Shikoni raportin e mësipërm. Përdorni komentet më poshtë nëse keni nevojë për diskutim të mëtejshëm.
Rezultati aktual i FTIR nuk mbështet një identifikim të fortë në nivel përbërësi. Emri i bibliotekës Top-1 është 2-methylpropanoyl 2-methylpropanoate, por besimi i marrjes është efektivisht i munguar dhe mostra e vëzhguar përmban vetëm dy banda të listuara në 992 dhe 1021 cm-1. Ato banda janë më të përputhshme me një material organik të përgjithshëm që përmban oksigjen që tregon shtrirje C-O sesa me një molekulë specifike të identifikuar në mënyrë të sigurt. Për shkak se nuk u rikuperua asnjë provë e drejtpërdrejtë reference ose përputhje literaturë e lidhur ngushtë, përfundimi më i sigurt është një drejtim i gjerë organik i oksigjenuar në vend të një pretendimi entiteti.
Hapat e rekomanduar të mëtejshëm: Recollect the full FTIR spectrum over the standard mid-IR range and verify whether a strong carbonyl band near about 1735-1810 cm-1 is present; this is critical for testing the Top-1 ester-like candidate. Check for broader C-H stretching and fingerprint features to distinguish a simple oxygenated aliphatic compound from a cyclic ether or other oxygen-containing material. If the sample amount permits, confirm composition with GC-MS or LC-MS to determine whether a discrete low-molecular-weight oxygenated compound such as 2-methylpropanoyl 2-methylpropanoate is actually present. If a ring-containing oxygenated material is suspected, compare against a reference spectrum with full-band matching rather than relying on the two currently listed peaks.
| Renditja | Përputhje % | Përbërës | SMILES | Nr. i spektrit | Veprimi |
|---|---|---|---|---|---|
| Duke ngarkuar kandidatët e bibliotekës... | |||||
Përdorni këtë zonë për të vazhduar interpretimin, për të bërë pyetje ose për të shtuar prova shtesë verifikimi.
FTIR.fun
The above shows the FTIR analysis results of a pdf file uploaded by a user (IP: 130.XX.XX.12). The original image is displayed below.
en&2