Shikoni raportin e mësipërm. Përdorni komentet më poshtë nëse keni nevojë për diskutim të mëtejshëm.
Spektri është më i përputhshëm me një material esteri që përmban karbonil, me bibliotekën që vendos Poly(etil akrilat) si kandidatin më të afërt të emërtuar. Megjithatë, forca e përgjithshme e përputhjes është shumë e dobët dhe nuk ka asnjë referencë të drejtpërdrejtë ose mbështetje të literaturës përkatëse për të justifikuar një caktim të fortë materiali. Brezat e vëzhguar mbështesin një përbërje organike të gjerë që përmban ester, në mënyrë të besueshme brenda një drejtimi të ngjashëm me akrilatin ose poliesterin, por provat e tanishme nuk janë të mjaftueshme për të konfirmuar Poly(etil akrilat) në veçanti
Hapat e rekomanduar të mëtejshëm: Recollect or inspect the full FTIR spectrum, especially the 1500-600 cm⁻¹ fingerprint region, to verify ester C-O-C band patterning and look for polymer-specific backbone features. Compare the sample directly against authenticated spectra of Poly(ethyl acrylate), a generic acrylic polymer, and representative aliphatic polyesters such as poly(butylene adipate). If the sample is a coating, adhesive, or extractable residue, run complementary analysis such as ATR-FTIR repeat measurement, DSC, or Py-GC/MS to distinguish an acrylate polymer from a polyester or small-molecule ester. Check for repeatable carbonyl peak shape and position across replicate measurements, since ester subclass assignment often depends on the detailed carbonyl and C-O band profile.
| Renditja | Përputhje % | Përbërës | SMILES | Nr. i spektrit | Veprimi |
|---|---|---|---|---|---|
| Duke ngarkuar kandidatët e bibliotekës... | |||||
Përdorni këtë zonë për të vazhduar interpretimin, për të bërë pyetje ose për të shtuar prova shtesë verifikimi.
FTIR.fun
The above shows the FTIR analysis results of a doc file uploaded by a user from CANADA. The original image and extracted CSV file are displayed below.
tem.csv
en&2