Shikoni raportin e mësipërm. Përdorni komentet më poshtë nëse keni nevojë për diskutim të mëtejshëm.
Dëshmia aktuale e FTIR është shumë e kufizuar për të mbështetur një identifikim të sigurt të përbërjes. Megjithëse hyrja më e afërt e bibliotekës është 1-Chloro-2-iodobenzene, besimi i përputhjes është në mënyrë efektive i munguar dhe nuk ka mbështetje të drejtpërdrejtë ose të lidhur nga literatura që konfirmon atë caktim. Brezat e vëzhguar rreth 1595, 1396 dhe 1032 cm-1 interpretohen më sigurt si tregues të një materiali organik me karakter aromatik të mundshëm dhe një brez të rajonit të gjurmëve gishtash në përputhje me struktura aromatike të zëvendësuara ose që përmbajnë C-O/C-X, por ata nuk krijojnë në mënyrë unike një benzen të halogjenuar. Prandaj, përfundimi më i mbështetur kimikisht është një material organik aromatik me përputhje të dobët, mundësisht një përbërje e tipit benzen të zëvendësuar, dhe jo një substancë e emërtuar e konfirmuar.
Hapat e rekomanduar të mëtejshëm: Recollect the FTIR spectrum over the full range with improved signal quality, especially below 1000 cm-1, where substituted aromatic and carbon-halogen bands are often more informative. Check whether additional bands are present near the aromatic C-H stretching region around 3000 cm-1 and the out-of-plane aromatic substitution region around 900-650 cm-1 to test the substituted benzene possibility. If available, confirm composition with GC-MS or LC-MS for a small-molecule sample, or complementary Raman spectroscopy if aromatic substitution pattern information is needed. If the sample is suspected to be halogenated, elemental screening such as XRF or MS isotope-pattern analysis would help verify the presence of Cl or I before accepting the library hit.
| Renditja | Përputhje % | Përbërës | SMILES | Nr. i spektrit | Veprimi |
|---|---|---|---|---|---|
| Duke ngarkuar kandidatët e bibliotekës... | |||||
Përdorni këtë zonë për të vazhduar interpretimin, për të bërë pyetje ose për të shtuar prova shtesë verifikimi.
FTIR.fun
The above shows the FTIR analysis results of a DOC file uploaded by a user from UK . The original image is displayed below.
Extracted CSV file:tem.csv
en&2