FQAEJA E REZULTATIT

oxygenated aliphatic ether material, possibly polyether-like or glycol-ether-like

Shikoni raportin e mësipërm. Përdorni komentet më poshtë nëse keni nevojë për diskutim të mëtejshëm.

Nr. i rezultatit: 20250602120435185165783 Pronari: publicuser Komente: 0
Raporti i Analizës FTIR

oxygenated aliphatic ether material, possibly polyether-like or glycol-ether-like

Parametrat e kampionit dhe matjes

Raporti Nr. 20250602120435185165783
Data 2025-06-02 17:07:30
Gama Spektrale (cm⁻¹) [(650, 4000)]
Vija bazë Korrigjimi i vijës bazë AsLS
Përputhje biblioteke 0%

Rezultati i identifikimit

0%

Modeli FTIR është më i përputhshëm me një material alifatik që përmban oksigjen të dominuar nga lidhja C-O, me një drejtim të gjerë drejt një përbërjeje si poliether ose si eter glikol, në vend të një identifikimi të fortë si një komponim specifik i emërtuar. Goditja kryesore e bibliotekës është Poli(etilen glikol metil eter), dhe modeli i renditur i parë i bibliotekës është i populluar kryesisht nga molekula të oksigjenuara të pasura me eter, por forca e përgjithshme e përputhjes është jashtëzakonisht e dobët dhe nuk ka konfirmim të drejtpërdrejtë nga literatura për këtë mostër. Brezi i vëzhguar në 1093 dhe 1247 cm-1 mbështesin karakterin e lidhjes së vetme C-O, ndërsa 2867 dhe 1450 cm-1 janë të pajtueshëm me C-H alifatik. Megjithatë, brezi në 1728 cm-1 tregon një përbërës që përmban karbonil që nuk shpjegohet mirë nga një caktim i thjeshtë i polietilen glikol metil eter, kështu që përfundimi më i sigurt është një drejtim më i gjerë i materialit eterik të oksigjenuar.

Interpretim i detajuar

• Përputhja kryesore e bibliotekës: Poli(etilen glikol metil eter) #74696 | përputhje 0.0%
  1. Modeli FTIR është më i përputhshëm me një material alifatik që përmban oksigjen të dominuar nga lidhja C-O, me një drejtim të gjerë drejt një përbërjeje si poliether ose si eter glikol, në vend të një identifikimi të fortë si një komponim specifik i emërtuar. Goditja kryesore e bibliotekës është Poli(etilen glikol metil eter), dhe modeli i renditur i parë i bibliotekës është i populluar kryesisht nga molekula të oksigjenuara të pasura me eter, por forca e përgjithshme e përputhjes është jashtëzakonisht e dobët dhe nuk ka konfirmim të drejtpërdrejtë nga literatura për këtë mostër. Brezi i vëzhguar në 1093 dhe 1247 cm-1 mbështesin karakterin e lidhjes së vetme C-O, ndërsa 2867 dhe 1450 cm-1 janë të pajtueshëm me C-H alifatik. Megjithatë, brezi në 1728 cm-1 tregon një përbërës që përmban karbonil që nuk shpjegohet mirë nga një caktim i thjeshtë i polietilen glikol metil eter, kështu që përfundimi më i sigurt është një drejtim më i gjerë i materialit eterik të oksigjenuar.
  2. Konsensusi i 15 bibliotekave të para tregon për kiminë metil/oksigjen.
  3. Disa kandidatë kryesorë janë polietherë ose eterë glikol, duke përfshirë Poli(etilen glikol metil eter), Poli(etilen oksid) dhe komponime metoksietoksi/etoksioksi.
  4. Brezi në 1093 cm-1 është në përputhje me shtrirjen e spikatur C-O të pritur për materiale të pasura me eter.
  5. Brezi në 1247 cm-1 gjithashtu mbështet lidhjen C-O alifatike të oksigjenuar.
  6. Brezi në 2867 dhe 1450 cm-1 janë të pajtueshëm me dridhjet C-H alkil në një matricë alifatike të oksigjenuar.
  7. Modeli më i fortë i përbashkët nëpër kandidatët kryesorë të bibliotekës është kimia alifatike e oksigjenuar me lidhje të përsëritura eterike C-O dhe grupe alkil.
  8. Brezi në 1093 dhe 1247 cm-1 janë karakteristikë për shtrirjen e fortë C-O në eterë ose materiale alifatike të oksigjenuara të lidhura.
  9. Brezi në 2867 dhe 1450 cm-1 mbështesin praninë e C-H alifatik nga grupet metil dhe/ose metilen.
  10. Emri kryesor i bibliotekës është Poli(etilen glikol metil eter), por vlerat e raportuara të ngjashmërisë janë të gjitha 0.000, kështu që rikthimi nuk ofron një përputhje të besueshme në nivel komponimi.
  11. Brezi në 1728 cm-1 tregon një tipar që përmban karbonil, që e shtyn interpretimin përtej një polietheri të thjeshtë të pazëvendësuar.
  • Një brez i dallueshëm në 1728 cm-1 sugjeron një grup karbonil, i cili nuk është një tipar identifikues karakteristik i Poli(etilen glikol metil eter) ose Poli(etilen oksid) të thjeshtë.
  • Të gjitha ngjashmëritë e listuara të bibliotekës janë 0.000, që do të thotë se rikthimi nuk është mjaft i fortë për një caktim të sigurt në nivel entiteti.
  • Kandidatët e vegjël të bibliotekës përfshijnë specie kimikisht të ndryshme si silikat dhe komponime të halogjenuara, duke treguar specifikë të dobët të bibliotekës.
  • Mbetet e paqartë nëse brezi i karbonilit i përket materialit kryesor, një grupi fundor, një aditiv, një produkti degradimi ose një përbërësi të përzierjes.
  • Grupi aktual i majave është shumë i rrallë për të dalluar me siguri midis një polietheri polimerik, një eteri glikol me masë më të ulët ose një formulimi më kompleks të oksigjenuar.
  • Për shkak se përputhja e bibliotekës është e dobët dhe mbështetja nga literatura mungon, goditja e emërtuar e bibliotekës duhet të trajtohet vetëm si një fqinj më i afërt i përkohshëm, jo si një identifikim i konfirmuar.

Hapat e rekomanduar të mëtejshëm: Recollect the FTIR spectrum over the full range with improved signal quality, especially to confirm the carbonyl region near 1728 cm-1 and the C-O fingerprint region from about 1000 to 1300 cm-1. Check for the presence or absence of a broad O-H band in the 3200-3600 cm-1 region to distinguish hydroxylated glycol ethers from capped polyethers. Compare the sample against authenticated spectra of Poly(ethylene glycol methyl ether), Poly(ethylene oxide), and representative glycol ethers under the same measurement conditions. If available, use complementary GC-MS or LC-MS for lower-mass glycol ethers, or NMR and SEC/GPC if a polymeric polyether is suspected.

Krahasimi i Bibliotekës

Grupi i përputhjes:
Spektri i bibliotekës do të shfaqet këtu.

Rezultatet e Kërkimit në Bibliotekë — 15 Kandidatët Kryesorë

Renditja Përputhje % Përbërës SMILES Nr. i spektrit Veprimi
Duke ngarkuar kandidatët e bibliotekës...

Analiza e Pikut

★ = Caktimi i mbështetur nga literatura
# Numri i valës (cm⁻¹) Absorbanca Detyrë Citim Statusi i caktimit
1 · 1093 1.00 - - -
2 · 1728 0.38 - - -
3 · 947 0.35 - - -
4 · 848 0.31 - - -
5 · 1247 0.28 - - -
6 · 2867 0.27 - - -
7 · 1348 0.22 - - -
8 · 1450 0.20 - - -

Shtojca — Spektri i Papërpunuar

Spektri i papërpunuar i mostrës
Gjeneruar nga FTIR.fun — Raporto #20250602120435185165783 2025-06-02 17:07:30
Diskutim

Komente dhe prova vijuese

Përdorni këtë zonë për të vazhduar interpretimin, për të bërë pyetje ose për të shtuar prova shtesë verifikimi.

Dorëzo Kërkesën Formulari