Shikoni raportin e mësipërm. Përdorni komentet më poshtë nëse keni nevojë për diskutim të mëtejshëm.
Provat FTIR nuk mbështetin një identifikim të fortë të kësaj mostre si 2-fenilbutan-1-ol, sepse përputhja me bibliotekën është me besim të ulët dhe asnjë provë e drejtpërdrejtë ose e literaturës përkatëse nuk e konfirmon në mënyrë të pavarur atë strukturë. Spektri i vëzhguar përshkruhet më sigurt si një material organik i oksigjenuar që tregon një bandë të gjerë O-H afër 3346 cm-1, shtrirje C-H alifatike afër 2974 dhe 2893 cm-1, dhe absorbime të forta të rajonit C-O në 1087 dhe 1045 cm-1, që është në përputhje me një përbërje alifatike të pasur me alkool dhe ndoshta lidhje C-O të ngjashme me eterin. Një bandë e dobët ose e paqartë afër 1652 cm-1 nuk është e mjaftueshme vetëm për të justifikuar një caktim më të ngushtë strukturor.
Hapat e rekomanduar të mëtejshëm: Acquire the full FTIR spectrum with band shapes and relative intensities, especially in the 3200-3600, 1200-900, and 900-650 cm-1 regions, to distinguish alcohol from polyol or ether-containing materials more confidently. Check specifically for aromatic-ring bands near 1600-1450 cm-1 and out-of-plane C-H bands in the 900-700 cm-1 region if 2-phenylbutan-1-ol is being considered. If available, run GC-MS or LC-MS to determine whether the sample is a discrete small molecule rather than a mixed oxygenated material. Repeat FTIR after drying the sample thoroughly, since moisture can broaden the O-H region and complicate interpretation of alcohol-rich materials.
| Renditja | Përputhje % | Përbërës | SMILES | Nr. i spektrit | Veprimi |
|---|---|---|---|---|---|
| Duke ngarkuar kandidatët e bibliotekës... | |||||
Përdorni këtë zonë për të vazhduar interpretimin, për të bërë pyetje ose për të shtuar prova shtesë verifikimi.
FTIR.fun