Shikoni raportin e mësipërm. Përdorni komentet më poshtë nëse keni nevojë për diskutim të mëtejshëm.
Spektri është më në përputhje me një material të thjeshtë hidrokarbur alifatik të dominuar nga dridhjet C-H të metilenit, me një profil të ngjashëm me polietilenin si drejtimi më i afërt i bibliotekës. Megjithatë, cilësia e përputhjes së bibliotekës është shumë e dobët dhe asnjë referencë e drejtpërdrejtë ose dëshmi nga literatura përkatëse nuk konfirmon në mënyrë të pavarur një shkallë specifike polimeri ose identitet të saktë, kështu që përfundimi më i mbështetur është një material hidrokarbur më i gjerë i ngjashëm me polietilenin dhe i pasur me metilen, në vend të një përcaktimi të fortë entiteti.
Hapat e rekomanduar të mëtejshëm: Collect a full FTIR spectrum including the fingerprint region to check for the characteristic polyethylene rocking doublet near 730-720 cm-1 and to assess branching-sensitive features. Inspect for any carbonyl absorption near 1700-1750 cm-1 to exclude long-chain esters or oxidized material suggested by some library candidates. Check for C-Cl region absorption in the lower wavenumber range if chlorinated polyethylene is a practical alternative to exclude. If polymer identification matters, compare against authenticated HDPE, LDPE, and generic polyethylene reference spectra measured under the same sampling conditions.
| Renditja | Përputhje % | Përbërës | SMILES | Nr. i spektrit | Veprimi |
|---|---|---|---|---|---|
| Duke ngarkuar kandidatët e bibliotekës... | |||||
Përdorni këtë zonë për të vazhduar interpretimin, për të bërë pyetje ose për të shtuar prova shtesë verifikimi.
FTIR.fun
The above shows the FTIR analysis results of a jpg file uploaded by a user (IP: 47.XX ). The original image is displayed below.
CSV FILE:tem.csv
en&2