FQAEJA E REZULTATIT

siloxane- or polysiloxane-like material

Shikoni raportin e mësipërm. Përdorni komentet më poshtë nëse keni nevojë për diskutim të mëtejshëm.

Nr. i rezultatit: 20250514145113530456065 Pronari: publicuser Komente: 0
Raporti i Analizës FTIR

siloxane- or polysiloxane-like material

Parametrat e kampionit dhe matjes

Raporti Nr. 20250514145113530456065
Data 2025-05-14 12:53:45
Gama Spektrale (cm⁻¹) [(650, 4000)]
Vija bazë Korrigjimi i vijës bazë AsLS
Përputhje biblioteke 0%

Rezultati i identifikimit

0%

Kërkimi i zakonshëm FTIR nuk mbështet një identifikim të fortë në nivel përbërësi, por drejtimi më kimikisht i qëndrueshëm është një material i ngjashëm me siloksan ose polisiloksan. Ky drejtim bazohet kryesisht në modelin e bibliotekës Top-15, i cili përmban disa hyrje siloksani dhe silikoni, së bashku me brezat e mostrës në rreth 1014 dhe 1259 cm⁻¹ që janë në përputhje me rajonin Si–O–Si / Si–O–C dhe thithjet e lidhura me Si–CH3. Megjithatë, cilësia e përputhjes së bibliotekës është në thelb mungon, nuk ka konfirmim të drejtpërdrejtë referencë, dhe brezat me numër më të lartë valësh afër 3359–3372 cm⁻¹ sjellin pasiguri që nuk shpjegohet mirë nga një lëng i thjeshtë siloksani vetëm.

Interpretim i detajuar

• Përputhja kryesore e bibliotekës: dimethyl-bis(trimethylsilyloxy)silane #73018 | match 0.0%
  1. Kërkimi i zakonshëm FTIR nuk mbështet një identifikim të fortë në nivel përbërësi, por drejtimi më kimikisht i qëndrueshëm është një material i ngjashëm me siloksan ose polisiloksan. Ky drejtim bazohet kryesisht në modelin e bibliotekës Top-15, i cili përmban disa hyrje siloksani dhe silikoni, së bashku me brezat e mostrës në rreth 1014 dhe 1259 cm⁻¹ që janë në përputhje me rajonin Si–O–Si / Si–O–C dhe thithjet e lidhura me Si–CH3. Megjithatë, cilësia e përputhjes së bibliotekës është në thelb mungon, nuk ka konfirmim të drejtpërdrejtë referencë, dhe brezat me numër më të lartë valësh afër 3359–3372 cm⁻¹ sjellin pasiguri që nuk shpjegohet mirë nga një lëng i thjeshtë siloksani vetëm.
  2. Modeli i marrjes Top-15 përmban disa kandidatë të pavarur siloksan/silikon në vend të një goditjeje të vetme të izoluar siloksani.
  3. Brezi në 1014 cm⁻¹ është në përputhje me një rajon të shtyllës siloksane.
  4. Brezi në 1259 cm⁻¹ është në përputhje me mjedise silikoni të zëvendësuara me metil që shihen shpesh në silikone.
  5. Brezi në 2964 cm⁻¹ mbështet shtrirjen alifatike metil C–H të përputhshme me materialet organosilikoni.
  6. Emri më i afërt i bibliotekës është dimethyl-bis(trimethylsilyloxy)silane, por të gjitha ngjashmëritë e raportuara janë 0.000, pra ky nuk është një përputhje e sigurt e entitetit.
  7. Nëpër rezultatet e bibliotekës Top-15, disa kandidatë kryesorë janë të lidhur me siloksan, duke përfshirë dimethyl-bis(trimethylsilyloxy)silane, gomë silikoni polimetil vinil, Poli(dimetilsiloksan), të përfunduar me vinil dhe një përzierje të polisiloksaneve.
  8. Mostra tregon breza në afërsisht 1014 dhe 1259 cm⁻¹, të cilët janë në përputhje me rajonet e zakonshme spektrale të siloksanit, dhe shtrirja C–H afër 2964 cm⁻¹ është e përputhshme me materialet silikoni të zëvendësuara me metil.
  9. Breza me numër vale më të ulët në 713, 797 dhe 872 cm⁻¹ janë gjithashtu të përputhshëm me materiale që përmbajnë silikon të zëvendësuar, por ato nuk janë mjaftueshëm specifike vetë për të provuar një strukturë të vetme.
  10. Brezat afër 3359 dhe 3372 cm⁻¹ sugjerojnë një kontribut të lidhur me O–H ose lagështi, gjë që dobëson një përcaktim të ngushtë për një molekulë të thjeshtë siloksani të zëvendësuar plotësisht.
  • Cilësia e kërkimit në bibliotekë është shumë e dobët: të gjitha ngjashmëritë e listuara janë 0.000, pra goditja më e mirë e emërtuar nuk vërtetohet drejtpërdrejt nga spektri.
  • Veçoritë e gjera/me numër të lartë valësh afër 3359 dhe 3372 cm⁻¹ nuk llogariten mirë nga një lëng i thjeshtë neutral siloksani dhe mund të tregojnë lagështi, ndotje hidroksil ose një mostër të përzier.
  • Lista Top-15 është kimikisht e përzier, me aromatikë të halogjenizuar dhe përbërës të ngjashëm me eter që shfaqen gjithashtu, gjë që kufizon besimin në një interpretim të ngushtë.
  • Evidenca e tanishme mbështet një drejtim të gjerë silikoni/siloksani më shumë sesa një përbërës specifik të emërtuar.
  • Mbetet e pasigurt nëse mostra është një siloksan me peshë të ulët molekulare, një vaj polisiloksani, një përbërës i gomës silikoni ose një përzierje që përmban një fazë siloksani.
  • Origjina e thithjes 3359–3372 cm⁻¹ duhet të sqarohet përpara se të bëhet një përcaktim më i fortë.

Hapat e rekomanduar të mëtejshëm: Recollect the FTIR spectrum on a clean, dry sample and verify whether the 3359–3372 cm⁻¹ bands persist; disappearance would support moisture or surface contamination rather than a true sample functional group. Inspect the fingerprint region for stronger confirmation of silicone features, especially the full Si–O–Si envelope and characteristic methyl-on-silicon bands, using a higher-quality spectrum if possible. If available, compare against authenticated PDMS/silicone oil or silicone rubber reference spectra measured under the same conditions. Use complementary analysis such as GC-MS for volatile siloxanes or Raman/elemental screening for silicon to distinguish between a small siloxane molecule and a polymeric silicone material.

Krahasimi i Bibliotekës

Grupi i përputhjes:
Spektri i bibliotekës do të shfaqet këtu.

Rezultatet e Kërkimit në Bibliotekë — 15 Kandidatët Kryesorë

Renditja Përputhje % Përbërës SMILES Nr. i spektrit Veprimi
Duke ngarkuar kandidatët e bibliotekës...

Analiza e Pikut

★ = Caktimi i mbështetur nga literatura
# Numri i valës (cm⁻¹) Absorbanca Detyrë Citim Statusi i caktimit
1 · 1014 1.00 - - -
2 · 797 0.92 - - -
3 · 1412 0.91 - - -
4 · 1259 0.84 - - -
5 · 872 0.51 - - -
6 · 713 0.25 - - -
7 · 2964 0.22 - - -
8 · 3359 0.12 - - -
9 · 3372 0.12 - - -

Shtojca — Spektri i Papërpunuar

Spektri i papërpunuar i mostrës
Gjeneruar nga FTIR.fun — Raporto #20250514145113530456065 2025-05-14 12:53:45
Diskutim

Komente dhe prova vijuese

Përdorni këtë zonë për të vazhduar interpretimin, për të bërë pyetje ose për të shtuar prova shtesë verifikimi.

Dorëzo Kërkesën Formulari