Shikoni raportin e mësipërm. Përdorni komentet më poshtë nëse keni nevojë për diskutim të mëtejshëm.
Kërkimi në bibliotekë nuk mbështet një identifikim të qëndrueshëm në nivel përbërjeje, por drejtimi më i fortë kimikisht konsistent është një material i tipit siloksan. Mostra tregon një brez të spikatur afër 1014 cm-1 që është në përputhje me shtrirjen Si-O-Si, një brez afër 1259 cm-1 që është në përputhje me deformimin Si-CH3, dhe shtrirje C-H afër 2964 cm-1 të pajtueshme me speciet organosilikoni të zëvendësuara me metil. Kjo përputhet më mirë me kandidatët e përsëritur të bibliotekës që përmbajnë siloksan sesa me alternativat aromatike të halogjenizuara. Megjithatë, cilësia e përgjithshme e përputhjes së bibliotekës është jashtëzakonisht e dobët, dhe veçoritë e gjera në 3359-3372 cm-1 nuk shpjegohen specifikisht nga kandidati kryesor i siloksanit, kështu që rezultati duhet të trajtohet si një drejtim i gjerë materiali dhe jo si një caktim entiteti.
Hapat e rekomanduar të mëtejshëm: Re-run FTIR on a cleaner preparation or fresh aliquot to check whether the 3359-3372 cm-1 broad absorption persists, as this may reflect adsorbed water or contamination. Compare the sample specifically against reference spectra for polydimethylsiloxane fluids, silicone rubber, and short-chain siloxanes to determine whether the 1014 and 1259 cm-1 bands match a polymeric or low-molecular-weight siloxane pattern. If available, use GC-MS for volatile fractions or pyrolysis-GC-MS for nonvolatile material to distinguish small siloxanes from silicone polymer components. A complementary silicon-sensitive method such as elemental analysis for Si or XPS/EDS on the sample matrix would help confirm that silicon is truly present.
| Renditja | Përputhje % | Përbërës | SMILES | Nr. i spektrit | Veprimi |
|---|---|---|---|---|---|
| Duke ngarkuar kandidatët e bibliotekës... | |||||
Përdorni këtë zonë për të vazhduar interpretimin, për të bërë pyetje ose për të shtuar prova shtesë verifikimi.
FTIR.fun