Shikoni raportin e mësipërm. Përdorni komentet më poshtë nëse keni nevojë për diskutim të mëtejshëm.
Provat e zakonshme FTIR mbështesin një material organik alifatik që përmban karbonil, me përfundimin më të ngushtë më të fortë që është një përbërje e ngjashme me ketonin dhe mundësisht një keton ciklik. Kandidati kryesor i bibliotekës është Cikloheptanoni, por forca e përputhjes mungon efektivisht dhe asnjë referencë e drejtpërdrejtë ose provë nga literatura përkatëse nuk e konfirmon në mënyrë të pavarur atë caktim specifik. Brezi i vëzhguar në 1699 cm-1 është në përputhje me një absorbim C=O të tipit keton, ndërsa 2934 dhe 2863 cm-1 mbështesin shtrirjen alifatike C-H. Brezat në 1452, 1338, 1244, 1158, 936, 851 cm-1 janë të pajtueshëm me modalitetet skeletore dhe të deformimit C-H të rajonit të gjurmëve të gishtërinjve, por ata nuk e identifikojnë në mënyrë unike Cikloheptanonin
Hapat e rekomanduar të mëtejshëm: Recollect the FTIR spectrum at higher signal quality and confirm the carbonyl band shape and exact position near 1700 cm-1. Check specifically for any weak O-H or N-H stretching bands above 3000 cm-1 to rule in or out alcohol- or amide/imide-containing alternatives suggested by some library candidates. Compare the sample against an authentic Cycloheptanone reference spectrum, focusing on the full fingerprint region rather than the carbonyl band alone. If confirmation is needed, use GC-MS or LC-MS to test whether the sample is a low-molecular-weight ketone such as Cycloheptanone versus another aliphatic carbonyl compound.
| Renditja | Përputhje % | Përbërës | SMILES | Nr. i spektrit | Veprimi |
|---|---|---|---|---|---|
| Duke ngarkuar kandidatët e bibliotekës... | |||||
Përdorni këtë zonë për të vazhduar interpretimin, për të bërë pyetje ose për të shtuar prova shtesë verifikimi.
FTIR.fun
The above shows the FTIR analysis results of a jpeg file uploaded by a user (IP: 2600:: ). The original image is displayed below.
csv file:tem.csv
en&2