FQAEJA E REZULTATIT

silicon- and oxygen-containing cyclic material

Shikoni raportin e mësipërm. Përdorni komentet më poshtë nëse keni nevojë për diskutim të mëtejshëm.

Nr. i rezultatit: 20250507211725943448384 Pronari: publicuser Komente: 1
Raporti i Analizës FTIR

silicon- and oxygen-containing cyclic material

Parametrat e kampionit dhe matjes

Raporti Nr. 20250507211725943448384
Data 2025-05-08 03:09:42
Gama Spektrale (cm⁻¹) [(650, 4000)]
Vija bazë Korrigjimi i vijës bazë AsLS
Përputhje biblioteke 0%

Rezultati i identifikimit

0%

Kërkimi i zakonshëm FTIR nuk mbështet një identifikim të qëndrueshëm në nivel përbërësi për këtë mostër. Megjithëse emri më i afërt i bibliotekës është 1-methylpyrrolidin-2-one, të gjitha ngjashmëritë e listuara të bibliotekës janë në mënyrë efektive zero dhe modeli më i gjerë Top-15 nuk përputhet me një molekulë të vetme të përputhur mirë. Spektri i vëzhguar trajtohet më mirë si tregues i një materiali ciklik që përmban silikon dhe oksigjen, i mbështetur kryesisht nga thithja e fortë e rajonit të gjurmëve të gishtave në 1067, 1119 dhe 1253 cm-1 së bashku me brezat me numër të ulët valor në 688 dhe 725 cm-1. Megjithatë, brezat e qartë të rajonit karbonil në 1727 dhe 1735 cm-1 nuk janë të pajtuara mirë vetëm nga ai drejtim, kështu që rezultati duhet të mbetet një caktim materiali i zgjeruar sesa një pretendim entiteti.

Interpretim i detajuar

• Përputhja kryesore e bibliotekës: 1-methylpyrrolidin-2-one #26062 | match 0.0%
  1. Kërkimi i zakonshëm FTIR nuk mbështet një identifikim të qëndrueshëm në nivel përbërësi për këtë mostër. Megjithëse emri më i afërt i bibliotekës është 1-methylpyrrolidin-2-one, të gjitha ngjashmëritë e listuara të bibliotekës janë në mënyrë efektive zero dhe modeli më i gjerë Top-15 nuk përputhet me një molekulë të vetme të përputhur mirë. Spektri i vëzhguar trajtohet më mirë si tregues i një materiali ciklik që përmban silikon dhe oksigjen, i mbështetur kryesisht nga thithja e fortë e rajonit të gjurmëve të gishtave në 1067, 1119 dhe 1253 cm-1 së bashku me brezat me numër të ulët valor në 688 dhe 725 cm-1. Megjithatë, brezat e qartë të rajonit karbonil në 1727 dhe 1735 cm-1 nuk janë të pajtuara mirë vetëm nga ai drejtim, kështu që rezultati duhet të mbetet një caktim materiali i zgjeruar sesa një pretendim entiteti.
  2. Brezat e vëzhguar në 1067 dhe 1119 cm-1 mbështesin thithjen e fortë të gjurmëve të gishtave të lidhur me oksigjenin, në përputhje me lidhjen Si-O dhe/ose C-O.
  3. Brezi 1253 cm-1 mbështet një kornizë të oksigjenuar, të zëvendësuar dhe është i përputhshëm me materialet organike që përmbajnë silikon.
  4. Brezat në 688 dhe 725 cm-1 mbështesin praninë e një modeli të strukturuar të gjurmëve të gishtave me frekuencë të ulët, në përputhje me kiminë ciklike ose të lidhur me unazë që përmban silikon.
  5. Modeli i përbashkët i paketës së bibliotekës tregon në mënyrë eksplicite drejt kimisë së heterocikleve silikon/oksigjen, në vend të një molekule të vetme të vogël të mbështetur mirë.
  6. Prova më e fortë praktike vjen nga brezat e mostrës në 1067, 1119 dhe 1253 cm-1, të cilët janë në përputhje me thithjen e spikatur të gjurmëve të gishtave të tipit Si-O/C-O në një kornizë që përmban oksigjen.
  7. Brezat në 688 dhe 725 cm-1 janë gjithashtu të përputhshëm me një model të gjurmëve të gishtave të unazës së zëvendësuar me atome më të rënda ose që përmban silikon, i cili përputhet me konsensusin e gjerë të bibliotekës drejt kimisë së heterocikleve silikon/oksigjen.
  8. Seti i bibliotekës Top-15 nuk konvergjon në një substancë të emërtuar koherente; në vend të kësaj, përmban përbërës të përzier që përmbajnë karbonil dhe goditje të dobëta të përsëritura, duke treguar se përputhja e kërkimit nuk është specifike.
  9. Mostra gjithashtu tregon një rajon karbonil të dallueshëm si dyshe në 1727 dhe 1735 cm-1, duke treguar një ose më shumë përbërës ose mjedise që përmbajnë C=O që nuk shpjegohen mirë vetëm nga drejtimi i zgjeruar ciklik silikon/oksigjen.
  • Të gjitha ngjashmëritë e larta të raportuara të bibliotekës janë 0.000, kështu që goditja e emërtuar nuk duhet të trajtohet si një identifikim i besueshëm.
  • Kandidatët Top-15 janë kimikisht të larmishëm, duke përfshirë diketone, aldehide, amide, nitrile, estere dhe karbonile që përmbajnë squfur, gjë që dobëson çdo caktim të ngushtë.
  • Brezat e fortë të rajonit karbonil në 1727 dhe 1735 cm-1 nuk janë llogaritur në mënyrë specifike nga drejtimi i zgjeruar ciklik silikon/oksigjen.
  • Mbetet e pasigurt nëse mostra është një substancë e vetme ciklike silikon-oksigjen, një material organik silikoni që përmban karbonil, ose një përzierje.
  • Dyshja karbonil afër 1727-1735 cm-1 mund të pasqyrojë mjedise të shumta karbonil, përbërës të mbivendosur, ose një përbërës shtesë jo-silikoni.
  • Për shkak se krahasimi i bibliotekës referuese është i dobët dhe i pambështetur nga përputhja e drejtpërdrejtë e literaturës, përfundimi aktual duhet të mbetet në një nivel të drejtimit të materialit të zgjeruar.

Hapat e rekomanduar të mëtejshëm: Verify the carbonyl assignment by rechecking the 1800-1650 cm-1 region at higher signal quality to determine whether the 1727 and 1735 cm-1 features are both real and distinct. Inspect the 1200-1000 cm-1 region in more detail, as relative intensity and band shape there can help distinguish Si-O-Si-rich materials from ordinary C-O-containing organics. If available, run complementary GC-MS or LC-MS for low-molecular-weight components, since the spectrum may include a carbonyl-bearing contaminant or mixture component. Acquire a repeat FTIR spectrum from a fresh preparation or a cleaned substrate/background subtraction to confirm whether the silicon-oxygen fingerprint and the carbonyl bands arise from the same material.

Krahasimi i Bibliotekës

Grupi i përputhjes:
Spektri i bibliotekës do të shfaqet këtu.

Rezultatet e Kërkimit në Bibliotekë — 15 Kandidatët Kryesorë

Renditja Përputhje % Përbërës SMILES Nr. i spektrit Veprimi
Duke ngarkuar kandidatët e bibliotekës...

Analiza e Pikut

★ = Caktimi i mbështetur nga literatura
# Numri i valës (cm⁻¹) Absorbanca Detyrë Citim Statusi i caktimit
1 · 1735 1.00 - - -
2 · 1534 0.70 - - -
3 · 1290 0.50 - - -
4 · 1727 0.50 - - -
5 · 1348 0.31 - - -
6 · 1067 0.20 - - -
7 · 1253 0.20 - - -
8 · 1119 0.18 - - -
9 · 725 0.17 - - -
10 · 1431 0.15 - - -
11 · 688 0.10 - - -

Shtojca — Spektri i Papërpunuar

Spektri i papërpunuar i mostrës
Gjeneruar nga FTIR.fun — Raporto #20250507211725943448384 2025-05-08 03:09:42
Diskutim

Komente dhe prova vijuese

Përdorni këtë zonë për të vazhduar interpretimin, për të bërë pyetje ose për të shtuar prova shtesë verifikimi.

The above shows the FTIR analysis results of a png file uploaded by a user (IP: 190.XX.XX.149 ). The original image is displayed below.1 - 副本.png. CSV file extracted from image:tem.csv

zh-hans&2
Dorëzo Kërkesën Formulari