Shikoni raportin e mësipërm. Përdorni komentet më poshtë nëse keni nevojë për diskutim të mëtejshëm.
Provat aktuale FTIR janë shumë të kufizuara për një caktim të besueshëm në nivel përbërësi. Fragmenti i spektrit tregon vetëm një grup të ngushtë tiparesh afër 1032–1040 cm⁻¹, në përputhje me shtrirjen C–O në një ambient të ngjashëm me eterin alkil dhe gjithashtu gjerësisht i pajtueshëm me materialet që përmbajnë P–O–C. Megjithëse emri më i afërt i bibliotekës është kloro-dietoksifosfani, cilësia e përputhjes së bibliotekës është në mënyrë efektive jo-diskriminuese dhe nuk ka prova të drejtpërdrejta ose të lidhura me literaturën që mbështesin me siguri atë identitet specifik. Përfundimi më i mbështetur është pra një drejtim i gjerë i materialit alkil që përmban oksigjen, me karakter të mundshëm organofosforik të sugjeruar nga kandidatët e përsëritur të etoksifosfanit/fosforilit në listën e bibliotekës
Hapat e rekomanduar të mëtejshëm: Reacquire and inspect the full FTIR spectrum from about 4000–400 cm⁻¹ to check for additional characteristic bands, especially alkyl C–H stretching near 2850–3000 cm⁻¹ and any strong phosphorus-related bands in the 900–1300 cm⁻¹ region. If organophosphorus material is suspected, verify by elemental analysis or XRF for phosphorus and halogens. Use GC-MS or LC-MS if the sample is a small molecule or mixture, since the current FTIR evidence is insufficient for a defensible compound-level call. If available, compare against authenticated reference spectra for chloro-diethoxyphosphane and related ethoxyphosphorus compounds using the full spectral profile rather than the 1032–1040 cm⁻¹ region alone.
| Renditja | Përputhje % | Përbërës | SMILES | Nr. i spektrit | Veprimi |
|---|---|---|---|---|---|
| Duke ngarkuar kandidatët e bibliotekës... | |||||
Përdorni këtë zonë për të vazhduar interpretimin, për të bërë pyetje ose për të shtuar prova shtesë verifikimi.
FTIR.fun
The above shows the FTIR analysis results of a tif file uploaded by a user (IP: 114.XX.XX ). The original image is displayed below.
csv file:tem.csv
en&2