Shikoni raportin e mësipërm. Përdorni komentet më poshtë nëse keni nevojë për diskutim të mëtejshëm.
Kërkimi i zakonshëm FTIR nuk mbështet një caktim të fortë në nivel përbërës për këtë mostër. Megjithëse emri më i afërt i bibliotekës është sodium 2-[4-(2-sulfoethyl)piperazin-1-yl]ethanesulfonate, forca e përputhjes mungon efektivisht dhe nuk ka asnjë provë të drejtpërdrejtë ose të lidhur nga literatura për të konfirmuar atë identitet. Bandat e vëzhguara interpretohen më sigurt si tregues të një materiali organik që përmban oksigjen, me thithjet e forta në rajonin e mesëm IR pranë 1038 dhe 1197 cm⁻1 që janë gjerësisht të pajtueshme me funksionalitetin që përmban S=O ose C–O. Për shkak se provat janë të dobëta dhe jo specifike, përfundimi më i mbrojtur është një drejtim i gjerë organik i oksigjenuar, me karakter të mundshëm sulfonati ose eter/alkool, në vend të një substance të veçantë të konfirmuar.
Hapat e rekomanduar të mëtejshëm: Recollect the FTIR spectrum at higher signal quality and review the full band shape, especially in the 1300-900 cm⁻1 region where sulfonate and ether/alcohol features can be better separated. Check for accompanying characteristic bands expected for sulfonates or sulfonic acids, including additional strong sulfur-oxygen absorptions and any broad acidic O–H envelope. Inspect the 3600-2800 cm⁻1 region carefully to determine whether O–H, N–H, or C–H stretching bands are present and whether 2631 cm⁻1 is reproducible. If the sample is important to identify specifically, use a complementary method such as Raman, ion chromatography for inorganic/ionic sulfur species, or mass spectrometry to test the sulfonate hypothesis.
| Renditja | Përputhje % | Përbërës | SMILES | Nr. i spektrit | Veprimi |
|---|---|---|---|---|---|
| Duke ngarkuar kandidatët e bibliotekës... | |||||
Përdorni këtë zonë për të vazhduar interpretimin, për të bërë pyetje ose për të shtuar prova shtesë verifikimi.
FTIR.fun