FQAEJA E REZULTATIT

carboxylate salt with a six-membered ring, plausibly aromatic

Shikoni raportin e mësipërm. Përdorni komentet më poshtë nëse keni nevojë për diskutim të mëtejshëm.

Nr. i rezultatit: 20250528113050232669816 Pronari: publicuser Komente: 1
Raporti i Analizës FTIR

carboxylate salt with a six-membered ring, plausibly aromatic

Parametrat e kampionit dhe matjes

Raporti Nr. 20250528113050232669816
Data 2025-05-28 12:45:41
Gama Spektrale (cm⁻¹) [(650, 4000)]
Vija bazë Korrigjimi i vijës bazë AsLS
Përputhje biblioteke 0%

Rezultati i identifikimit

0%

Kërkimi i zakonshëm FTIR nuk mbështet një identifikim të fortë në nivel përbërjeje, edhe pse SODIUM BENZOATE është hyrja më e afërt e bibliotekës. Përfundimi më i fortë kimikisht i mbështetur është se mostra është në përputhje me një kripë që përmban karboksilat dhe tregon dëshmi të një unaze me gjashtë anëtarë, me një unazë aromatike që mbetet e mundshme. Ky drejtim më i gjerë përshtatet më mirë me modelin e bibliotekës Top-15 sesa një material i emërtuar specifik, sepse besueshmëria e marrjes është shumë e ulët dhe nuk ka referencë të drejtpërdrejtë ose konfirmim të literaturës së lidhur.

Interpretim i detajuar

• Përputhja kryesore e bibliotekës: SODIUM BENZOATE #37733 | match 0.0%
  1. Kërkimi i zakonshëm FTIR nuk mbështet një identifikim të fortë në nivel përbërjeje, edhe pse SODIUM BENZOATE është hyrja më e afërt e bibliotekës. Përfundimi më i fortë kimikisht i mbështetur është se mostra është në përputhje me një kripë që përmban karboksilat dhe tregon dëshmi të një unaze me gjashtë anëtarë, me një unazë aromatike që mbetet e mundshme. Ky drejtim më i gjerë përshtatet më mirë me modelin e bibliotekës Top-15 sesa një material i emërtuar specifik, sepse besueshmëria e marrjes është shumë e ulët dhe nuk ka referencë të drejtpërdrejtë ose konfirmim të literaturës së lidhur.
  2. Kandidatët kryesorë të bibliotekës (Top-15) dominohen nga kripëra karboksilate, duke mbështetur një drejtim materiali që përmban karboksilat.
  3. Etiketa kryesore e bibliotekës është SODIUM BENZOATE, e cila është kimikisht në përputhje me një drejtim të kripës karboksilate që përmban unazë.
  4. Brezat në 1546 dhe 1425 cm-1 mbështesin një interpretim të kripës karboksilate më shumë sesa një hidrokarbur të thjeshtë neutral.
  5. Brezat në 794 dhe 3058 cm-1 mbështesin praninë e tipareve strukturore të lidhura me unazën dhe ndoshta aromatike.
  6. Konsensusi i bibliotekës tregon në mënyrë eksplicite një model unaze me gjashtë anëtarë.
  7. Hiti më i afërt i bibliotekës është SODIUM BENZOATE, por besueshmëria e raportuar e përputhjes është e ulët dhe të gjithë kandidatët kryesorë kanë ndarje zero të ngjashmërisë, kështu që renditja nuk është mjaft selektive për një pretendim të entitetit.
  8. Në të gjithë kandidatët kryesorë të bibliotekës (Top-15), kimia më e qartë e përbashkët është një motiv që përmban C=O/O të tipit karboksilat; disa hyrje kryesore janë karboksilate natriumi ose kaliumi.
  9. Konsensusi i bibliotekës gjithashtu tregon për një unazë me gjashtë anëtarë, dhe mostra përfshin breza në rajonin 794 dhe 3058 cm-1 që janë të pajtueshëm me dridhjet C-H të bazuara në unazë dhe ndoshta aromatike.
  10. Brezi i mostrës në 1664 cm-1 është në përputhje me një mjedis që përmban karbonil, ndërsa tiparet e forta në 1546 dhe 1425 cm-1 janë të pajtueshme me shtrirjen asimetrike dhe simetrike të karboksilatit në kripëra.
  11. Për shkak se nuk u gjet asnjë referencë e drejtpërdrejtë e literaturës dhe asnjë përputhje e qëndrueshme e literaturës së lidhur, spektri përshkruhet më mirë në nivelin e drejtimit të materialit sesa si një substancë specifike e konfirmuar.
  • Besueshmëria e bibliotekës raportohet si e ulët, pa ndarje kuptimplote të ngjashmërisë midis kandidatëve kryesorë.
  • Kandidatët kryesorë përfshijnë si karboksilate aromatike ashtu edhe karboksilate alifatike me zinxhir të gjatë, kështu që marrja nuk përcakton në mënyrë unike llojin e unazës ose përbërjen e saktë.
  • Asnjë provë e pavarur e literaturës së lidhur nuk konfirmon një caktim benzoat.
  • Mbetet e pasigurt nëse unaza është përfundimisht aromatike apo nëse mostra është një karboksilat tjetër metalik që ndodh të ndajë tipare të ngjashme FTIR.
  • Kundërioni nuk mund të konfirmohet vetëm nga këto të dhëna FTIR.
  • Provat e tanishme nuk dallojnë në mënyrë të sigurt SODIUM BENZOATE nga karboksilatet e tjera të natriumit ose kaliumit me struktura që përmbajnë unazë.

Hapat e rekomanduar të mëtejshëm: Check for the characteristic benzoate ring pattern by closely inspecting the 1600-1450 cm-1 and 900-675 cm-1 regions at higher spectral quality. Compare the separation and shape of the 1546 and 1425 cm-1 bands against authenticated spectra of sodium benzoate and other metal carboxylates. Use complementary analysis such as Raman, XRD, or MS to determine whether the organic group is aromatic and to help distinguish benzoate from aliphatic carboxylates. If sodium benzoate is specifically suspected, confirm with a reference standard measured under the same sampling conditions.

Krahasimi i Bibliotekës

Grupi i përputhjes:
Spektri i bibliotekës do të shfaqet këtu.

Rezultatet e Kërkimit në Bibliotekë — 15 Kandidatët Kryesorë

Renditja Përputhje % Përbërës SMILES Nr. i spektrit Veprimi
Duke ngarkuar kandidatët e bibliotekës...

Analiza e Pikut

★ = Caktimi i mbështetur nga literatura
# Numri i valës (cm⁻¹) Absorbanca Detyrë Citim Statusi i caktimit
1 · 2884 1.00 - - -
2 · 1546 0.80 - - -
3 · 2815 0.60 - - -
4 · 1425 0.36 - - -
5 · 794 0.30 - - -
6 · 2846 0.30 - - -
7 · 1021 0.27 - - -
8 · 1059 0.25 - - -
9 · 1357 0.24 - - -
10 · 1241 0.21 - - -
11 · 717 0.20 - - -
12 · 2570 0.20 - - -
13 · 2477 0.17 - - -
14 · 2671 0.15 - - -
15 · 654 0.14 - - -
16 · 3058 0.12 - - -
17 · 1481 0.11 - - -
18 · 1664 0.10 - - -

Shtojca — Spektri i Papërpunuar

Spektri i papërpunuar i mostrës
Gjeneruar nga FTIR.fun — Raporto #20250528113050232669816 2025-05-28 12:45:41
Diskutim

Komente dhe prova vijuese

Përdorni këtë zonë për të vazhduar interpretimin, për të bërë pyetje ose për të shtuar prova shtesë verifikimi.

The above shows the FTIR analysis results of a jpg file uploaded by a user (IP: 103.XX ). The original image is displayed below.20250528113209081704097.jpgCSV FILE:csv.CSV

en&2
Dorëzo Kërkesën Formulari