FQAEJA E REZULTATIT

ester-containing organic material with aliphatic C-H bands

Shikoni raportin e mësipërm. Përdorni komentet më poshtë nëse keni nevojë për diskutim të mëtejshëm.

Nr. i rezultatit: 20250523103046505648076 Pronari: publicuser Komente: 1
Raporti i Analizës FTIR

ester-containing organic material with aliphatic C-H bands

Parametrat e kampionit dhe matjes

Raporti Nr. 20250523103046505648076
Data 2025-05-23 12:37:10
Gama Spektrale (cm⁻¹) [(650, 4000)]
Vija bazë Korrigjimi i vijës bazë AsLS
Përputhje biblioteke 0%

Rezultati i identifikimit

0%

Provat FTIR nuk mbështesin një caktim të sigurt në metil prop-2-inoat si një përbërje specifike. Spektri i vëzhguar përshkruhet më sigurt si një material organik që përmban ester që tregon thithje alifatike C-H. Brezi më i fortë i mostrës janë një karbonil afër 1737 cm-1, një brez i lidhur me C-O afër 1236 cm-1, dhe shtrirje alkil C-H afër 2920 dhe 2853 cm-1, të cilat së bashku janë në përputhje me një ester alifatik ose përbërës që përmban ester. Përputhja e bibliotekës është e dobët, të gjitha ngjashmëritë e raportuara janë në mënyrë efektive zero, dhe asnjë provë e drejtpërdrejtë ose e lidhur nga literatura nuk e ngushton në mënyrë të pavarur rezultatin.

Interpretim i detajuar

• Përputhja kryesore e bibliotekës: metil prop-2-inoat #57605 | match 0.0%
  1. Kombinimi i 1737 dhe 1236 cm-1 është në përputhje me një motiv esteri.
  2. Thithjet në 2920 dhe 2853 cm-1 mbështesin mjedise të ngopura ose kryesisht alifatike C-H.
  3. Kandidati kryesor i bibliotekës, metil prop-2-inoat, është të paktën kimikisht në përputhje me praninë e një karbonili esteri dhe lidhjeje C-O.
  4. Një brez i fortë në 1737 cm-1 është karakteristik për një thithje karbonili në rangun e esterit.
  5. Brezi në 1236 cm-1 është në përputhje me shtrirjen C-O të pritur për një funksionalitet esteri.
  6. Brezi në 2920 dhe 2853 cm-1 mbështes shtrirjen alifatike C-H nga një material organik që përmban alkil.
  7. Prandaj, provat e mostrës mbështesin një përbërje organike alifatike që përmban ester më me besueshmëri se sa një përbërje specifike të emërtuar.
  • Krahasimi i bibliotekës referente nuk është dallues: kandidatët kryesorë janë kimikisht të papajtueshëm me njëri-tjetrin dhe të gjithë kanë ngjashmëri të raportuar si 0.000.
  • Modeli Top-15 përfshin kandidatë të halogjenuar, hidrokarbure, që përmbajnë squfur, aromatikë dhe esterë, kështu që nuk siguron një klasë materiali të ngushtë koherente përtej një drejtimi shumë të gjerë organik.
  • Pikat e mostrës nuk japin prova të qarta mbështetëse për veçorinë specifike të alkinës të kërkuar nga metil prop-2-inoat.
  • Lista aktuale e pikut është e shkurtër dhe mund të lërë jashtë breza më të dobët por të rëndësishëm dallues.
  • Pa prova të konfirmuara për një alkinë, halogjen, unazë aromatike, funksionalitet azoti, ose grupe të tjera përcaktuese, shumë organikë që përmbajnë ester mbeten të besueshëm.
  • Provat aktuale mbështesin interpretimin në nivel të grupit funksional më mirë se identifikimi i saktë molekular.

Hapat e rekomanduar të mëtejshëm: Reacquire the FTIR spectrum over the full range with good signal-to-noise and inspect the fingerprint region in more detail, especially 1000-1500 cm-1. Check specifically for alkyne-related absorption near 2100-2200 cm-1 and any terminal alkyne C-H near ~3300 cm-1 if methyl prop-2-ynoate is being considered. Compare against authenticated spectra of simple aliphatic esters rather than relying on the current weak top hit alone. If available, use GC-MS or LC-MS to determine whether the sample is a single low-molecular-weight ester or a component within a mixture.

Krahasimi i Bibliotekës

Grupi i përputhjes:
Spektri i bibliotekës do të shfaqet këtu.

Rezultatet e Kërkimit në Bibliotekë — 15 Kandidatët Kryesorë

Renditja Përputhje % Përbërës SMILES Nr. i spektrit Veprimi
Duke ngarkuar kandidatët e bibliotekës...

Analiza e Pikut

★ = Caktimi i mbështetur nga literatura
# Numri i valës (cm⁻¹) Absorbanca Detyrë Citim Statusi i caktimit
1 · 1236 1.00 - - -
2 · 1737 0.38 - - -
3 · 2920 0.27 - - -
4 · 2853 0.16 - - -

Shtojca — Spektri i Papërpunuar

Spektri i papërpunuar i mostrës
Gjeneruar nga FTIR.fun — Raporto #20250523103046505648076 2025-05-23 12:37:10
Diskutim

Komente dhe prova vijuese

Përdorni këtë zonë për të vazhduar interpretimin, për të bërë pyetje ose për të shtuar prova shtesë verifikimi.

The above shows the FTIR analysis results of a PDF file uploaded by a user (IP: 217.XX ). The original image is displayed below.20250523202955.png CSV FILE:tem.csv

en&2
Dorëzo Kërkesën Formulari