDS, or MS isotopic pattern inspection rather than relying on the 661 cm-1 band alone.