FQAEJA E REZULTATIT

aliphatic hydrocarbon material consistent with polyethylene-like methylene-rich chains

Shikoni raportin e mësipërm. Përdorni komentet më poshtë nëse keni nevojë për diskutim të mëtejshëm.

Nr. i rezultatit: 20250522161800801480247 Pronari: publicuser Komente: 1
Raporti i Analizës FTIR

aliphatic hydrocarbon material consistent with polyethylene-like methylene-rich chains

Parametrat e kampionit dhe matjes

Raporti Nr. 20250522161800801480247
Data 2025-05-22 23:04:28
Gama Spektrale (cm⁻¹) [(650, 4000)]
Vija bazë Korrigjimi i vijës bazë AsLS
Përputhje biblioteke 0%

Rezultati i identifikimit

0%

Spektri është më në përputhje me një material të thjeshtë hidrokarbur alifatik të dominuar nga dridhjet C-H të metilenit, me një profil të ngjashëm me polietilenin si drejtimi më i afërt i bibliotekës. Megjithatë, cilësia e përputhjes së bibliotekës është shumë e dobët dhe asnjë referencë e drejtpërdrejtë ose dëshmi nga literatura përkatëse nuk konfirmon në mënyrë të pavarur një shkallë specifike polimeri ose identitet të saktë, kështu që përfundimi më i mbështetur është një material hidrokarbur më i gjerë i ngjashëm me polietilenin dhe i pasur me metilen, në vend të një përcaktimi të fortë entiteti.

Interpretim i detajuar

• Përputhja kryesore e bibliotekës: Polietileni, dendësi e lartë #14511 | match 0.0%
  1. Spektri është më në përputhje me një material të thjeshtë hidrokarbur alifatik të dominuar nga dridhjet C-H të metilenit, me një profil të ngjashëm me polietilenin si drejtimi më i afërt i bibliotekës. Megjithatë, cilësia e përputhjes së bibliotekës është shumë e dobët dhe asnjë referencë e drejtpërdrejtë ose dëshmi nga literatura përkatëse nuk konfirmon në mënyrë të pavarur një shkallë specifike polimeri ose identitet të saktë, kështu që përfundimi më i mbështetur është një material hidrokarbur më i gjerë i ngjashëm me polietilenin dhe i pasur me metilen, në vend të një përcaktimi të fortë entiteti.
  2. Mbështetje e fortë për funksionalitetin alifatik të ngopur C-H vjen nga brezat 2928/2919 dhe 2854 cm-1.
  3. Brezi 1458 cm-1 mbështet grupe të bollshme metileni në një mjedis hidrokarburesh të ngjashëm me zinxhir.
  4. Konsensusi i bibliotekës tregon drejt n-h / metil dhe përfshin disa kandidatë hidrokarburesh të pasur me metilen, me hyrjet e familjes së polietilenit midis liderëve.
  5. Brezat e vëzhguar rreth 2928/2919 dhe 2854 cm-1 janë karakteristikë e shtrirjes alifatike C-H nga zinxhirët e pasur me metilen.
  6. Brezi afër 1458 cm-1 është në përputhje me përkuljen e CH2 në materialet hidrokarbure të ngopura.
  7. Modeli i bibliotekës Top-15 dominohet nga hyrje të ngjashme me hidrokarburet me zinxhir të gjatë, duke përfshirë polietilenin, LDPE, polietilenin e klorinuar dhe komponimet alkil/ester me zinxhir të gjatë, të cilat së bashku mbështesin një përbërje alifatike të pasur me metilen.
  8. Hyrja më e afërt e emëruar në bibliotekë është Polietileni, dendësi e lartë, por të gjitha ngjashmëritë e listuara janë efektivisht jo-diskriminuese, kështu që marrja nuk dallon në mënyrë të sigurt HDPE nga materialet e tjera hidrokarbure të ngopura me zinxhir të gjatë.
  • Fragmenti aktual i spektrit nuk ka breza shtesë karakteristikë të nevojshëm për të ndarë në mënyrë të sigurt HDPE nga shkallët e tjera të polietilenit ose nga hidrokarburet e tjera të ngopura me zinxhir të gjatë.
  • Disa kandidatë të Top-15 përfshijnë funksionalitete të tilla si ester, aromatik, të halogjenuar, ose struktura që përmbajnë azot, por lista aktuale e pikut nuk ofron breza përkatës mbështetës për ato përcaktime më të ngushta.
  • Për shkak se ngjashmëritë e raportuara të bibliotekës janë të gjitha 0.000, rezultati i bibliotekës nuk është mjaft i fortë për të justifikuar një identifikim të fortë materiali në nivel entiteti.
  • Pikët e disponueshme mbështesin një material alifatik të pasur me metilen, por nuk identifikojnë në mënyrë unike Polietilenin, dendësi e lartë.
  • Mungesa e mbulimit më të gjerë spektral lë rajone kyçe diskriminuese të pa testuara, veçanërisht rajonin e gjurmëve të gishtave dhe çdo brez që mund të konfirmojë ose përjashtojë degëzimin, oksidimin, përmbajtjen e esterit ose zëvendësimin e halogjenit.
  • Pa përputhje më të fortë ose dëshmi referimi të pavarur, përfundimi duhet të mbetet në një drejtim hidrokarburi të ngjashëm me polietilenin.

Hapat e rekomanduar të mëtejshëm: Collect a full FTIR spectrum including the fingerprint region to check for the characteristic polyethylene rocking doublet near 730-720 cm-1 and to assess branching-sensitive features. Inspect for any carbonyl absorption near 1700-1750 cm-1 to exclude long-chain esters or oxidized material suggested by some library candidates. Check for C-Cl region absorption in the lower wavenumber range if chlorinated polyethylene is a practical alternative to exclude. If polymer identification matters, compare against authenticated HDPE, LDPE, and generic polyethylene reference spectra measured under the same sampling conditions.

Krahasimi i Bibliotekës

Grupi i përputhjes:
Spektri i bibliotekës do të shfaqet këtu.

Rezultatet e Kërkimit në Bibliotekë — 15 Kandidatët Kryesorë

Renditja Përputhje % Përbërës SMILES Nr. i spektrit Veprimi
Duke ngarkuar kandidatët e bibliotekës...

Analiza e Pikut

★ = Caktimi i mbështetur nga literatura
# Numri i valës (cm⁻¹) Absorbanca Detyrë Citim Statusi i caktimit
1 · 2919 1.00 - - -
2 · 2928 0.44 - - -
3 · 2854 0.35 - - -
4 · 1458 0.13 - - -

Shtojca — Spektri i Papërpunuar

Spektri i papërpunuar i mostrës
Gjeneruar nga FTIR.fun — Raporto #20250522161800801480247 2025-05-22 23:04:28
Diskutim

Komente dhe prova vijuese

Përdorni këtë zonë për të vazhduar interpretimin, për të bërë pyetje ose për të shtuar prova shtesë verifikimi.

The above shows the FTIR analysis results of a jpg file uploaded by a user (IP: 47.XX ). The original image is displayed below.20250522161800801480247.jpgCSV FILE:tem.csv

en&2
Dorëzo Kërkesën Formulari