Shikoni raportin e mësipërm. Përdorni komentet më poshtë nëse keni nevojë për diskutim të mëtejshëm.
Goditja kryesore e bibliotekës spektrale është Poli(etilenimine), i modifikuar me epiklorohidrinë, por forca e përgjithshme e përputhjes është shumë e dobët dhe asnjë provë e drejtpërdrejtë ose e literaturës së lidhur nuk e konfirmon në mënyrë të pavarur atë material specifik. Modeli i vëzhguar FTIR përshkruhet më sigurt si një material polimerik alifatik që përmban azot, duke treguar një brez shtrirjeje N-H/O-H afër 3294 cm-1, breza alifatikë C-H në 2922 dhe 2853 cm-1, një brez afër 1645 cm-1 në përputhje me përkuljen e lidhur me aminën dhe/ose kontributin e ujit të lidhur, dhe thithje të fortë në rajonin e gjurmëve të gishtërinjve në 1226 dhe 1034 cm-1 që mund të përshtaten me dridhjet e lidhjeve të vetme C-N dhe/ose C-O. Për shkak se modeli kryesor i bibliotekës përfshin gjithashtu poli(alkool vinil), poli(oksid etilen), dhe polimere të lidhura me epiklorohidrinë/oksid etilen, përfundimi i mbrojtur është një drejtim më i gjerë i polimerit alifatik që përmban aminë, në vend të një caktimi të fortë për përbërjen e emërtuar të bibliotekës.
Hapat e rekomanduar të mëtejshëm: Re-run the FTIR spectrum with improved background correction and drying of the sample to assess whether the 3294 and 1645 cm-1 bands decrease, which would help separate true N-H/O-H functionality from moisture effects. Inspect the 1200-900 cm-1 region at higher spectral quality, since resolving the relative strengths and shapes of the 1226 and 1034 cm-1 bands may help distinguish C-N-rich from C-O-rich polymers. If available, compare against authenticated spectra of Poly(ethylenimine),epichlorohydrin modified, poly(vinyl alcohol), and poly(ethylene oxide) measured under the same conditions. Use a complementary method such as elemental analysis or XPS to test for nitrogen; confirmation of nitrogen would strongly favor the amine-containing polymer direction over oxygen-only candidates such as poly(vinyl alcohol) or poly(ethylene oxide).
| Renditja | Përputhje % | Përbërës | SMILES | Nr. i spektrit | Veprimi |
|---|---|---|---|---|---|
| Duke ngarkuar kandidatët e bibliotekës... | |||||
Përdorni këtë zonë për të vazhduar interpretimin, për të bërë pyetje ose për të shtuar prova shtesë verifikimi.
FTIR.fun