- Përputhja kryesore e bibliotekës: 2-Bromo-5-chlorothiophene #42983 | match 0.0%
- Kërkimi i zakonshëm FTIR nuk mbështet një identifikim të fortë në nivel përbërjeje për këtë mostër. Megjithëse goditja më e afërt e bibliotekës është 2-Bromo-5-chlorothiophene, cilësia e përputhjes është praktikisht mungesë, dhe modeli më i gjerë Top-15 në vend të kësaj tregon vetëm lirshëm drejt specieve të thjeshta që përmbajnë halogjen dhe të lidhura me organofosforin. Brezat e vëzhguar në 2925, 1241, 1101 dhe 1019 cm-1 janë më në përputhje me C-H alifatike së bashku me absorbimet e rajonit C-O/P-O sesa me një strukturë bromoklorotiofeni të identifikuar qartë. Një përfundim kimikisht i mbështetshëm është për këtë arsye i kufizuar në një material organik të vogël që tregon karakter alifatik si metil dhe veçori të rajonit C-O / fosfor, me përmbajtje të mundshme halogjeni por pa caktim të sigurt në një përbërje specifike të bibliotekës.
- 2925 cm-1 mbështet praninë e C-H alifatike, në përputhje me fragmentet që përmbajnë metil ose hidrokarbure të tjera.
- 1241, 1101 dhe 1019 cm-1 mbështesin absorbimet e lidhjes së vetme C-O dhe/ose të lidhura me fosfor në rajonin e gjurmëve, duke u përputhur me sinjalet konsensuale të bibliotekës për metil, oksigjen, lidhje C-O dhe fosfor.
- 791 dhe 735 cm-1 janë të pajtueshme me kornizat organike që përmbajnë atome të rënda të zëvendësuara, gjë që është të paktën drejtuesisht në përputhje me kandidatët e bibliotekës që përmbajnë halogjen.
- Konsensusi i bibliotekës shënon metil/fosfor në vend të një modeli koherent specifik për tiofenin aromatik.
- Emri kryesor i bibliotekës është 2-Bromo-5-chlorothiophene, por të gjitha ngjashmëritë e raportuara janë 0.000, kështu që rikthimi nuk ofron mbështetje pozitive në nivel përbërjeje.
- Mostra tregon breza në 2925 cm-1 në përputhje me shtrirjen C-H alifatike dhe absorbime të forta në rajonin e gjurmëve në 1241, 1101 dhe 1019 cm-1 që përshtaten më mirë me rajonet vibratore që përmbajnë C-O dhe/ose fosfor sesa me një tiofen të halogjenizuar të mbështetur qartë vetëm.
- Brezat me numër vale më të ulët në 791 dhe 735 cm-1 janë të pajtueshme me struktura organike të zëvendësuara me atome të rënda ose lëvizje jashtë planit/rajonit të unazës, por nuk janë mjaftueshëm specifike për të dalluar midis materialeve aromatike të halogjenizuara, organofosforike ose të tjera të ngjashme në gjurmë.
- Modeli i Top-15 të bibliotekës është kimikisht heterogjen, por shfaqja e përsëritur e përbërjeve të klorinuara dhe kandidatëve që përmbajnë fosfor mbështet vetëm një drejtim të gjerë që përfshin kiminë që përmban halogjen dhe ndoshta të lidhur me organofosforin.
- Nuk ka ngjashmëri spektrale pozitive që mbështet 2-Bromo-5-chlorothiophene si mostra aktuale; ngjashmëria e raportuar është 0.000.
- Provat e vëzhguara nuk ofrojnë breza identifikues të qartë për një unazë tiofeni, as nuk krijojnë në mënyrë të sigurt një lloj funksional specifik organofosforik.
- Kandidatët kryesorë janë kimikisht të papajtueshëm me njëri-tjetrin, gjë që kufizon besimin në çdo interpretim të vetëm të ngushtë.
- Përmbajtja e mundshme e halogjenit sugjerohet vetëm në mënyrë indirekte nga modeli i bibliotekës dhe brezat me numër vale të ulët, jo nga një grup absorbimesh unike identifikuese.
- Përfshirja e fosforit është e besueshme nga modeli i rajonit të gjurmëve dhe konsensusi i bibliotekës, por FTIR vetëm këtu nuk dallon midis motiveve që përmbajnë fosfan, fosfit, fosfat ose të tjera.
- Mostra mund të përfaqësojë gjithashtu një përzierje ose një mbetje sipërfaqe të kontaminuar në vend të një përbërjeje të vetme të pastër.
- Pa breza më të fortë përputhës ose prova referimi mbështetëse, përfundimi më i sigurt mbetet një drejtim i gjerë materiali në vend të një pretendimi për një entitet.
Hapat e rekomanduar të mëtejshëm:
Re-run the FTIR with improved background correction and higher signal-to-noise, especially in the 1400-600 cm-1 region where the present assignment depends most heavily. Check for repeatable bands near typical P=O, P-O-C, or aromatic ring regions to determine whether the 1241-1019 cm-1 cluster is truly phosphorus-related or simply ether-like C-O absorption. If halogen content is important, verify by XRF, EDS, or elemental analysis to test for Cl and Br directly. Use GC-MS or LC-MS if the sample is a small organic liquid or extractable residue, since the current FTIR evidence is too weak for specific compound identification.
The above shows the FTIR analysis results of a JPG file uploaded by a user (IP: 202.XX.XX.130). The original image is displayed below.
en&2