Shikoni raportin e mësipërm. Përdorni komentet më poshtë nëse keni nevojë për diskutim të mëtejshëm.
Dëshmitë aktuale të FTIR janë shumë të kufizuara për të mbështetur një caktim specifik të përbërjes. Brezat e vëzhguar në 1025 dhe 1050 cm-1 janë më në përputhje me shtrirjen C-O në një material organik që përmban oksigjen, si një përbërje e tipit alkool ose eter. Megjithëse hyrja më e afërt e bibliotekës është (E)-3-fenilbut-2-en-1-ol, besimi i përputhjes së bibliotekës është në mënyrë efektive zero dhe nuk ka dëshmi të drejtpërdrejta ose të literaturës së lidhur që mbështesin specifikisht atë identitet për këtë mostër.
Hapat e rekomanduar të mëtejshëm: Acquire the full FTIR spectrum, especially the 4000-600 cm-1 range, to check for broad O-H absorption, carbonyl bands, aromatic ring bands, and C-H stretching features. Confirm whether the sample shows a broad 3200-3600 cm-1 band; that would help distinguish an alcohol from an ether-like material. Check for a carbonyl band near 1700-1750 cm-1 to exclude ester or other oxygenated carbonyl-containing compounds suggested by some library candidates. If available, use GC-MS or NMR to resolve the identity, because the current FTIR evidence is insufficient for a specific compound call.
| Renditja | Përputhje % | Përbërës | SMILES | Nr. i spektrit | Veprimi |
|---|---|---|---|---|---|
| Duke ngarkuar kandidatët e bibliotekës... | |||||
Përdorni këtë zonë për të vazhduar interpretimin, për të bërë pyetje ose për të shtuar prova shtesë verifikimi.
FTIR.fun
The above shows the FTIR analysis results of a PDF file uploaded by a user from UK . The original image is displayed below.
CSV FILE:tem.csv
en&2