- Përputhja kryesore e bibliotekës: 1-methoxypropan-2-yl acetate #10829 | përputhje 0.0%
- 1736 cm-1 është karakteristik për një brez karbonili esteri.
- 1243–1018 cm-1 përmban rajonin e pritur të shtrirjes së fortë C–O për funksionalitetin ester/eter.
- 2931 dhe 2873 cm-1 janë në përputhje me shtrirjen e ngopur alifatike C–H.
- 1453 dhe 1372 cm-1 mbështesin brezat e deformimit metil/alifatik.
- Seti kryesor i bibliotekës favorizon në mënyrë të vazhdueshme komponime të vogla të oksigjenuara acetate/eter në vend të hidrokarbureve, amideve ose materialeve shumë aromatike.
- Një brez i fortë në 1736 cm-1 mbështet një karbonil të tipit ester.
- Breza në 1243, 1203, 1114, 1018 dhe 965 cm-1 janë në përputhje me shtrirjen e shumëfishtë C–O dhe veçoritë e gjurmës së gishtit të pritura për komponime alifatike që përmbajnë eter dhe ester.
- Breza në 2931 dhe 2873 cm-1 së bashku me 1453 dhe 1372 cm-1 mbështesin grupet alifatike C–H dhe që përmbajnë metil.
- Kandidatët kryesorë të bibliotekës dominohen nga komponime që përmbajnë acetat dhe alkoksi si 1-methoxypropan-2-yl acetate, 1-(3-methoxypropoxy)propyl acetate dhe ethoxyethyl acetate, të cilat në kolektiv tregojnë drejt një esteri/eteri alifatik të oksigjenuar.
- Për shkak se të gjitha ngjashmëritë e raportuara të bibliotekës janë efektivisht zero dhe asnjë provë referuese e jashtme nuk ngushtoi rezultatin, emri i bibliotekës duhet të trajtohet vetëm si përputhja më e afërt e katalogut, jo si një identifikim i konfirmuar.
- Besimi i bibliotekës është i ulët, me kandidatët kryesorë të raportuar të gjithë me ngjashmëri 0.000, kështu që cilësia e përputhjes nuk justifikon një pretendim për një komponim specifik.
- Fraza e konsensusit të bibliotekës 'n h / methyl' nuk mbështetet nga një brez i qartë shtrirjeje N–H në listën e dhënë të pikut.
- Një brez në 2280 cm-1 nuk shpjegohet nga kandidatët kryesorë acetate/eter dhe mund të pasqyrojë kontribut të sfondit, ndërhyrje atmosferike ose një përbërës shtesë.
- Provat aktuale mbështesin një klasë esteri/eteri alifatik të oksigjenuar më fuqishëm se çdo substancë e vetme e emërtuar.
- Mbetet e pasigurt nëse kampioni është një tretës i pastër acetati, një glikol eter acetat i lidhur, ose pjesë e një përzierjeje më komplekse.
- Veçoria e pashpjeguar në 2280 cm-1 kufizon besimin në një caktim me një përbërës.
- Pa spektra përputhëse më të forta ose të dhëna ortogonale të përbërjes, emri më i afërt i bibliotekës nuk mund të konfirmohet si identiteti i vërtetë i kampionit.
Hapat e rekomanduar të mëtejshëm:
Recollect the FTIR spectrum with careful background subtraction and check whether the 2280 cm-1 band persists. Inspect the spectrum for ester-specific companion bands and relative intensities against an authentic spectrum of 1-methoxypropan-2-yl acetate and closely related glycol ether acetates. Use GC-MS if the sample is volatile to distinguish among methoxypropyl acetate, ethoxyethyl acetate, and related oxygenated solvents. If the sample may be a mixture, perform chromatographic separation before spectral confirmation.