Shikoni raportin e mësipërm. Përdorni komentet më poshtë nëse keni nevojë për diskutim të mëtejshëm.
Modeli FTIR është më i përputhshëm me një material alifatik që përmban oksigjen të dominuar nga lidhja C-O, me një drejtim të gjerë drejt një përbërjeje si poliether ose si eter glikol, në vend të një identifikimi të fortë si një komponim specifik i emërtuar. Goditja kryesore e bibliotekës është Poli(etilen glikol metil eter), dhe modeli i renditur i parë i bibliotekës është i populluar kryesisht nga molekula të oksigjenuara të pasura me eter, por forca e përgjithshme e përputhjes është jashtëzakonisht e dobët dhe nuk ka konfirmim të drejtpërdrejtë nga literatura për këtë mostër. Brezi i vëzhguar në 1093 dhe 1247 cm-1 mbështesin karakterin e lidhjes së vetme C-O, ndërsa 2867 dhe 1450 cm-1 janë të pajtueshëm me C-H alifatik. Megjithatë, brezi në 1728 cm-1 tregon një përbërës që përmban karbonil që nuk shpjegohet mirë nga një caktim i thjeshtë i polietilen glikol metil eter, kështu që përfundimi më i sigurt është një drejtim më i gjerë i materialit eterik të oksigjenuar.
Hapat e rekomanduar të mëtejshëm: Recollect the FTIR spectrum over the full range with improved signal quality, especially to confirm the carbonyl region near 1728 cm-1 and the C-O fingerprint region from about 1000 to 1300 cm-1. Check for the presence or absence of a broad O-H band in the 3200-3600 cm-1 region to distinguish hydroxylated glycol ethers from capped polyethers. Compare the sample against authenticated spectra of Poly(ethylene glycol methyl ether), Poly(ethylene oxide), and representative glycol ethers under the same measurement conditions. If available, use complementary GC-MS or LC-MS for lower-mass glycol ethers, or NMR and SEC/GPC if a polymeric polyether is suspected.
| Renditja | Përputhje % | Përbërës | SMILES | Nr. i spektrit | Veprimi |
|---|---|---|---|---|---|
| Duke ngarkuar kandidatët e bibliotekës... | |||||
Përdorni këtë zonë për të vazhduar interpretimin, për të bërë pyetje ose për të shtuar prova shtesë verifikimi.
FTIR.fun