FQAEJA E REZULTATIT

a small organophosphorus- or halogen-containing organic material with methyl and C-O bonding features

Shikoni raportin e mësipërm. Përdorni komentet më poshtë nëse keni nevojë për diskutim të mëtejshëm.

Nr. i rezultatit: 20250428085728423589071 Pronari: publicuser Komente: 1
Raporti i Analizës FTIR

a small organophosphorus- or halogen-containing organic material with methyl and C-O bonding features

Parametrat e kampionit dhe matjes

Raporti Nr. 20250428085728423589071
Data 2025-04-28 06:23:48
Gama Spektrale (cm⁻¹) [(650, 4000)]
Vija bazë Korrigjimi i vijës bazë AsLS
Përputhje biblioteke 0%

Rezultati i identifikimit

0%

Kërkimi i zakonshëm FTIR nuk mbështet një identifikim të fortë në nivel përbërjeje për këtë mostër. Megjithëse goditja më e afërt e bibliotekës është 2-Bromo-5-chlorothiophene, cilësia e përputhjes është praktikisht mungesë, dhe modeli më i gjerë Top-15 në vend të kësaj tregon vetëm lirshëm drejt specieve të thjeshta që përmbajnë halogjen dhe të lidhura me organofosforin. Brezat e vëzhguar në 2925, 1241, 1101 dhe 1019 cm-1 janë më në përputhje me C-H alifatike së bashku me absorbimet e rajonit C-O/P-O sesa me një strukturë bromoklorotiofeni të identifikuar qartë. Një përfundim kimikisht i mbështetshëm është për këtë arsye i kufizuar në një material organik të vogël që tregon karakter alifatik si metil dhe veçori të rajonit C-O / fosfor, me përmbajtje të mundshme halogjeni por pa caktim të sigurt në një përbërje specifike të bibliotekës.

Interpretim i detajuar

• Përputhja kryesore e bibliotekës: 2-Bromo-5-chlorothiophene #42983 | match 0.0%
  1. Kërkimi i zakonshëm FTIR nuk mbështet një identifikim të fortë në nivel përbërjeje për këtë mostër. Megjithëse goditja më e afërt e bibliotekës është 2-Bromo-5-chlorothiophene, cilësia e përputhjes është praktikisht mungesë, dhe modeli më i gjerë Top-15 në vend të kësaj tregon vetëm lirshëm drejt specieve të thjeshta që përmbajnë halogjen dhe të lidhura me organofosforin. Brezat e vëzhguar në 2925, 1241, 1101 dhe 1019 cm-1 janë më në përputhje me C-H alifatike së bashku me absorbimet e rajonit C-O/P-O sesa me një strukturë bromoklorotiofeni të identifikuar qartë. Një përfundim kimikisht i mbështetshëm është për këtë arsye i kufizuar në një material organik të vogël që tregon karakter alifatik si metil dhe veçori të rajonit C-O / fosfor, me përmbajtje të mundshme halogjeni por pa caktim të sigurt në një përbërje specifike të bibliotekës.
  2. 2925 cm-1 mbështet praninë e C-H alifatike, në përputhje me fragmentet që përmbajnë metil ose hidrokarbure të tjera.
  3. 1241, 1101 dhe 1019 cm-1 mbështesin absorbimet e lidhjes së vetme C-O dhe/ose të lidhura me fosfor në rajonin e gjurmëve, duke u përputhur me sinjalet konsensuale të bibliotekës për metil, oksigjen, lidhje C-O dhe fosfor.
  4. 791 dhe 735 cm-1 janë të pajtueshme me kornizat organike që përmbajnë atome të rënda të zëvendësuara, gjë që është të paktën drejtuesisht në përputhje me kandidatët e bibliotekës që përmbajnë halogjen.
  5. Konsensusi i bibliotekës shënon metil/fosfor në vend të një modeli koherent specifik për tiofenin aromatik.
  6. Emri kryesor i bibliotekës është 2-Bromo-5-chlorothiophene, por të gjitha ngjashmëritë e raportuara janë 0.000, kështu që rikthimi nuk ofron mbështetje pozitive në nivel përbërjeje.
  7. Mostra tregon breza në 2925 cm-1 në përputhje me shtrirjen C-H alifatike dhe absorbime të forta në rajonin e gjurmëve në 1241, 1101 dhe 1019 cm-1 që përshtaten më mirë me rajonet vibratore që përmbajnë C-O dhe/ose fosfor sesa me një tiofen të halogjenizuar të mbështetur qartë vetëm.
  8. Brezat me numër vale më të ulët në 791 dhe 735 cm-1 janë të pajtueshme me struktura organike të zëvendësuara me atome të rënda ose lëvizje jashtë planit/rajonit të unazës, por nuk janë mjaftueshëm specifike për të dalluar midis materialeve aromatike të halogjenizuara, organofosforike ose të tjera të ngjashme në gjurmë.
  9. Modeli i Top-15 të bibliotekës është kimikisht heterogjen, por shfaqja e përsëritur e përbërjeve të klorinuara dhe kandidatëve që përmbajnë fosfor mbështet vetëm një drejtim të gjerë që përfshin kiminë që përmban halogjen dhe ndoshta të lidhur me organofosforin.
  • Nuk ka ngjashmëri spektrale pozitive që mbështet 2-Bromo-5-chlorothiophene si mostra aktuale; ngjashmëria e raportuar është 0.000.
  • Provat e vëzhguara nuk ofrojnë breza identifikues të qartë për një unazë tiofeni, as nuk krijojnë në mënyrë të sigurt një lloj funksional specifik organofosforik.
  • Kandidatët kryesorë janë kimikisht të papajtueshëm me njëri-tjetrin, gjë që kufizon besimin në çdo interpretim të vetëm të ngushtë.
  • Përmbajtja e mundshme e halogjenit sugjerohet vetëm në mënyrë indirekte nga modeli i bibliotekës dhe brezat me numër vale të ulët, jo nga një grup absorbimesh unike identifikuese.
  • Përfshirja e fosforit është e besueshme nga modeli i rajonit të gjurmëve dhe konsensusi i bibliotekës, por FTIR vetëm këtu nuk dallon midis motiveve që përmbajnë fosfan, fosfit, fosfat ose të tjera.
  • Mostra mund të përfaqësojë gjithashtu një përzierje ose një mbetje sipërfaqe të kontaminuar në vend të një përbërjeje të vetme të pastër.
  • Pa breza më të fortë përputhës ose prova referimi mbështetëse, përfundimi më i sigurt mbetet një drejtim i gjerë materiali në vend të një pretendimi për një entitet.

Hapat e rekomanduar të mëtejshëm: Re-run the FTIR with improved background correction and higher signal-to-noise, especially in the 1400-600 cm-1 region where the present assignment depends most heavily. Check for repeatable bands near typical P=O, P-O-C, or aromatic ring regions to determine whether the 1241-1019 cm-1 cluster is truly phosphorus-related or simply ether-like C-O absorption. If halogen content is important, verify by XRF, EDS, or elemental analysis to test for Cl and Br directly. Use GC-MS or LC-MS if the sample is a small organic liquid or extractable residue, since the current FTIR evidence is too weak for specific compound identification.

Krahasimi i Bibliotekës

Grupi i përputhjes:
Spektri i bibliotekës do të shfaqet këtu.

Rezultatet e Kërkimit në Bibliotekë — 15 Kandidatët Kryesorë

Renditja Përputhje % Përbërës SMILES Nr. i spektrit Veprimi
Duke ngarkuar kandidatët e bibliotekës...

Analiza e Pikut

★ = Caktimi i mbështetur nga literatura
# Numri i valës (cm⁻¹) Absorbanca Detyrë Citim Statusi i caktimit
1 · 1019 1.00 - - -
2 · 1101 0.17 - - -
3 · 2925 0.11 - - -
4 · 735 0.10 - - -
5 · 791 0.10 - - -
6 · 1241 0.10 - - -

Shtojca — Spektri i Papërpunuar

Spektri i papërpunuar i mostrës
Gjeneruar nga FTIR.fun — Raporto #20250428085728423589071 2025-04-28 06:23:48
Diskutim

Komente dhe prova vijuese

Përdorni këtë zonë për të vazhduar interpretimin, për të bërë pyetje ose për të shtuar prova shtesë verifikimi.

The above shows the FTIR analysis results of a JPG file uploaded by a user (IP: 202.XX.XX.130). The original image is displayed below.20250428085728423589071.jpg

en&2
Dorëzo Kërkesën Formulari