FQAEJA E REZULTATIT

heteroatom-containing organic material with methyl-substituted ring and possible ether or hydroxyl functionality

Shikoni raportin e mësipërm. Përdorni komentet më poshtë nëse keni nevojë për diskutim të mëtejshëm.

Nr. i rezultatit: 20250603172240344596261 Pronari: publicuser Komente: 0
Raporti i Analizës FTIR

heteroatom-containing organic material with methyl-substituted ring and possible ether or hydroxyl functionality

Parametrat e kampionit dhe matjes

Raporti Nr. 20250603172240344596261
Data 2025-06-03 15:23:47
Gama Spektrale (cm⁻¹) [(650, 4000)]
Vija bazë Korrigjimi i vijës bazë AsLS
Përputhje biblioteke 0%

Rezultati i identifikimit

0%

Rezultati aktual i FTIR-it nuk mbështet një identifikim të fortë të materialit. Rezultati më i lartë i bibliotekës është Poly(ethylenimine),epichlorohydrin modified, por të gjitha ngjashmëritë e raportuara të bibliotekës janë 0.000 dhe nuk ka asnjë provë të drejtpërdrejtë ose të lidhur nga literatura që konfirmon në mënyrë të pavarur atë polimer specifik. Brezi i vëzhguar tregon një material organik që përmban heteroatome, me shtrirje të gjerë O-H ose N-H afër 3280 cm-1, shtrirje alifatike C-H në 2922 dhe 2853 cm-1, një brez afër 1635 cm-1 në përputhje me pangopjen, dridhje aromatike/të lidhura me unazë ose përkulje H-O-H, dhe thithje të fortë në rajonin e gjurmëve të gishtave në 1246 dhe 1086 cm-1 në përputhje me lidhjet e tipit C-O dhe/ose C-N. Brezi në 826 dhe 873 cm-1 sugjeron unazë të zëvendësuar ose tipare të deformimit jashtë planit. Për shkak se modeli i 15 më të mirëve të bibliotekës është kimikisht i përzier dhe asnjë grup brezash identifikues nuk e ankoron në mënyrë të sigurt një polimer specifik, përfundimi më i mbrojtur është një drejtim më i gjerë i materialit organik që përmban heteroatome, në vend të një caktimi në nivel entiteti.

Interpretim i detajuar

• Përputhja kryesore e bibliotekës: Poly(ethylenimine),epichlorohydrin modified #7725 | match 0.0%
  1. Absorbimi i gjerë në 3280 cm-1 mbështet kiminë organike që përmban O-H dhe/ose N-H.
  2. Brezi në 2922 dhe 2853 cm-1 mbështet një skelet hidrokarbur alifatik ose zëvendësues.
  3. Brezi në rajonin e gjurmëve të gishtave në 1246 dhe 1086 cm-1 mbështet lidhjet që përmbajnë heteroatom, veçanërisht C-O dhe/ose C-N.
  4. Kandidatët kryesorë të bibliotekës sugjerojnë kolektivisht kiminë organike të pasur me heteroatome, duke përfshirë materiale që përmbajnë aminë dhe eter.
  5. Spektri i matur tregon një brez të gjerë në 3280 cm-1, në përputhje me materialin që përmban hidroksil dhe/ose aminë.
  6. Shtrirja C-H alifatike mbështetet nga brezi në 2922 dhe 2853 cm-1.
  7. Brezi në 1246 dhe 1086 cm-1 mbështet funksionalitetin e lidhjeve të vetme që përmbajnë oksigjen dhe/ose azot, si lidhjet C-O ose C-N.
  8. Brezi në 826 dhe 873 cm-1 është në përputhje me unazën e zëvendësuar ose tiparet e deformimit jashtë planit, por nuk janë mjaftueshëm specifikë për të përcaktuar materialin.
  9. Rezultati më i lartë i bibliotekës ruhet vetëm si hyrja më e afërt e bazës së të dhënave, jo si një identifikim i konfirmuar, sepse vlerat e ngjashmërisë janë uniformisht 0.000 dhe lista më e gjerë e kandidatëve është kimikisht jokonsistente.
  • Entiteti i propozuar i bibliotekës Poly(ethylenimine),epichlorohydrin modified nuk mbështetet drejtpërdrejt nga një model i veçantë brezash konfirmues në provat e dhëna.
  • 15 kandidatët më të mirë të bibliotekës përfshijnë materiale kimikisht të larmishme, duke përfshirë poliamina, polietere, materiale siloxane-graft, karbohidrate dhe ngjyra aromatike që përmbajnë squfur, gjë që dobëson çdo caktim të ngushtë.
  • Fraza e konsensusit të bibliotekës sulfur heterocycle / methyl nuk është e vendosur në mënyrë të sigurt vetëm nga majat e mostrës, sepse spektri i matur nuk tregon një model mjaftueshëm specifik aromatik që përmban squfur.
  • Brezi në 1635 cm-1 është jo-specifik dhe mund të reflektojë dridhje unaze, pangopje, thithje të lidhur me aminë ose kontribut të ujit të adsorbuar.
  • Brezi në 826 dhe 873 cm-1 sugjeron tipare të zëvendësimit ose të lidhura me unazë, por ato nuk dallojnë në mënyrë unike heterociklet e squfurit nga strukturat e tjera organike të zëvendësuara.
  • Pa një cilësi më të fortë përputhjeje ose konfirmim reference, mbetet e paqartë nëse mostra është kryesisht një polimer i pasur me aminë, polimer i pasur me eter, ose një material tjetër organik që përmban oksigjen/azot.

Hapat e rekomanduar të mëtejshëm: Acquire a higher-quality repeat FTIR spectrum with baseline correction and stronger signal in the 1800-600 cm-1 region to refine the fingerprint assignment. Check whether the 3280 and 1635 cm-1 bands decrease after drying; that would help determine whether adsorbed water is contributing to those features. Compare the sample directly against authenticated spectra of Poly(ethylenimine), poly(ethylene oxide), and epichlorohydrin-modified polyamine materials, since these are among the nearest library directions. Use complementary elemental analysis or EDS/XPS to test for sulfur, chlorine, and silicon, which would quickly exclude several of the chemically diverse library candidates.

Krahasimi i Bibliotekës

Grupi i përputhjes:
Spektri i bibliotekës do të shfaqet këtu.

Rezultatet e Kërkimit në Bibliotekë — 15 Kandidatët Kryesorë

Renditja Përputhje % Përbërës SMILES Nr. i spektrit Veprimi
Duke ngarkuar kandidatët e bibliotekës...

Analiza e Pikut

★ = Caktimi i mbështetur nga literatura
# Numri i valës (cm⁻¹) Absorbanca Detyrë Citim Statusi i caktimit
1 · 1086 1.00 - - -
2 · 826 0.67 - - -
3 · 873 0.66 - - -
4 · 1415 0.59 - - -
5 · 1246 0.52 - - -
6 · 1635 0.49 - - -
7 · 1508 0.41 - - -
8 · 2922 0.40 - - -
9 · 3280 0.34 - - -
10 · 2853 0.31 - - -

Shtojca — Spektri i Papërpunuar

Spektri i papërpunuar i mostrës
Gjeneruar nga FTIR.fun — Raporto #20250603172240344596261 2025-06-03 15:23:47
Diskutim

Komente dhe prova vijuese

Përdorni këtë zonë për të vazhduar interpretimin, për të bërë pyetje ose për të shtuar prova shtesë verifikimi.

Dorëzo Kërkesën Formulari