FQAEJA E REZULTATIT

oxygen-containing organic material with C-O stretching features, consistent with an alcohol and/or ether type compound

Shikoni raportin e mësipërm. Përdorni komentet më poshtë nëse keni nevojë për diskutim të mëtejshëm.

Nr. i rezultatit: 20250611123347086765289 Pronari: publicuser Komente: 1
Raporti i Analizës FTIR

oxygen-containing organic material with C-O stretching features, consistent with an alcohol and/or ether type compound

Parametrat e kampionit dhe matjes

Raporti Nr. 20250611123347086765289
Data 2025-06-12 03:00:45
Gama Spektrale (cm⁻¹) [(650, 4000)]
Vija bazë Korrigjimi i vijës bazë AsLS
Përputhje biblioteke 0%

Rezultati i identifikimit

0%

Dëshmitë aktuale të FTIR janë shumë të kufizuara për të mbështetur një caktim specifik të përbërjes. Brezat e vëzhguar në 1025 dhe 1050 cm-1 janë më në përputhje me shtrirjen C-O në një material organik që përmban oksigjen, si një përbërje e tipit alkool ose eter. Megjithëse hyrja më e afërt e bibliotekës është (E)-3-fenilbut-2-en-1-ol, besimi i përputhjes së bibliotekës është në mënyrë efektive zero dhe nuk ka dëshmi të drejtpërdrejta ose të literaturës së lidhur që mbështesin specifikisht atë identitet për këtë mostër.

Interpretim i detajuar

• Përputhja kryesore e bibliotekës: (E)-3-fenilbut-2-en-1-ol #414 | përputhje 0.0%
  1. Brezat në 1025 dhe 1050 cm-1 mbështesin praninë e shtrirjes së lidhjes së vetme C-O.
  2. Shumë kandidatë të bibliotekës më të mirë përmbajnë grupe funksionale të oksigjenuara, që është përgjithësisht në përputhje me tiparet e vëzhguara të mesme-IR.
  3. Etiketa më e mirë e bibliotekës, (E)-3-fenilbut-2-en-1-ol, është të paktën kimikisht e pajtueshme me thithjen C-O sepse është një alkool.
  4. Vetëm dy breza të raportuar janë në dispozicion për interpretim, në 1025 dhe 1050 cm-1.
  5. Këto breza bien në një rajon që zakonisht lidhet me dridhjet e shtrirjes C-O në përbërjet organike të oksigjenuara.
  6. Kandidatët kryesorë të bibliotekës janë kimikisht heterogjenë, por disa përfshijnë funksionalitete që përmbajnë oksigjen si alkoolet, eteret, acetalet, esteret, alkoksidet ose grupet alkoksi të lidhura me siloksan.
  7. Ky model i gjerë Top-15 është i pajtueshëm me një material organik që përmban oksigjen, por nuk mbështet një strukturë më të ngushtë nga spektri aktual vetëm.
  • Të gjitha ngjashmëritë e raportuara të bibliotekës janë 0.000, prandaj marrja nuk ofron mbështetje pozitive për asnjë kandidat specifik.
  • Spektrit të vëzhguar i mungojnë brezat karakteristikë shtesë të nevojshme për të mbështetur caktimin e ngushtë në (E)-3-fenilbut-2-en-1-ol, si tipare të qarta O-H, unazë aromatike ose të lidhura me alken.
  • Lista e kandidatëve Top-15 është kimikisht e larmishme, gjë që kufizon besimin në çdo interpretim të vetëm të bazuar në strukturë.
  • Me vetëm dy maja, spektri nuk dallon midis mundësive të alkoolit, eterit, acetalit, esterit ose organike të tjera të oksigjenuara.
  • Nuk ka dëshmi të mbështetura nga literatura që lidhin mostrën me një përbërje specifike të emërtuar.
  • Prania ose mungesa e tipareve të lidhura me O-H, C=O, C-H aromatik, C-H alifatik, nitril ose halogen mbetet e panjohur nga të dhënat aktuale.

Hapat e rekomanduar të mëtejshëm: Acquire the full FTIR spectrum, especially the 4000-600 cm-1 range, to check for broad O-H absorption, carbonyl bands, aromatic ring bands, and C-H stretching features. Confirm whether the sample shows a broad 3200-3600 cm-1 band; that would help distinguish an alcohol from an ether-like material. Check for a carbonyl band near 1700-1750 cm-1 to exclude ester or other oxygenated carbonyl-containing compounds suggested by some library candidates. If available, use GC-MS or NMR to resolve the identity, because the current FTIR evidence is insufficient for a specific compound call.

Krahasimi i Bibliotekës

Grupi i përputhjes:
Spektri i bibliotekës do të shfaqet këtu.

Rezultatet e Kërkimit në Bibliotekë — 15 Kandidatët Kryesorë

Renditja Përputhje % Përbërës SMILES Nr. i spektrit Veprimi
Duke ngarkuar kandidatët e bibliotekës...

Analiza e Pikut

★ = Caktimi i mbështetur nga literatura
# Numri i valës (cm⁻¹) Absorbanca Detyrë Citim Statusi i caktimit
1 · 1025 1.00 - - -
2 · 1050 0.36 - - -

Shtojca — Spektri i Papërpunuar

Spektri i papërpunuar i mostrës
Gjeneruar nga FTIR.fun — Raporto #20250611123347086765289 2025-06-12 03:00:45
Diskutim

Komente dhe prova vijuese

Përdorni këtë zonë për të vazhduar interpretimin, për të bërë pyetje ose për të shtuar prova shtesë verifikimi.

The above shows the FTIR analysis results of a PDF file uploaded by a user from UK . The original image is displayed below.2.png CSV FILE:tem.csv

en&2
Dorëzo Kërkesën Formulari