- Përputhja kryesore e bibliotekës: Poly(ethylenimine),epichlorohydrin modified #7725 | match 0.0%
- Provat e zakonshme FTIR nuk mbështesin një caktim të fortë për goditjen kryesore të bibliotekës si një material specifik. Spektri përshkruhet më sigurt si një polimer organik i oksigjenuar ose veshje që tregon një brez të gjerë hidroksil, shtrirje të fortë C-H alifatike, një thithje të qartë karbonili dhe breza të shumtë në rajonin C-O, me vetëm mbështetje të dobët indirekte për kiminë që përmban aminë. Ky model është kimikisht më i gjerë se emri kryesor i bibliotekës dhe është drejtimi më i mbrojtur për përdoruesin nga provat e tanishme.
- Majat e matura mbështesin drejtpërdrejt funksionalitetin organik të pasur me hidroksil dhe të oksigjenuar përmes brezave 3402, 1278, 1122 dhe 1076 cm-1.
- Çifti 2925 dhe 2855 cm-1 mbështet një shtyllë organike alifatike polimerike ose si veshje.
- Lista e shkurtër e bibliotekës përfshin polimere të oksigjenuara dhe që përmbajnë aminë, si poli(alkool vinyl), poli(etileniminë) dhe polimere amine të modifikuara me epiklorohidrinë, gjë që është përgjithësisht në përputhje me një drejtim polimerik të oksigjenuar.
- Funksionaliteti i mundshëm i aminës mbetet i besueshëm sepse kandidatët kryesorë të bibliotekës përfshijnë polimere të pasura me aminë dhe brezi i gjerë 3402 cm-1 mund të përfshijë kontribut N-H.
- Një brez i gjerë afër 3402 cm-1 mbështet funksionalitetin që përmban hidroksil dhe/ose N-H të lidhur me hidrogjen.
- Brezat në 2925 dhe 2855 cm-1 tregojnë shtrirje C-H alifatike nga zinxhirë karboni të ngopur ose shtylla polimerike.
- Një thithje e fortë në 1723 cm-1 mbështet një përbërës që përmban karbonil, i cili është një tipar i rëndësishëm i mostrës.
- Brezat në 1278, 1122 dhe 1076 cm-1 janë në përputhje me shtrirjen C-O në alkool, eter, ester ose funksionalitet polimerik të oksigjenuar të lidhur.
- Karakteristikat e numrave valorë më të ulët në 958, 875, 744 dhe 686 cm-1 nuk janë në vetvete mjaft specifike për të siguruar identitetin kryesor të bibliotekës.
- Modeli i bibliotekës Top-15 përmban disa kandidatë polimerikë të oksigjenuar dhe/ose që përmbajnë azot, kështu që drejtimi më i gjerë i një matrice polimerike të oksigjenuar është më i qëndrueshëm se një polimer i vetëm specifik i emërtuar.
- Cilësia e përputhjes së bibliotekës është jashtëzakonisht e dobët, me kandidatët kryesorë të raportuar të gjithë në ngjashmëri 0.000, kështu që goditja kryesore nuk mund të trajtohet si një identifikim i besueshëm i materialit.
- Brezi i qartë i karbonilit në 1723 cm-1 kufizon besimin në caktimin e mostrës specifike si Poly(etileniminë), e modifikuar me epiklorohidrinë, sepse grupi i provave të tanishme nuk tregon një bazë më të fortë direkte për atë material të emërtuar saktësisht.
- Konsensusi i sugjeruar i bibliotekës për heterociklin metil/azot nuk është i siguruar fort nga lista e majave të vëzhguara, e cila mbështet më qartë funksionalitetin e oksigjenuar sesa një heterocikël azoti të dallueshëm.
- Mbetet e pasigurt nëse karbonili i përket një esteri, uretani, aditiv të oksiduar, ndihmës të mbetur të përpunimit ose një shtrese sipërfaqësore të materialeve të përziera.
- Brezi i gjerë 3402 cm-1 nuk mund të dallojë aktualisht qartë midis thithjes kryesisht të hidroksilit dhe thithjes së mbivendosur të hidroksilit/N-H.
- Brezat me numër valor të ulët nuk përcaktojnë në mënyrë unike zëvendësimin aromatik, halogjenimin ose një sistem unazor specifik vetëm nga të dhënat e tanishme.
- Mostra mund të jetë një përzierje, polimer i modifikuar, veshje ose sipërfaqe e kontaminuar në vend të një materiali të vetëm të pastër.
Hapat e rekomanduar të mëtejshëm:
Verify whether the 1723 cm-1 band is intrinsic by repeating FTIR after careful cleaning and, if possible, collecting spectra from both surface and interior regions. Inspect the 1500-1600 cm-1 region and 3200-3500 cm-1 band shape at higher spectral quality to test for stronger amine or amide contributions. Compare against authenticated spectra of Poly(ethylenimine),epichlorohydrin modified, poly(vinyl alcohol), and poly(dimethylamine:epichlorohydrin) specifically, focusing on whether the carbonyl band persists. If composition certainty is important, use complementary methods such as ATR-FTIR replicate measurements, Raman spectroscopy, or elemental analysis for nitrogen and chlorine to evaluate amine/epichlorohydrin-related polymer chemistry.