FQAEJA E REZULTATIT

oxygenated carbonyl compound, most consistent with an ester or carbonate

Shikoni raportin e mësipërm. Përdorni komentet më poshtë nëse keni nevojë për diskutim të mëtejshëm.

Nr. i rezultatit: 20250505154523192666371 Pronari: Kamila Komente: 0
Raporti i Analizës FTIR

oxygenated carbonyl compound, most consistent with an ester or carbonate

Parametrat e kampionit dhe matjes

Raporti Nr. 20250505154523192666371
Data 2025-05-06 03:33:57
Gama Spektrale (cm⁻¹) [(650, 4000)]
Vija bazë Korrigjimi i vijës bazë AsLS
Përputhje biblioteke 0%

Rezultati i identifikimit

0%

Spektri interpretohet më së sigurti si një material organik që përmban karbonil të oksigjenuar, me mbështetjen më të fortë për një strukturë si ester ose karbonat, në vend të një caktimi të fortë për Diethyl carbonate në vetvete. Dëshmia kryesore është një shirit i fortë karbonili në 1722 cm-1 së bashku me disa tipare zgjatimi C-O në 1274, 1125 dhe 1076 cm-1, plus absorbimin alifatik C-H pranë 2923 cm-1. Megjithëse goditja kryesore e bibliotekës është Diethyl carbonate, besimi i marrjes është në mënyrë efektive i munguar dhe asnjë referencë e drejtpërdrejtë ose dëshmi e literaturës së afërt nuk konfirmon atë identitet specifik.

Interpretim i detajuar

• Përputhja kryesore e bibliotekës: Diethyl carbonate #81980 | match 0.0%
  1. Spektri interpretohet më së sigurti si një material organik që përmban karbonil të oksigjenuar, me mbështetjen më të fortë për një strukturë si ester ose karbonat, në vend të një caktimi të fortë për Diethyl carbonate në vetvete. Dëshmia kryesore është një shirit i fortë karbonili në 1722 cm-1 së bashku me disa tipare zgjatimi C-O në 1274, 1125 dhe 1076 cm-1, plus absorbimin alifatik C-H pranë 2923 cm-1. Megjithëse goditja kryesore e bibliotekës është Diethyl carbonate, besimi i marrjes është në mënyrë efektive i munguar dhe asnjë referencë e drejtpërdrejtë ose dëshmi e literaturës së afërt nuk konfirmon atë identitet specifik.
  2. 1722 cm-1 është një absorbim karakteristik i karbonilit që përputhet me një funksionalitet si ester ose karbonat.
  3. 1274, 1125 dhe 1076 cm-1 së bashku mbështesin shirita të shumëfishtë zgjatimi C-O të pritshëm për komponimet karbonilike të oksigjenuara.
  4. 2923 cm-1 mbështet zgjatimin alkil C-H, në përputhje me një kornizë organike ester/karbonat.
  5. Disa kandidatë kryesorë të bibliotekës ndajnë kiminë e tipit ester C(=O)-O, gjë që përputhet me modelin e vëzhguar të shiritave të karbonilit dhe C-O.
  6. Një shirit i dukshëm në 1722 cm-1 mbështet një grup karbonili në një gamë tipike të estereve ose komponimeve karbonilike të oksigjenuara të lidhura.
  7. Shiritat në 1274, 1125 dhe 1076 cm-1 mbështesin zgjatimin e lidhjes së vetme C-O, e cila është në përputhje me funksionalitetin e tipit ester ose karbonat.
  8. Shiriti në 2923 cm-1 tregon zgjatimin alifatik C-H, duke mbështetur një material organik që përmban alkil.
  9. Shiritat me numër vale më të ulët në 744 dhe 703 cm-1 mund të pasqyrojnë lëvizje skeletore, zëvendësimi ose jashtë planit, por nuk janë të mjaftueshme këtu për të vendosur një identitet specifik aromatik ose të halogjenuar.
  10. Modeli i bibliotekës Top-15 përmban shumë kandidatë që mbajnë ester si ethyl benzoate, butyl benzoate, phenylethyl benzoate dhe ethyl 4-fluorobenzoate, kështu që kimia e zakonshme e marrë është një përbërje karbonilike e oksigjenuar me lidhje C-O në vend të një substance të emërtuar të sigurt.
  • Cilësia e përputhjes së bibliotekës është jashtëzakonisht e dobët: të gjithë kandidatët kryesorë të raportuar kanë ngjashmëri 0.000, kështu që goditja kryesore e emërtuar nuk mund të trajtohet si një identifikim i besueshëm.
  • Kandidatët Top-15 janë kimikisht të përzier, duke përfshirë karbonat, estere benzoat, specie të fluorinuara, aldehide dhe komponime që përmbajnë N, gjë që kufizon besimin në çdo caktim të ngushtë.
  • Nuk u gjet asnjë dëshmi e literaturës së lidhur për të ngushtuar strukturën përtej një drejtimi të gjerë karbonil të oksigjenuar.
  • Lista e pikut aktual mbështet grupet funksionale më fortësisht sesa një molekulë unike.
  • Mbetet e pasigurt nëse materiali që përmban karbonil është një ester i thjeshtë alifatik, një karbonat ose një ester aromatik.
  • Shiritat me frekuencë më të ulët nuk bëjnë dallim të sigurt midis nënklasave të estereve jo-aromatike dhe aromatike në mungesë të tipareve më të forta konfirmuese.

Hapat e rekomanduar të mëtejshëm: Reacquire the FTIR spectrum with full baseline-corrected intensity data and a wider interpretive review of the 1800-650 cm-1 region to better resolve the carbonyl and C-O pattern. Check specifically for ester versus carbonate differentiation by examining the exact shape and relative intensity of the 1274, 1125, and 1076 cm-1 bands. Inspect the 3100-3000 cm-1 and 1600-1500 cm-1 regions for aromatic C-H and ring bands to test whether an aromatic benzoate-type ester is present. If the sample is liquid or extractable, confirm by GC-MS or LC-MS to distinguish Diethyl carbonate from other low-molecular-weight esters or carbonate-containing compounds.

Krahasimi i Bibliotekës

Grupi i përputhjes:
Spektri i bibliotekës do të shfaqet këtu.

Rezultatet e Kërkimit në Bibliotekë — 15 Kandidatët Kryesorë

Renditja Përputhje % Përbërës SMILES Nr. i spektrit Veprimi
Duke ngarkuar kandidatët e bibliotekës...

Analiza e Pikut

★ = Caktimi i mbështetur nga literatura
# Numri i valës (cm⁻¹) Absorbanca Detyrë Citim Statusi i caktimit
1 · 1274 1.00 - - -
2 · 1722 0.39 - - -
3 · 744 0.25 - - -
4 · 1125 0.25 - - -
5 · 1076 0.19 - - -
6 · 703 0.14 - - -
7 · 961 0.12 - - -
8 · 2923 0.12 - - -
9 · 1462 0.11 - - -

Shtojca — Spektri i Papërpunuar

Spektri i papërpunuar i mostrës
Gjeneruar nga FTIR.fun — Raporto #20250505154523192666371 2025-05-06 03:33:57
Diskutim

Komente dhe prova vijuese

Përdorni këtë zonë për të vazhduar interpretimin, për të bërë pyetje ose për të shtuar prova shtesë verifikimi.

Dorëzo Kërkesën Formulari