FQAEJA E REZULTATIT

oxygenated organic material with possible sulfonate or ether/alcohol-like functionality

Shikoni raportin e mësipërm. Përdorni komentet më poshtë nëse keni nevojë për diskutim të mëtejshëm.

Nr. i rezultatit: 20250514111503979839675 Pronari: publicuser Komente: 0
Raporti i Analizës FTIR

oxygenated organic material with possible sulfonate or ether/alcohol-like functionality

Parametrat e kampionit dhe matjes

Raporti Nr. 20250514111503979839675
Data 2025-05-14 17:40:02
Gama Spektrale (cm⁻¹) [(650, 4000)]
Vija bazë Korrigjimi i vijës bazë AsLS
Përputhje biblioteke 0%

Rezultati i identifikimit

0%

Kërkimi i zakonshëm FTIR nuk mbështet një caktim të fortë në nivel përbërës për këtë mostër. Megjithëse emri më i afërt i bibliotekës është sodium 2-[4-(2-sulfoethyl)piperazin-1-yl]ethanesulfonate, forca e përputhjes mungon efektivisht dhe nuk ka asnjë provë të drejtpërdrejtë ose të lidhur nga literatura për të konfirmuar atë identitet. Bandat e vëzhguara interpretohen më sigurt si tregues të një materiali organik që përmban oksigjen, me thithjet e forta në rajonin e mesëm IR pranë 1038 dhe 1197 cm⁻1 që janë gjerësisht të pajtueshme me funksionalitetin që përmban S=O ose C–O. Për shkak se provat janë të dobëta dhe jo specifike, përfundimi më i mbrojtur është një drejtim i gjerë organik i oksigjenuar, me karakter të mundshëm sulfonati ose eter/alkool, në vend të një substance të veçantë të konfirmuar.

Interpretim i detajuar

• Përputhja kryesore e bibliotekës: sodium 2-[4-(2-sulfoethyl)piperazin-1-yl]ethanesulfonate #32126 | match 0.0%
  1. Konsensusi i bibliotekës tregon gjerësisht për kiminë që përmban oksigjen.
  2. Disa kandidatë kryesorë të bibliotekës përmbajnë funksionalitete squfuri-oksigjen, kështu që një kontribut i ngjashëm me sulfonatin është një mundësi e arsyeshme.
  3. Bandat në 1038 dhe 1197 cm⁻1 mbështesin praninë e lëkundjeve të forta të lidhura me C–O dhe/ose S=O.
  4. Modeli i vëzhguar është më i pajtueshëm me një material organik që përmban oksigjen të funksionalizuar sesa me një hidrokarbur të thjeshtë.
  5. Mostra tregon banda në 747, 1038, 1197, 1468 dhe 2631 cm⁻1.
  6. Këshilla më e fortë përbërëse nga modeli i bibliotekës është kimia që përmban oksigjen; modeli Top-15 përfshin gjithashtu disa kandidatë që mbajnë grupe sulfonati, fosfonati, alkooli ose të tipit eter.
  7. Absorbimet e çiftuara në 1038 dhe 1197 cm⁻1 janë në përputhje me grupet funksionale të oksigjenuara të zakonshme dhe mund të ndodhin gjithashtu në funksionalitete squfuri-oksigjen si sulfonatet ose speciet e prejardhura nga acidi sulfurik.
  8. Banda në 1468 cm⁻1 është e pajtueshme me mënyrat e deformimit alifatik, por nuk është specifike për një klasë të vetme materiali.
  9. Banda në 747 cm⁻1 mund të pasqyrojë lëvizje të lidhura me unazën ose të tjera në rajonin e gjurmës së gishtave, por nuk është e mjaftueshme për të vendosur një strukturë aromatike ose heterociklike specifike.
  10. Banda e izoluar në 2631 cm⁻1 është e pazakontë dhe, pa banda konfirmuese, nuk vendos në mënyrë të sigurt një caktim të dallueshëm të kripës acide ose amine.
  • Goditja kryesore e bibliotekës ka ngjashmëri efektive zero, kështu që nuk mund të trajtohet si një identifikim i besueshëm.
  • Kandidatët Top-15 janë kimikisht heterogjenë, gjë që kufizon besimin në çdo caktim të ngushtë.
  • Lista aktuale e pikut nuk ofron modelin mbështetës karakteristik të nevojshëm për të konfirmuar emrin specifik të bibliotekës së disulfonatit të piperazinës.
  • Mbetet e pasigurt nëse bandat në 1038 dhe 1197 cm⁻1 lindin kryesisht nga kimia e sulfonatit/acidit sulfurik ose nga funksionaliteti më i përgjithshëm që përmban C–O.
  • Prania ose mungesa e bandave më të gjera O–H, N–H, unazës aromatike dhe bandave shtesë squfuri-oksigjen nuk përcaktohet nga paketa aktuale e provave.
  • Tipari në 2631 cm⁻1 nuk është kontekstualizuar mjaftueshëm për të përcaktuar nëse lidhet me mostrën, është një bandë e dobët e mbitonit/kombinimit, ose një artefakt.
  • Një identitet specifik i përbërjes nuk mund të mbrohet nga provat aktuale të kërkimit vetëm.

Hapat e rekomanduar të mëtejshëm: Recollect the FTIR spectrum at higher signal quality and review the full band shape, especially in the 1300-900 cm⁻1 region where sulfonate and ether/alcohol features can be better separated. Check for accompanying characteristic bands expected for sulfonates or sulfonic acids, including additional strong sulfur-oxygen absorptions and any broad acidic O–H envelope. Inspect the 3600-2800 cm⁻1 region carefully to determine whether O–H, N–H, or C–H stretching bands are present and whether 2631 cm⁻1 is reproducible. If the sample is important to identify specifically, use a complementary method such as Raman, ion chromatography for inorganic/ionic sulfur species, or mass spectrometry to test the sulfonate hypothesis.

Krahasimi i Bibliotekës

Grupi i përputhjes:
Spektri i bibliotekës do të shfaqet këtu.

Rezultatet e Kërkimit në Bibliotekë — 15 Kandidatët Kryesorë

Renditja Përputhje % Përbërës SMILES Nr. i spektrit Veprimi
Duke ngarkuar kandidatët e bibliotekës...

Analiza e Pikut

★ = Caktimi i mbështetur nga literatura
# Numri i valës (cm⁻¹) Absorbanca Detyrë Citim Statusi i caktimit
1 · 1197 1.00 - - -
2 · 1038 0.86 - - -
3 · 747 0.35 - - -
4 · 2631 0.32 - - -
5 · 1468 0.15 - - -

Shtojca — Spektri i Papërpunuar

Spektri i papërpunuar i mostrës
Gjeneruar nga FTIR.fun — Raporto #20250514111503979839675 2025-05-14 17:40:02
Diskutim

Komente dhe prova vijuese

Përdorni këtë zonë për të vazhduar interpretimin, për të bërë pyetje ose për të shtuar prova shtesë verifikimi.

Dorëzo Kërkesën Formulari