FQAEJA E REZULTATIT

oxygenated aliphatic ester or ether-containing acetate-type material

Shikoni raportin e mësipërm. Përdorni komentet më poshtë nëse keni nevojë për diskutim të mëtejshëm.

Nr. i rezultatit: 20250529150026168159402 Pronari: publicuser Komente: 0
Raporti i Analizës FTIR

oxygenated aliphatic ester or ether-containing acetate-type material

Parametrat e kampionit dhe matjes

Raporti Nr. 20250529150026168159402
Data 2025-05-29 20:01:53
Gama Spektrale (cm⁻¹) [(650, 4000)]
Vija bazë Korrigjimi i vijës bazë AsLS
Përputhje biblioteke 0%

Rezultati i identifikimit

0%

Modeli FTIR është më i përputhshëm me një material alifik të oksigjenuar që përmban një karbonil ester të fortë dhe breza të shumtë C–O, i cili përshtatet gjerësisht me tretës të tipit acetat eter/ester ose organikë të oksigjenuar të lidhur. Përputhja më e afërt e emërtuar e bibliotekës është 1-metoksipropan-2-il acetat, por besimi i marrjes është praktikisht mungesë dhe nuk ka asnjë literaturë të drejtpërdrejtë ose konfirmim referimi, kështu që përfundimi kimikisht më i sigurt është një drejtim më i gjerë i ester/eterit të oksigjenuar në vend të një identifikimi të fortë në nivel përbërjeje.

Interpretim i detajuar

• Përputhja kryesore e bibliotekës: 1-metoksipropan-2-il acetat #10829 | match 0.0%
  1. Modeli FTIR është më i përputhshëm me një material alifik të oksigjenuar që përmban një karbonil ester të fortë dhe breza të shumtë C–O, i cili përshtatet gjerësisht me tretës të tipit acetat eter/ester ose organikë të oksigjenuar të lidhur. Përputhja më e afërt e emërtuar e bibliotekës është 1-metoksipropan-2-il acetat, por besimi i marrjes është praktikisht mungesë dhe nuk ka asnjë literaturë të drejtpërdrejtë ose konfirmim referimi, kështu që përfundimi kimikisht më i sigurt është një drejtim më i gjerë i ester/eterit të oksigjenuar në vend të një identifikimi të fortë në nivel përbërjeje.
  2. 1736 cm-1 mbështet një grup ester C=O.
  3. 1243, 1203, 1114 dhe 1018 cm-1 mbështetin shtrirjen e lidhjes së vetme C–O nga funksionaliteti ester/eter.
  4. 2931, 2873, 1453 dhe 1372 cm-1 mbështetin një kornizë kryesisht alifatike me grupe që përmbajnë metil.
  5. Kandidatët kryesorë të bibliotekës tregojnë vazhdimisht drejt estereve të acetatit me zëvendësim alkoksi të ngjashëm me eterin, në vend të materialeve aromatike ose shumë të pangopura.
  6. Mostra tregon një brez të fortë në 1736 cm-1, në përputhje me një karbonil ester.
  7. Breza në 1243, 1203, 1114 dhe 1018 cm-1 mbështetin shtrirjen e C–O të pritur për funksionalitetin ester dhe/ose eter.
  8. Breza në 2931 dhe 2873 cm-1 së bashku me 1453 dhe 1372 cm-1 mbështetin përmbajtjen alifatike metil/metilen.
  9. Modeli i bibliotekës Top-15 dominohet nga kandidatë që përmbajnë acetat dhe alkoksi si 1-metoksipropan-2-il acetat, 1-(3-metoksipropoksi)propil acetat dhe etoksietil acetate, gjë që është në përputhje me një drejtim alifik të oksigjenuar ester/eter.
  10. Brezi i izoluar në 2280 cm-1 nuk shpjegohet nga kandidatët kryesorë të acetatit dhe kufizon besimin në çdo identifikim specifik të përbërjes.
  • Cilësia e përputhjes së bibliotekës është shumë e dobët, me të gjitha ngjashmëritë e listuara në 0.0, kështu që rezultati më i mirë i emërtuar nuk është i vendosur në mënyrë të sigurt vetëm nga rezultati i kërkimit.
  • Asnjë interpretim i spektrit referencë direkt ose provë letrare nuk mbështet në mënyrë të pavarur 1-metoksipropan-2-il acetat në mënyrë specifike.
  • Brezi 2280 cm-1 nuk merret parasysh nga kandidatët kryesorë të propozuar të bibliotekës dhe mund të reflektojë një papastërti, kontribut atmosferik ose një grup funksional shtesë që nuk kapet nga përputhjet kryesore.
  • Provat aktuale nuk ofrojnë mbështetje karakteristike për të ngushtuar me besim midis disa kandidatëve të ngjashëm të acetatit që përmbajnë eter.
  • Të dhënat e tanishme mbështetin funksionalitetin ester plus C–O, por nuk mund të dallojnë në mënyrë të sigurt një tretës ose aditiv të vetëm acetati nga alkoksi acetate të lidhura ngushtë.
  • Për shkak se mbështetja e marrjes dhe e literaturës janë të dobëta, drejtimi përfundimtar është qëllimisht më i gjerë se emri kryesor i bibliotekës.
  • Mbetet e pasigurt nëse mostra është një acetat i pastër me molekulë të vogël, një përzierje ose një përbërës i oksigjenuar brenda një formulimi më kompleks.

Hapat e rekomanduar të mëtejshëm: Recollect the FTIR spectrum with background control and confirm whether the 2280 cm-1 band persists; if it disappears, it may be atmospheric or instrumental rather than sample-derived. Check for additional ester-characteristic fingerprint detail in a higher-quality spectrum, especially relative intensities in the 1250–1000 cm-1 region, to compare against 1-methoxypropan-2-yl acetate and other alkoxy acetate references. Use GC-MS if the sample is volatile; that would directly test whether 1-methoxypropan-2-yl acetate or another glycol-ether acetate is present. If liquid, compare boiling range or retention behavior against common acetate solvents such as 1-methoxypropan-2-yl acetate, 2-ethoxyethyl acetate, and related alkoxy acetates.

Krahasimi i Bibliotekës

Grupi i përputhjes:
Spektri i bibliotekës do të shfaqet këtu.

Rezultatet e Kërkimit në Bibliotekë — 15 Kandidatët Kryesorë

Renditja Përputhje % Përbërës SMILES Nr. i spektrit Veprimi
Duke ngarkuar kandidatët e bibliotekës...

Analiza e Pikut

★ = Caktimi i mbështetur nga literatura
# Numri i valës (cm⁻¹) Absorbanca Detyrë Citim Statusi i caktimit
1 · 1243 1.00 - - -
2 · 1114 0.98 - - -
3 · 1736 0.95 - - -
4 · 2873 0.52 - - -
5 · 1372 0.48 - - -
6 · 2931 0.47 - - -
7 · 1018 0.36 - - -
8 · 1203 0.32 - - -
9 · 1453 0.30 - - -
10 · 965 0.28 - - -
11 · 2280 0.12 - - -

Shtojca — Spektri i Papërpunuar

Spektri i papërpunuar i mostrës
Gjeneruar nga FTIR.fun — Raporto #20250529150026168159402 2025-05-29 20:01:53
Diskutim

Komente dhe prova vijuese

Përdorni këtë zonë për të vazhduar interpretimin, për të bërë pyetje ose për të shtuar prova shtesë verifikimi.

Dorëzo Kërkesën Formulari