FQAEJA E REZULTATIT

aromatic / methoxy

Shikoni raportin e mësipërm. Përdorni komentet më poshtë nëse keni nevojë për diskutim të mëtejshëm.

Nr. i rezultatit: 20250817161407509258504 Pronari: publicuser Komente: 1
Raporti i Analizës FTIR Besueshmëri LLM

aromatic / methoxy

Parametrat e kampionit dhe matjes

Raporti Nr. 20250817161407509258504
Data
Gama Spektrale (cm⁻¹) N/A
Vija bazë Korrigjimi i vijës bazë AsLS
Përputhje biblioteke 36%

Rezultati i identifikimit

36%

Spektri i mostrës është më i përputhshëm me një përbërje organike aromatike/metoksi, siç tregohet nga modeli i krahasimit të bibliotekës referuese. Përputhja më e lartë e bibliotekës Benzenesulfonamide ka një ngjashmëri shumë të ulët, dhe dëshmitë spektrale tregojnë për një material që përmban hidroksil ose aminë me tipare strukturore alkile dhe aromatike.

Interpretim i detajuar

• Përputhja kryesore e bibliotekës: Benzenesulfonamide #18265 | përputhje 0.0%
  1. Spektri i mostrës është më i përputhshëm me një përbërje organike aromatike/metoksi, siç tregohet nga modeli i krahasimit të bibliotekës referuese. Përputhja më e lartë e bibliotekës Benzenesulfonamide ka një ngjashmëri shumë të ulët, dhe dëshmitë spektrale tregojnë për një material që përmban hidroksil ose aminë me tipare strukturore alkile dhe aromatike.
  2. Dëshmitë e drejtpërdrejta letrare ia atribuojnë majën 2848 cm⁻¹ shtrirjes C-H alkilike, duke mbështetur praninë e zinxhirëve hidrokarburë alifatikë [1].
  3. Maja 3259 cm⁻¹ mbështetet nga literatura që ia atribuon grupeve hidroksil, ndoshta për shkak të shtrirjes O-H me lidhje hidrogjeni [2].
  4. Referencat letrare të lidhura konfirmojnë shtrirjen simetrike CH₂ në numra vale të ngjashëm (p.sh., 2849 cm⁻¹) në materiale të ndryshme organike, duke përforcuar caktimin e C-H alifatik.
  5. Brezi i fortë në 2848 cm⁻¹ është karakteristik për shtrirjen simetrike alifatike C-H, zakonisht i vërejtur në zinxhirë alkilikë [1].
  6. Thithja e gjerë afër 3259 cm⁻¹ është në përputhje me dridhjet e shtrirjes O-H ose N-H; literatura ia atribuon breza të ngjashëm të gjerë grupeve hidroksil të përfshira në lidhje hidrogjeni [2].
  7. Kërkimi në bibliotekë spektrale kthen Benzenesulfonamide si përputhjen më të afërt, por me një ngjashmëri 0.0, dhe konsensusi i bibliotekës Top-15 nxjerr në pah funksionalitetet aromatike dhe metoksi pa shenja të qarta sulfonamide.
  8. Nuk vërehen breza karakteristikë të shtrirjes S=O të sulfonamidit (zakonisht në rajonin 1350–1140 cm⁻¹), gjë që argumenton kundër një caktimi të sigurt të sulfonamidit.
  9. Caktimet kryesore të majave përfshijnë 3259: Literatura e lidhur: maja e shtrirjes O-H / N-H | Referencë direkte: oksigjen; unazë 6m; 2848: Literatura e lidhur: modeli i majës së shtrirjes C-H (alifatike) | Referencë direkte: alkil c h; oksigjen.
  • Mungesa e brezave karakteristikë të shtrirjes S=O të sulfonamidit (të pritur afër 1350–1300 dhe 1170–1140 cm⁻¹) bie ndesh me emrin më të renditur të bibliotekës, Benzenesulfonamide.
  • Spektri i mostrës tregon vetëm dy maja të interpretueshme; shumë breza të pritur për një sulfonamid të pastër mungojnë, duke dobësuar një pretendim specifik strukturor.
  • Brezi i gjerë dhe i dobët në 3259 cm⁻¹ nuk mund të dallojë pa mëdyshje midis shtrirjes O-H dhe N-H, kështu që materiali mund të jetë një përbërje hidroksil, amine ose e përzier oksigjen/azot.
  • Pa të dhëna të rajonit të gjurmës së gishtit (nën 1500 cm⁻¹), identiteti i përbërësit aromatik/metoksi dhe prania e grupeve funksionale shtesë mbeten të papërcaktuara.
  • Besimi i bibliotekës është shumë i ulët (15%), dhe etiketa e marrë Benzenesulfonamide nuk mbështetet nga dëshmi spektrale direkte përtej trendit aromatik/metoksi.

Hapat e rekomanduar të mëtejshëm: Acquire a higher-quality FTIR spectrum covering the fingerprint region (600–1500 cm⁻¹) to probe for sulfonamide S=O bands, aromatic ring skeletal modes, and other structure-specific vibrations. Use complementary analytical methods such as GC-MS, NMR, or high-resolution mass spectrometry to confirm whether the material is a benzenesulfonamide derivative or a different aromatic/methoxy compound with hydroxyl or amine groups.

Krahasimi i Bibliotekës

Spektri i bibliotekës do të shfaqet këtu.

Rezultatet e Kërkimit në Bibliotekë — 15 Kandidatët Kryesorë

Renditja Përputhje % Përbërës SMILES Nr. i spektrit Veprimi
Duke ngarkuar kandidatët e bibliotekës...

Analiza e Pikut

★ = Caktimi i mbështetur nga literatura
# Numri i valës (cm⁻¹) Absorbanca Detyrë Citim Statusi i caktimit
1 · 3259 1.00 Brezi në 3259 cm-1 i caktohet majës së shtrirjes O-H / N-H [S3]. - Besim i ulët
2 · 2848 0.12 Brezi në 2848 cm-1 i caktohet alkil C-H[RC377]. - Besim i ulët

Shtojca — Spektri i Papërpunuar

Spektri i papërpunuar i mostrës
Gjeneruar nga FTIR.fun — Raporto #20250817161407509258504
Diskutim

Komente dhe prova vijuese

Përdorni këtë zonë për të vazhduar interpretimin, për të bërë pyetje ose për të shtuar prova shtesë verifikimi.

The above shows the FTIR analysis results of a jpeg file uploaded by a user from Canada. The original image and extracted CSV file are displayed below.20250817161407509258504.jpgtem.csv

en&2
Dorëzo Kërkesën Formulari