FQAEJA E REZULTATIT

aliphatic organic material with C-O stretching features, possibly an ester- or ether-containing compound

Shikoni raportin e mësipërm. Përdorni komentet më poshtë nëse keni nevojë për diskutim të mëtejshëm.

Nr. i rezultatit: 20250502213648339279500 Pronari: publicuser Komente: 1
Raporti i Analizës FTIR

aliphatic organic material with C-O stretching features, possibly an ester- or ether-containing compound

Parametrat e kampionit dhe matjes

Raporti Nr. 20250502213648339279500
Data 2025-05-02 23:30:20
Gama Spektrale (cm⁻¹) [(650, 4000)]
Vija bazë Korrigjimi i vijës bazë AsLS
Përputhje biblioteke 0%

Rezultati i identifikimit

0%

Hiti më i mirë i bibliotekës është propan-2-il cikloheksanekarboksilati, por cilësia e përputhjes është në mënyrë efektive e munguar dhe nuk është mjaft e fortë për të mbështetur identifikimin e atij përbërësi specifik. Spektri i matur dominohet nga bandat në rajonin e gjurmëve të gishtave, veçanërisht 1034-1284 cm-1, që është në përputhje me shtrirjen C-O në një material organik alifatik që përmban oksigjen. Megjithatë, lista e tanishme e majave nuk përfshin një bandë të qartë karbonil esterike afër rajonit të pritur 1700-1750 cm-1, kështu që një caktim specifik i esterit të cikloheksanekarboksilatit nuk mbështetet në mënyrë të sigurt. Një drejtim më i gjerë i një materiali organik alifatik që përmban lidhje C-O është kimikisht më i sigurt në provat aktuale.

Interpretim i detajuar

• Përputhja kryesore e bibliotekës: propan-2-yl cyclohexanecarboxylate #55760 | match 0.0%
  1. Hiti më i mirë i bibliotekës është propan-2-il cikloheksanekarboksilati, por cilësia e përputhjes është në mënyrë efektive e munguar dhe nuk është mjaft e fortë për të mbështetur identifikimin e atij përbërësi specifik. Spektri i matur dominohet nga bandat në rajonin e gjurmëve të gishtave, veçanërisht 1034-1284 cm-1, që është në përputhje me shtrirjen C-O në një material organik alifatik që përmban oksigjen. Megjithatë, lista e tanishme e majave nuk përfshin një bandë të qartë karbonil esterike afër rajonit të pritur 1700-1750 cm-1, kështu që një caktim specifik i esterit të cikloheksanekarboksilatit nuk mbështetet në mënyrë të sigurt. Një drejtim më i gjerë i një materiali organik alifatik që përmban lidhje C-O është kimikisht më i sigurt në provat aktuale.
  2. Maja të shumta të forta në rajonin e gjurmëve të gishtave midis 1034 dhe 1284 cm-1 mbështesin praninë e shtrirjes C-O, e cila është e zakonshme në eterë dhe esterë.
  3. Mostra nuk ka informacion të gjerë O-H ose të qartë N-H në listën e dhënë të majave, kështu që një material i thjeshtë alifatik i oksigjenuar mbetet më konsistent sesa një interpretim i pasur me alkool ose amid.
  4. Kandidati më i mirë i bibliotekës është një ester, dhe kandidati i dytë është gjithashtu një ester, gjë që ofron mbështetje të kufizuar për marrjen në konsideratë të një përbërje alifatike të oksigjenuar.
  5. Bandat e vëzhguara në 1034, 1057, 1086, 1094, 1117, 1191, 1209 dhe 1284 cm-1 formojnë një grup të fortë në rajonin e gjurmëve të gishtave tipik për shtrirjen C-O dhe mënyra të ngjashme skeletore në përbërjet organike që përmbajnë oksigjen.
  6. Bandat në 669, 721 dhe 744 cm-1 janë të pajtueshme me mënyra deformimi unazore, zinxhirore ose të zëvendësuara alifatike, por ato nuk janë identifikuese unike për kandidatin kryesor të bibliotekës.
  7. Renditja e bibliotekës është e dobët në përgjithësi: kandidati më i mirë dhe kandidatët e tjerë të renditur lart kanë të gjithë ngjashmëri zero të raportuar, dhe modeli Top-15 është kimikisht jokonsistent, duke përfshirë esterë, heterocikle azoti, amide dhe tretës të halogjenuar.
  • Një caktim specifik për propan-2-il cikloheksanekarboksilatin nuk mbështetet sepse ngjashmëria e raportuar e bibliotekës është 0.000.
  • Një identifikim i ngushtë i esterit kufizohet nga mungesa, në listën e dhënë të majave, e një bande karakteristike të fortë karbonil esterike afër rreth 1700-1750 cm-1.
  • Kandidatët Top-15 të bibliotekës janë brendësisht kontradiktorë, duke përfshirë mundësi të heterocikleve të azotit, amideve dhe tretësve të halogjenuar, kështu që modeli i marrjes nuk përforcon në mënyrë të qëndrueshme një klasë specifike strukture.
  • Provat aktuale nuk dallojnë me siguri midis një esteri dhe një përbërje tjetër alifatike që përmban oksigjen, si një material i pasur me eter.
  • Pa informacion nga rajoni i karbonilit, rajoni i shtrirjes C-H, ose konteksti i mostrës, skeleti molekular dhe modeli i zëvendësimit mbeten të pasigurt.
  • Krahasimi i bibliotekës referuese me cilësi të ulët pengon një përfundim të mbrojtës në nivel entiteti.

Hapat e rekomanduar të mëtejshëm: Reacquire the FTIR spectrum over the full range with attention to the 1800-1500 cm-1 region to check for a characteristic ester carbonyl band. Inspect the 3000-2800 cm-1 region for aliphatic C-H stretching and the 3500-3200 cm-1 region for any O-H or N-H bands that would redirect the interpretation. If available, compare against authenticated spectra of the library top hit and a small set of simple aliphatic esters and ethers rather than relying on the present low-match library ranking. Use a complementary method such as GC-MS or LC-MS if the sample is a small molecule mixture or liquid, since that would quickly test whether a cyclohexanecarboxylate ester is actually present.

Krahasimi i Bibliotekës

Grupi i përputhjes:
Spektri i bibliotekës do të shfaqet këtu.

Rezultatet e Kërkimit në Bibliotekë — 15 Kandidatët Kryesorë

Renditja Përputhje % Përbërës SMILES Nr. i spektrit Veprimi
Duke ngarkuar kandidatët e bibliotekës...

Analiza e Pikut

★ = Caktimi i mbështetur nga literatura
# Numri i valës (cm⁻¹) Absorbanca Detyrë Citim Statusi i caktimit
1 · 721 1.00 - - -
2 · 744 0.29 - - -
3 · 1034 0.28 - - -
4 · 669 0.23 - - -
5 · 1086 0.20 - - -
6 · 1117 0.20 - - -
7 · 1094 0.19 - - -
8 · 1209 0.19 - - -
9 · 1284 0.17 - - -
10 · 1191 0.15 - - -
11 · 1386 0.15 - - -
12 · 1057 0.13 - - -
13 · 965 0.11 - - -

Shtojca — Spektri i Papërpunuar

Spektri i papërpunuar i mostrës
Gjeneruar nga FTIR.fun — Raporto #20250502213648339279500 2025-05-02 23:30:20
Diskutim

Komente dhe prova vijuese

Përdorni këtë zonë për të vazhduar interpretimin, për të bërë pyetje ose për të shtuar prova shtesë verifikimi.

The above shows the FTIR analysis results of a png file uploaded by a user (IP: 2403::). The original image is displayed below.20250502213648339279500.pngFor such samples in the future, we will provide them in CSV format converted from raw files, making it easier for users to further analyze using our site’s range search technology and other tools. It also allows users to download the data for analysis and share their findings or suggestions.tem.csv

en&2
Dorëzo Kërkesën Formulari