Shikoni raportin e mësipërm. Përdorni komentet më poshtë nëse keni nevojë për diskutim të mëtejshëm.
Spektri interpretohet më së sigurti si një material organik që përmban karbonil të oksigjenuar, me mbështetjen më të fortë për një strukturë si ester ose karbonat, në vend të një caktimi të fortë për Diethyl carbonate në vetvete. Dëshmia kryesore është një shirit i fortë karbonili në 1722 cm-1 së bashku me disa tipare zgjatimi C-O në 1274, 1125 dhe 1076 cm-1, plus absorbimin alifatik C-H pranë 2923 cm-1. Megjithëse goditja kryesore e bibliotekës është Diethyl carbonate, besimi i marrjes është në mënyrë efektive i munguar dhe asnjë referencë e drejtpërdrejtë ose dëshmi e literaturës së afërt nuk konfirmon atë identitet specifik.
Hapat e rekomanduar të mëtejshëm: Reacquire the FTIR spectrum with full baseline-corrected intensity data and a wider interpretive review of the 1800-650 cm-1 region to better resolve the carbonyl and C-O pattern. Check specifically for ester versus carbonate differentiation by examining the exact shape and relative intensity of the 1274, 1125, and 1076 cm-1 bands. Inspect the 3100-3000 cm-1 and 1600-1500 cm-1 regions for aromatic C-H and ring bands to test whether an aromatic benzoate-type ester is present. If the sample is liquid or extractable, confirm by GC-MS or LC-MS to distinguish Diethyl carbonate from other low-molecular-weight esters or carbonate-containing compounds.
| Renditja | Përputhje % | Përbërës | SMILES | Nr. i spektrit | Veprimi |
|---|---|---|---|---|---|
| Duke ngarkuar kandidatët e bibliotekës... | |||||
Përdorni këtë zonë për të vazhduar interpretimin, për të bërë pyetje ose për të shtuar prova shtesë verifikimi.
FTIR.fun