FQAEJA E REZULTATIT

oxygenated aliphatic organic material with C-O bonding and probable hydroxyl or ether functionality

Shikoni raportin e mësipërm. Përdorni komentet më poshtë nëse keni nevojë për diskutim të mëtejshëm.

Nr. i rezultatit: 20250628161834444728332 Pronari: publicuser Komente: 0
Raporti i Analizës FTIR

oxygenated aliphatic organic material with C-O bonding and probable hydroxyl or ether functionality

Parametrat e kampionit dhe matjes

Raporti Nr. 20250628161834444728332
Data 2025-06-28 08:20:09
Gama Spektrale (cm⁻¹) [(650, 4000)]
Vija bazë Korrigjimi i vijës bazë AsLS
Përputhje biblioteke 0%

Rezultati i identifikimit

0%

Rezultati më i mirë i bibliotekës është 2-Bromo-1,1-diethoxyethane, por rikthimi nuk është mjaft i besueshëm për një caktim në nivel përbërjeje, sepse të gjitha ngjashmëritë e raportuara të bibliotekës janë 0.000 dhe asnjë provë e drejtpërdrejtë ose e lidhur nga literatura nuk e mbështet në mënyrë të pavarur atë identitet. Spektri i matur përshkruhet më sigurtë si një material organik alifatik i oksigjenuar që tregon breza të fortë shtrirjeje C-O dhe një brez me numër të lartë valor në përputhje me kiminë që përmban hidroksil dhe/ose eter.

Interpretim i detajuar

• Përputhja kryesore e bibliotekës: 2-Bromo-1,1-diethoxyethane #382 | match 0.0%
  1. Breza të fortë në 1026, 1052, 1104 dhe 1158 cm-1 mbështesin lidhjen e dukshme C-O.
  2. Një brez në 3276 cm-1 mbështet kiminë e mundshme që përmban hidroksil.
  3. Një brez në 2897 cm-1 mbështet një skelet organik alifatik.
  4. Modeli më i gjerë i 15 bibliotekave më të mira dominohet nga komponime organike që përmbajnë oksigjen, në përputhje me majat e mostrës.
  5. Karakteristikat më të forta të vëzhguara janë të grupuara në 1026, 1052, 1104 dhe 1158 cm-1, një model që është karakteristik për intensitet të konsiderueshëm të shtrirjes C-O dhe është në përputhje me alkoolet, eterët, acetalet ose struktura të ngjashme alifatike të oksigjenuara.
  6. Një brez në 3276 cm-1 është në përputhje me shtrirjen O-H dhe për këtë arsye mbështet kiminë që përmban hidroksil; nëse ky brez është real dhe jo për shkak të lagështisë, e bën më pak të sigurt një caktim të thjeshtë të eterit pa hidroksil.
  7. Brezi në 2897 cm-1 mbështet shtrirjen alifatike C-H.
  8. Karakteristika 1639 cm-1 nuk është e mjaftueshme më vete për të krijuar një grup funksional specifik këtu dhe mund të pasqyrojë pangopje të dobët, përkulje të ujit të përthithur, ose një kontribut tjetër jo specifik.
  9. Nëpër 15 emrat më të mirë të bibliotekës, shumë kandidatë përmbajnë grupe që mbartin oksigjen, si alkoolet, poliolet, eterët, acetalet ose funksionet alkoksi, kështu që drejtimi i gjerë organik i oksigjenuar është në përputhje me modelin e përgjithshëm të tërheqjes, edhe pse asnjë kandidat i vetëm nuk përputhet bindshëm.
  10. Brezi me numër të ulët valor në 661 cm-1 mund të jetë i pajtueshëm me një atom të rëndë ose dridhje jashtë rrafshit, por nuk konfirmon në mënyrë specifike një përbërje të brominuar në mungesë të provave më të forta mbështetëse.
  • Brezi i vëzhguar në 3276 cm-1 nuk është një përshtatje veçanërisht e mirë për një caktim të ngushtë për një acetal/haloacetal të thjeshtë, përveç nëse përfshihet lidhje hidrogjeni, papastërti ose lagështi.
  • Nuk ofrohet asnjë grup brezash identifikues të qartë që konfirmojnë në mënyrë specifike kiminë e brominuar etoksi acetal.
  • Provat aktuale nuk dallojnë me siguri midis materialeve të pasura me alkool, të pasura me eter, të ngjashme me acetal ose materiale alifatike të përziera të oksigjenuara.
  • Rëndësia e brezit 1639 cm-1 mbetet e paqartë.
  • Karakteristika me numër të ulët valor 661 cm-1 është shumë jo specifike për të provuar zëvendësimin e halogjenit.
  • Për shkak se krahasimi i bibliotekës së referencës është njëtrajtësisht i dobët, goditja më e mirë duhet të trajtohet vetëm si një emër i përafërt i bibliotekës, jo si një identitet i konfirmuar i materialit.

Hapat e rekomanduar të mëtejshëm: Recollect the FTIR spectrum after careful drying or purging to determine whether the 3276 and 1639 cm-1 bands arise from moisture; this is important for deciding between hydroxyl-containing material and a more purely ether/acetal-like material. Inspect the sample by ATR-FTIR and, if possible, transmission FTIR over repeat runs to confirm whether the 1026-1158 cm-1 band pattern is stable and intrinsic to the sample. Use GC-MS or LC-MS if the sample is a small molecule or mixture; this would quickly test whether the library top name 2-Bromo-1,1-diethoxyethane is chemically plausible. If bromine is specifically suspected, confirm with elemental analysis such as XRF, EDS, or MS isotopic pattern inspection rather than relying on the 661 cm-1 band alone.

Krahasimi i Bibliotekës

Grupi i përputhjes:
Spektri i bibliotekës do të shfaqet këtu.

Rezultatet e Kërkimit në Bibliotekë — 15 Kandidatët Kryesorë

Renditja Përputhje % Përbërës SMILES Nr. i spektrit Veprimi
Duke ngarkuar kandidatët e bibliotekës...

Analiza e Pikut

★ = Caktimi i mbështetur nga literatura
# Numri i valës (cm⁻¹) Absorbanca Detyrë Citim Statusi i caktimit
1 · 1026 1.00 - - -
2 · 1052 0.91 - - -
3 · 1104 0.55 - - -
4 · 3276 0.41 - - -
5 · 661 0.29 - - -
6 · 1158 0.28 - - -
7 · 1314 0.27 - - -
8 · 2897 0.24 - - -
9 · 1426 0.17 - - -
10 · 1639 0.15 - - -

Shtojca — Spektri i Papërpunuar

Spektri i papërpunuar i mostrës
Gjeneruar nga FTIR.fun — Raporto #20250628161834444728332 2025-06-28 08:20:09
Diskutim

Komente dhe prova vijuese

Përdorni këtë zonë për të vazhduar interpretimin, për të bërë pyetje ose për të shtuar prova shtesë verifikimi.

Dorëzo Kërkesën Formulari