FQAEJA E REZULTATIT

aromatic / amide-containing organic material with hydroxyl groups

Shikoni raportin e mësipërm. Përdorni komentet më poshtë nëse keni nevojë për diskutim të mëtejshëm.

Nr. i rezultatit: 20260102172452302704919 Pronari: publicuser Komente: 1
Raporti i Analizës FTIR Besueshmëri LLM

aromatic / amide-containing organic material with hydroxyl groups

Parametrat e kampionit dhe matjes

Raporti Nr. 20260102172452302704919
Data
Gama Spektrale (cm⁻¹) N/A
Vija bazë Korrigjimi i vijës bazë AsLS
Përputhje biblioteke 36%

Rezultati i identifikimit

36%

Mostra shfaq tre breza infra të kuq të zgjidhur mirë në 3284, 1373 dhe 1012 cm⁻¹, të cilët së bashku tregojnë për një material organik që përmban funksionalitete N-H/O-H, metil dhe C-O alkoolike. Kërkimi në bibliotekë ktheu triklorofosfanin si përputhjen më të afërt me ngjashmëri shumë të ulët (0.00), dhe konsensusi i 15 kandidatëve kryesorë të bibliotekës tregon për veçori aromatike dhe amide, në përputhje me modelin spektral të vëzhguar. Provat nuk mbështesin një identitet specifik molekular; në vend të kësaj, të dhënat përshkruhen më së miri si një substancë aromatike amide/hidroksil, ka të ngjarë një molekulë e vogël ose përzierje, në vend të përbërjes inorganike të fosforit të sugjeruar nga goditja e parë

Interpretim i detajuar

• Përputhja kryesore e bibliotekës: trichlorophosphane #14759 | match 0.0%
  1. Mostra shfaq tre breza infra të kuq të zgjidhur mirë në 3284, 1373 dhe 1012 cm⁻¹, të cilët së bashku tregojnë për një material organik që përmban funksionalitete N-H/O-H, metil dhe C-O alkoolike. Kërkimi në bibliotekë ktheu triklorofosfanin si përputhjen më të afërt me ngjashmëri shumë të ulët (0.00), dhe konsensusi i 15 kandidatëve kryesorë të bibliotekës tregon për veçori aromatike dhe amide, në përputhje me modelin spektral të vëzhguar. Provat nuk mbështesin një identitet specifik molekular; në vend të kësaj, të dhënat përshkruhen më së miri si një substancë aromatike amide/hidroksil, ka të ngjarë një molekulë e vogël ose përzierje, në vend të përbërjes inorganike të fosforit të sugjeruar nga goditja e parë
  2. Provat e drejtpërdrejta për N–H në 3284 cm⁻¹ [2] dhe konsensusi i bibliotekës për grupet funksionale amide në 15 kandidatët kryesorë mbështesin së bashku praninë e specieve që përmbajnë amide.
  3. Shtrirja C–O alkoolike në 1012 cm⁻¹ vërtetohet nga literatura përkatëse mbi materialet fenolike, ku e njëjta përthithje vërehet dhe i atribuohet qartë C–O të grupeve metilol.
  4. Caktimi i deformimit të çadrës CH₃ përforcohet nga një përputhje e drejtpërdrejtë e pikut të literaturës në 1372–1374 cm⁻¹ në një molekulë organike të lidhur, duke dhënë besim në praninë e zëvendësuesve metil.
  5. Përthithja e gjerë në 3284 cm⁻¹ bie brenda rajonit karakteristik për dridhjet shtrirëse N-H dhe O-H. Literatura e drejtpërdrejtë ia cakton këtë brez N-H në sistemet hidrogel [2], ndërsa raportet e lidhura e lidhin me O-H në 4-hidroksibenzonitril dhe biomasë kërpudhore, duke treguar se kontributet e amideve dhe hidroksileve janë të mundshme.
  6. Një pik i mprehtë në 1373 cm⁻¹ i atribuohet deformimit të çadrës CH₃, siç caktohet shprehimisht në një studim të komplekseve të bakrit (Tunc et al. 2018). Megjithëse literatura gjithashtu përmend përkuljen CH të celulozës dhe hemicelulozës në këtë pozicion [3], mungesa e brezave të tjerë shënues të polisaharideve (p.sh., shtrirje të forta të mbivendosura C–O mbi 1100 cm⁻¹) e bën caktimin e deformimit metil më të qëndrueshëm me profilin e përgjithshëm spektral.
  7. Brezi në 1012 cm⁻¹ interpretohet më së miri si një dridhje shtrirëse C–O alkoolike, duke përputhur një caktim të botuar në shkumë fenol-formaldehide (Pintus et al. 2021). Një caktim fosfat [1] është më pak i mundshëm sepse kampioni nuk ka përthithjet shoqëruese P=O ose P–O–C që shihen zakonisht në organofosfatet.
  8. Caktimet kryesore të pikut përfshijnë 1012: Literatura përkatëse: Shtrirje C-O alkoolike (1012 cm⁻¹) | Referencë e drejtpërdrejtë: alkil c h; oksigjen; 1373: Literatura përkatëse: Deformim i çadrës CH3 (1373 cm⁻¹) | Referencë e drejtpërdrejtë: alkil c h; oksigjen; 3284: Literatura përkatëse: Shtrirje O-H (3284 cm⁻¹) | Referencë e drejtpërdrejtë: alkil c h; oksigjen.
  • Goditja e parë e bibliotekës, triklorofosfani (PCl₃), është kimikisht i papajtueshëm me spektrin e vëzhguar: do të kërkonte përthithje të forta P–Cl afër 500 cm⁻¹ dhe nuk do të kishte asnjë shtrirje N–H/O–H mbi 3000 cm⁻¹. Përputhja zero e ngjashmërisë së bibliotekës bie ndesh më tej me një identifikim të besueshëm si ky përbërës.
  • Caktimi i fosfatit për 1012 cm⁻¹ [1] bie ndesh me mungesën e brezave karakteristikë të esterit të fosfatit (p.sh., shtrirje P=O afër 1250–1150 cm⁻¹ dhe P–O–C rreth 1050–970 cm⁻¹) që do të priteshin nëse do të ishte i pranishëm organofosfati.
  • Brezi 3284 cm⁻¹ nuk mund të zgjidhet pa mëdyshje në N–H ose O–H të pastër; të dy grupet funksionale mund të bashkëjetojnë dhe profilet e tyre të gjera të mbivendosura pengojnë një dallim përfundimtar duke përdorur vetëm FTIR.
  • Për shkak se përputhja e bibliotekës është në nivelin e ngjashmërisë 0.00, emri i kandidatit të parë "triklorofosfani" është i pabesueshëm; identiteti i vërtetë kimik mbetet i panjohur dhe mund të përfshijë një gamë të përbërjeve aromatike amide/amine ose që përmbajnë hidroksil.

Hapat e rekomanduar të mëtejshëm: To confirm the aromatic and amide character, complementary techniques such as ¹³C NMR or high‑resolution mass spectrometry are recommended, along with comparison to authentic samples of substituted benzamides or anilines. If a phosphorus‑containing substance is suspected, examine the spectrum for P=O stretches near 1250–1150 cm⁻¹ and P–Cl vibrations below 600 cm⁻¹. Their absence would further dismiss trichlorophosphane and direct the search toward purely organic nitrogen/oxygen compounds.

Krahasimi i Bibliotekës

Spektri i bibliotekës do të shfaqet këtu.

Rezultatet e Kërkimit në Bibliotekë — 15 Kandidatët Kryesorë

Renditja Përputhje % Përbërës SMILES Nr. i spektrit Veprimi
Duke ngarkuar kandidatët e bibliotekës...

Analiza e Pikut

★ = Caktimi i mbështetur nga literatura
# Numri i valës (cm⁻¹) Absorbanca Detyrë Citim Statusi i caktimit
1 · 1012 1.00 Brezi në 1012 cm-1 i caktohet shtrirjes C-O alkoolike (1012 cm⁻¹)[S3]. - Besim i moderuar
2 · 1373 0.10 Brezi në 1373 cm-1 i caktohet deformimit të çadrës CH3 (1373 cm⁻¹)[S4][S5]. - Besim i lartë
3 · 3284 0.10 Brezi në 3284 cm-1 i caktohet amide[RC579]. - Besim i moderuar

Shtojca — Spektri i Papërpunuar

Spektri i papërpunuar i mostrës
Gjeneruar nga FTIR.fun — Raporto #20260102172452302704919
Diskutim

Komente dhe prova vijuese

Përdorni këtë zonë për të vazhduar interpretimin, për të bërë pyetje ose për të shtuar prova shtesë verifikimi.

The above shows the FTIR analysis results of a PDF file uploaded by a user from Malaysia. The original image and extracted CSV file are displayed below.wechat_2026-01-03_053058_608.pngtem.csv

en&2
Dorëzo Kërkesën Formulari