Shikoni raportin e mësipërm. Përdorni komentet më poshtë nëse keni nevojë për diskutim të mëtejshëm.
Mostra shfaq tre breza infra të kuq të zgjidhur mirë në 3284, 1373 dhe 1012 cm⁻¹, të cilët së bashku tregojnë për një material organik që përmban funksionalitete N-H/O-H, metil dhe C-O alkoolike. Kërkimi në bibliotekë ktheu triklorofosfanin si përputhjen më të afërt me ngjashmëri shumë të ulët (0.00), dhe konsensusi i 15 kandidatëve kryesorë të bibliotekës tregon për veçori aromatike dhe amide, në përputhje me modelin spektral të vëzhguar. Provat nuk mbështesin një identitet specifik molekular; në vend të kësaj, të dhënat përshkruhen më së miri si një substancë aromatike amide/hidroksil, ka të ngjarë një molekulë e vogël ose përzierje, në vend të përbërjes inorganike të fosforit të sugjeruar nga goditja e parë
Hapat e rekomanduar të mëtejshëm: To confirm the aromatic and amide character, complementary techniques such as ¹³C NMR or high‑resolution mass spectrometry are recommended, along with comparison to authentic samples of substituted benzamides or anilines. If a phosphorus‑containing substance is suspected, examine the spectrum for P=O stretches near 1250–1150 cm⁻¹ and P–Cl vibrations below 600 cm⁻¹. Their absence would further dismiss trichlorophosphane and direct the search toward purely organic nitrogen/oxygen compounds.
| Renditja | Përputhje % | Përbërës | SMILES | Nr. i spektrit | Veprimi |
|---|---|---|---|---|---|
| Duke ngarkuar kandidatët e bibliotekës... | |||||
| # | Numri i valës (cm⁻¹) | Absorbanca | Detyrë | Citim | Statusi i caktimit | |
|---|---|---|---|---|---|---|
| 1 | · | 1012 | 1.00 | Brezi në 1012 cm-1 i caktohet shtrirjes C-O alkoolike (1012 cm⁻¹)[S3]. | - | Besim i moderuar |
| 2 | · | 1373 | 0.10 | Brezi në 1373 cm-1 i caktohet deformimit të çadrës CH3 (1373 cm⁻¹)[S4][S5]. | - | Besim i lartë |
| 3 | · | 3284 | 0.10 | Brezi në 3284 cm-1 i caktohet amide[RC579]. | - | Besim i moderuar |
Përdorni këtë zonë për të vazhduar interpretimin, për të bërë pyetje ose për të shtuar prova shtesë verifikimi.
FTIR.fun
The above shows the FTIR analysis results of a PDF file uploaded by a user from Malaysia. The original image and extracted CSV file are displayed below.
tem.csv
en&2