Shikoni raportin e mësipërm. Përdorni komentet më poshtë nëse keni nevojë për diskutim të mëtejshëm.
Spektri i kampionit dominohet nga shtrirja e gjerë O–H/N–H afër 3338/3370 cm⁻¹ dhe shtrirja e fortë alifatike C–H në 2924 cm⁻¹, së bashku me një model kompleks të shiritave C–O dhe C–N rreth 1036, 995 dhe 917 cm⁻¹. Ndërsa përputhja më e afërt e bibliotekës është gliceroli (ngjashmëri 80%), gjurmët e plota spektrale dhe modeli i brendshëm aromatik/amid i bibliotekës tregojnë për një material organik më kompleks që përmban kontribute poliol, amid dhe aromatik sesa glicerol i pastër.
Hapat e rekomanduar të mëtejshëm: Perform GC–MS or NMR analysis to confirm the presence of glycerol and to identify any nitrogen-containing or aromatic additives. Carry out solubility tests: if the sample is readily water-soluble, this would support a polyol-rich composition, whereas insoluble fractions would point to a more hydrophobic aromatic/amide-rich phase. Use derivatisation (e.g., silylation) followed by GC–MS to resolve the number of hydroxyl groups and possible amide/aromatic functionalization.
| Renditja | Përputhje % | Përbërës | SMILES | Nr. i spektrit | Veprimi |
|---|---|---|---|---|---|
| Duke ngarkuar kandidatët e bibliotekës... | |||||
| # | Numri i valës (cm⁻¹) | Absorbanca | Detyrë | Citim | Statusi i caktimit | |
|---|---|---|---|---|---|---|
| 1 | · | 3338 | 1.00 | Shiriti në 3338 cm-1 i është caktuar hidroksilit[15]. | - | Siguri e lartë |
| 2 | · | 3370 | 0.96 | Shiriti në 3370 cm-1 i është caktuar hidroksilit të lirë[6]. | - | Siguri e lartë |
| 3 | · | 1036 | 0.67 | Shiriti në 1036 cm-1 i është caktuar lidhjes së vetme C-O[14]. | - | Siguri e moderuar |
| 4 | · | 995 | 0.43 | Shiriti në 995 cm-1 i është caktuar lidhjes së vetme C-O[13]. | - | Siguri e lartë |
| 5 | · | 1414 | 0.15 | Shiriti në 1414 cm-1 i është caktuar alkil C-H[12]. | - | Siguri e moderuar |
| 6 | · | 2924 | 0.15 | Shiriti në 2924 cm-1 i është caktuar alkil C-H[11]. | - | Siguri e lartë |
| 7 | · | 917 | 0.14 | Shiriti në 917 cm-1 i është caktuar alkenit / përkuljes aromatike C–H jashtë planit[10]. | - | Siguri e ulët |
Përdorni këtë zonë për të vazhduar interpretimin, për të bërë pyetje ose për të shtuar prova shtesë verifikimi.
FTIR.fun