FQAEJA E REZULTATIT

material i ngjashëm me siloksan ose polisiloksan

Shikoni raportin e mësipërm. Përdorni komentet më poshtë nëse keni nevojë për diskutim të mëtejshëm.

Nr. i rezultatit: 20250514145113530456065 Pronari: publicuser Komente: 0
RAPORT I ANALIZËS FTIR

Raporti i Analizës së Spektrit FTIR

Nr.: 20250514145113530456065 Data: 2025-05-14 12:53:45 Raportuar nga: FTIR.fun Kontakt: [email protected]

Shkarko një PDF profesionale dhe të formatuar të kësaj analize.

Top 15

Krahasimi i bibliotekave të renditura sipas ngjashmërisë - Top-15

Zgjidhni grupet e rezultateve përputhëse:
Spektri i bibliotekës do të shfaqet këtu.
Spektri i bibliotekës Kurbë interaktive e mostrës Lëvizni treguesin për të shfaqur vijën udhëzuese vertikale.
Top 15 kandidatët

Kandidatët e bibliotekës referuese

Renditja Përputh % Emri i përbërjes Formula / SMILES Paraqitja e bibliotekës Veprimi
Kandidatët e referencës ngarkohen me këtë stacion pune Top-15

Bazuar në përputhjet e bibliotekës dhe provat e mësipërme.

Përfundim

material i ngjashëm me siloksan ose polisiloksan

Vlerësim i përgjithshëm
-
#73018 Renditje fillestare 1 Renditja aktuale 1 Përputhja kryesore e bibliotekës 0.0%
Përfundim
  1. Modeli i marrjes Top-15 përmban disa kandidatë të pavarur siloksan/silikon në vend të një goditjeje të vetme të izoluar siloksani.
  2. Brezi në 1014 cm⁻¹ është në përputhje me një rajon të shtyllës siloksane.
  3. Brezi në 1259 cm⁻¹ është në përputhje me mjedise silikoni të zëvendësuara me metil që shihen shpesh në silikone.
Kufizim kryesor

Cilësia e kërkimit në bibliotekë është shumë e dobët: të gjitha ngjashmëritë e listuara janë 0.000, pra goditja më e mirë e emërtuar nuk vërtetohet drejtpërdrejt nga spektri.

Provat dhe interpretimi
Evidencë

Provat kryesore

Përputhje kryesore e bibliotekës
dimethyl-bis(trimethylsilyloxy)silane #73018 | match 0.0%
Drejtimi i materialit
material i ngjashëm me siloksan ose polisiloksan Kërkimi i zakonshëm FTIR nuk mbështet një identifikim të fortë në nivel përbërësi, por drejtimi më kimikisht i qëndrueshëm është një material i ngjashëm me siloksan ose polisiloksan. Ky drejtim bazohet kryesisht në modelin e bibliotekës Top-15, i cili përmban disa hyrje siloksani dhe silikoni, së bashku me brezat e mostrës në rreth 1014 dhe 1259 cm⁻¹ që janë në përputhje me rajonin Si–O–Si / Si–O–C dhe thithjet e lidhura me Si–CH3. Megjithatë, cilësia e përputhjes së bibliotekës është në thelb mungon, nuk ka konfirmim të drejtpërdrejtë referencë, dhe brezat me numër më të lartë valësh afër 3359–3372 cm⁻¹ sjellin pasiguri që nuk shpjegohet mirë nga një lëng i thjeshtë siloksani vetëm.
Mbështetje

Provë që mbështet përfundimin

Këtu shfaqen vetëm deklaratat përkatëse të mostrës që mbështesin përfundimin aktual.

1. Kërkimi i zakonshëm FTIR nuk mbështet një identifikim të fortë në nivel përbërësi, por drejtimi më kimikisht i qëndrueshëm është një material i ngjashëm me siloksan ose polisiloksan. Ky drejtim bazohet kryesisht në modelin e bibliotekës Top-15, i cili përmban disa hyrje siloksani dhe silikoni, së bashku me brezat e mostrës në rreth 1014 dhe 1259 cm⁻¹ që janë në përputhje me rajonin Si–O–Si / Si–O–C dhe thithjet e lidhura me Si–CH3. Megjithatë, cilësia e përputhjes së bibliotekës është në thelb mungon, nuk ka konfirmim të drejtpërdrejtë referencë, dhe brezat me numër më të lartë valësh afër 3359–3372 cm⁻¹ sjellin pasiguri që nuk shpjegohet mirë nga një lëng i thjeshtë siloksani vetëm.
  2. Modeli i marrjes Top-15 përmban disa kandidatë të pavarur siloksan/silikon në vend të një goditjeje të vetme të izoluar siloksani.
  3. Brezi në 1014 cm⁻¹ është në përputhje me një rajon të shtyllës siloksane.
  4. Brezi në 1259 cm⁻¹ është në përputhje me mjedise silikoni të zëvendësuara me metil që shihen shpesh në silikone.
  5. Brezi në 2964 cm⁻¹ mbështet shtrirjen alifatike metil C–H të përputhshme me materialet organosilikoni.
  6. Emri më i afërt i bibliotekës është dimethyl-bis(trimethylsilyloxy)silane, por të gjitha ngjashmëritë e raportuara janë 0.000, pra ky nuk është një përputhje e sigurt e entitetit.
  7. Nëpër rezultatet e bibliotekës Top-15, disa kandidatë kryesorë janë të lidhur me siloksan, duke përfshirë dimethyl-bis(trimethylsilyloxy)silane, gomë silikoni polimetil vinil, Poli(dimetilsiloksan), të përfunduar me vinil dhe një përzierje të polisiloksaneve.
  8. Mostra tregon breza në afërsisht 1014 dhe 1259 cm⁻¹, të cilët janë në përputhje me rajonet e zakonshme spektrale të siloksanit, dhe shtrirja C–H afër 2964 cm⁻¹ është e përputhshme me materialet silikoni të zëvendësuara me metil.
  9. Breza me numër vale më të ulët në 713, 797 dhe 872 cm⁻¹ janë gjithashtu të përputhshëm me materiale që përmbajnë silikon të zëvendësuar, por ato nuk janë mjaftueshëm specifike vetë për të provuar një strukturë të vetme.
  10. Brezat afër 3359 dhe 3372 cm⁻¹ sugjerojnë një kontribut të lidhur me O–H ose lagështi, gjë që dobëson një përcaktim të ngushtë për një molekulë të thjeshtë siloksani të zëvendësuar plotësisht.
Kufizimet

Provë që kufizon përfundimin

• Cilësia e kërkimit në bibliotekë është shumë e dobët: të gjitha ngjashmëritë e listuara janë 0.000, pra goditja më e mirë e emërtuar nuk vërtetohet drejtpërdrejt nga spektri.
  • Veçoritë e gjera/me numër të lartë valësh afër 3359 dhe 3372 cm⁻¹ nuk llogariten mirë nga një lëng i thjeshtë neutral siloksani dhe mund të tregojnë lagështi, ndotje hidroksil ose një mostër të përzier.
  • Lista Top-15 është kimikisht e përzier, me aromatikë të halogjenizuar dhe përbërës të ngjashëm me eter që shfaqen gjithashtu, gjë që kufizon besimin në një interpretim të ngushtë.
  • Evidenca e tanishme mbështet një drejtim të gjerë silikoni/siloksani më shumë sesa një përbërës specifik të emërtuar.
  • Mbetet e pasigurt nëse mostra është një siloksan me peshë të ulët molekulare, një vaj polisiloksani, një përbërës i gomës silikoni ose një përzierje që përmban një fazë siloksani.
  • Origjina e thithjes 3359–3372 cm⁻¹ duhet të sqarohet përpara se të bëhet një përcaktim më i fortë.
Rekomandim

Verifikimi tjetër i sugjeruar

• Ribëni spektrin FTIR në një mostër të pastër dhe të thatë dhe verifikoni nëse brezat 3359–3372 cm⁻¹ vazhdojnë; zhdukja do të mbështeste lagështinë ose ndotjen sipërfaqësore në vend të një grupi funksional të vërtetë të mostrës.
  • Inspektoni rajonin e gjurmëve të gishtave për konfirmim më të fortë të veçorive të silikonit, veçanërisht mbështjellësin e plotë Si–O–Si dhe brezat karakteristikë metil-në-silikon, duke përdorur një spektër me cilësi më të lartë nëse është e mundur.
  • Nëse disponohet, krahasoni me spektrat e referencës së autentikuar të PDMS/vajit silikoni ose gomës silikoni të matura në të njëjtat kushte.
  • Përdorni analiza plotësuese si GC-MS për siloksanet e paqëndrueshme ose shqyrtim Raman/elementar për silikonin për të dalluar midis një molekule të vogël siloksani dhe një materiali polimer silikoni.
Analizë e pikut

Pikët e zbuluara dhe interpretimi

★ = Caktimi i majave i mbështetur nga literatura.

Indeksi Karakteristikë Numri i valës Absorbanca Evidencë Interpretim me një rresht Citim Besimi
1 · 1014 1.00 - - - -
2 · 797 0.92 - - - -
3 · 1412 0.91 - - - -
4 · 1259 0.84 - - - -
5 · 872 0.51 - - - -
6 · 713 0.25 - - - -
7 · 2964 0.22 - - - -
8 · 3359 0.12 - - - -
9 · 3372 0.12 - - - -
Shtojcë

Informacioni i mostrës dhe spektri i papërpunuar

Spektri origjinal i ngarkuar për referencë dhe verifikim.

Metoda e korrigjimit të vijës bazë: Zbutja asimetrike e katrorëve më të vegjël

Gama e gjatësisë valore për analizë(cm-1): [(650, 4000)]

Spektër i papërpunuar pa korrigjim të linjës bazë ose përpunim tjetër:

Imazh mostër spektri
Diskutim

Komente dhe prova vijuese

Përdorni këtë zonë për të vazhduar interpretimin, për të bërë pyetje ose për të shtuar prova shtesë verifikimi.

Paraqisni Kërkesën Formulari