FQAEJA E REZULTATIT

carbonyl-containing organic material, most consistent with an ester-like aliphatic material rather than the specific top library compound

Shikoni raportin e mësipërm. Përdorni komentet më poshtë nëse keni nevojë për diskutim të mëtejshëm.

Nr. i rezultatit: 20250423235425107656881-2 Pronari: publicuser Komente: 2
Raporti i Analizës FTIR

carbonyl-containing organic material, most consistent with an ester-like aliphatic material rather than the specific top library compound

Parametrat e kampionit dhe matjes

Raporti Nr. 20250423235425107656881-2
Data 2025-04-24 03:42:44
Gama Spektrale (cm⁻¹) [(650, 4000)]
Vija bazë Korrigjimi i vijës bazë AsLS
Përputhje biblioteke 0%

Rezultati i identifikimit

0%

Prova FTIR nuk mbështet një identifikim të fortë si N-(Phenylmethyl)acetamide, pavarësisht se është hyrja më e afërt e bibliotekës. Spektri i vëzhguar përshkruhet më gjerësisht si një material organik që përmban karbonil me karakter të fortë alifatik dhe një model esterik C=O/C-O. Ky drejtim më i gjerë është më i mbështetshëm kimikisht sesa një caktim specifik i amidës ose që përmban azot.

Interpretim i detajuar

• Përputhja kryesore e bibliotekës: N-(Phenylmethyl)acetamide #18552 | match 0.0%
  1. Prova FTIR nuk mbështet një identifikim të fortë si N-(Phenylmethyl)acetamide, pavarësisht se është hyrja më e afërt e bibliotekës. Spektri i vëzhguar përshkruhet më gjerësisht si një material organik që përmban karbonil me karakter të fortë alifatik dhe një model esterik C=O/C-O. Ky drejtim më i gjerë është më i mbështetshëm kimikisht sesa një caktim specifik i amidës ose që përmban azot.
  2. 1736 cm-1 mbështet një grup karbonil në një mjedis relativisht të pa lidhur me hidrogjen.
  3. 1255, 1191 dhe 1098 cm-1 mbështesin shtrirjen e lidhjes së vetme C-O që pritet për funksionalitetin e ngjashëm me esterin.
  4. 2931 dhe 2862 cm-1 mbështesin përmbajtje të konsiderueshme të hidrokarbureve alifatike.
  5. Kandidatë të shumtë esterë midis rezultateve kryesore të bibliotekës ofrojnë një drejtim të gjerë dhe të qëndrueshëm përbërës drejt organikëve alifatikë të oksigjenuar.
  6. Një brez i fortë në 1736 cm-1 është karakteristik për një karbonil të pa konjuguar dhe është më tipik për një ester sesa për një amidë të thjeshtë.
  7. Brezi në 1255, 1191 dhe 1098 cm-1 janë në përputhje me shtrirjen C-O, duke mbështetur një funksionalitet karbonil të oksigjenuar si një ester.
  8. Brezi në 2931 dhe 2862 cm-1 tregojnë shtrirje alifatike C-H nga zinxhirë hidrokarburesh ose grupe alkile.
  9. Brezi në 1429 dhe 1334 cm-1 janë të pajtueshme me përkuljen alkil dhe kontributet e rajonit të gjurmëve të gishtave nga një material organik alifatik i oksigjenuar.
  10. Modeli i 15-të më të mirë të bibliotekës përfshin disa esterë me zinxhir të gjatë dhe përbërje të tjera alifatike të oksigjenuara, të cilat përputhen më mirë me modelin e vëzhguar 1736/1255/1191/1098 cm-1 sesa hiti nominal më i mirë.
  • Përputhja e propozuar e bibliotekës N-(Phenylmethyl)acetamide zakonisht do të kërkonte tipare më të qarta të amidës, veçanërisht një brez shtrirjeje N-H afër 3300 cm-1 dhe një karbonil amidë më të ulët se rajoni i vëzhguar 1736 cm-1; këto nuk mbështeten nga maja të listuara.
  • Asnjë model i qartë i unazës aromatike nuk është vendosur nga lista e majave të ofruara, gjë që dobëson caktimin në një amidë të zëvendësuar me benzil.
  • Vlerat e ngjashmërisë së bibliotekës janë efektivisht jo-diskriminuese këtu, kështu që lista e renditur e hiteve në vetvete nuk është provë e fortë identifikimi.
  • Lista e tanishme e majave është e kufizuar dhe nuk përcakton nëse kampioni është një përbërje e vetme e pastër, një përzierje, ose një material i formuluar.
  • Brezi me numër vale të ulët në 690 cm-1 dhe tipari në 962 cm-1 nuk janë të mjaftueshëm në vetvete për të përcaktuar një strukturë më të ngushtë.
  • Pa referencë të drejtpërdrejtë ose konfirmim të literaturës përkatëse, përfundimi më i sigurt mbetet një material organik i gjerë që përmban karbonil të ngjashëm me esterin.

Hapat e rekomanduar të mëtejshëm: Re-examine the full spectrum for a weak or broad N-H/O-H stretching region between about 3200 and 3600 cm-1 to test amide or alcohol involvement. Inspect the 1600-1500 cm-1 region for aromatic ring bands; their presence or absence would help distinguish benzyl/aromatic compounds from aliphatic esters. Check for the characteristic ester pair by confirming a strong C=O near 1735 cm-1 together with intense C-O bands across roughly 1300-1000 cm-1. If available, run GC-MS or LC-MS to determine whether the sample is a long-chain ester, another oxygenated aliphatic compound, or a mixture.

Krahasimi i Bibliotekës

Grupi i përputhjes:
Spektri i bibliotekës do të shfaqet këtu.

Rezultatet e Kërkimit në Bibliotekë — 15 Kandidatët Kryesorë

Renditja Përputhje % Përbërës SMILES Nr. i spektrit Veprimi
Duke ngarkuar kandidatët e bibliotekës...

Analiza e Pikut

★ = Caktimi i mbështetur nga literatura
# Numri i valës (cm⁻¹) Absorbanca Detyrë Citim Statusi i caktimit
1 · 2931 1.00 - - -
2 · 1255 0.41 - - -
3 · 1736 0.41 - - -
4 · 1429 0.23 - - -
5 · 2862 0.21 - - -
6 · 1191 0.19 - - -
7 · 1334 0.18 - - -
8 · 962 0.15 - - -
9 · 1098 0.14 - - -
10 · 690 0.10 - - -

Shtojca — Spektri i Papërpunuar

Spektri i papërpunuar i mostrës
Gjeneruar nga FTIR.fun — Raporto #20250423235425107656881-2 2025-04-24 03:42:44
Diskutim

Komente dhe prova vijuese

Përdorni këtë zonë për të vazhduar interpretimin, për të bërë pyetje ose për të shtuar prova shtesë verifikimi.

The user from Taiwan (IP: 2407::) uploaded a DOCX file containing three IR spectra. Swipe up to view the qualitative analysis of the second spectrum. The user also expressed intent to calculate sample thickness using interference peaks. Here is the original spectrum of the sample extracted from the DOCX2.png

en&2

This sample appears to be more similar to PVC or its copolymer. Please use the "Spectrum Search" function on this site and enter "PVC" to view the corresponding reference spectrum.

en&2
Dorëzo Kërkesën Formulari