FQAEJA E REZULTATIT

low-confidence oxygenated aliphatic material, possibly a simple alcohol or alcohol-containing mixture

Shikoni raportin e mësipërm. Përdorni komentet më poshtë nëse keni nevojë për diskutim të mëtejshëm.

Nr. i rezultatit: 20250422230458249421970 Pronari: publicuser Komente: 1
Raporti i Analizës FTIR

low-confidence oxygenated aliphatic material, possibly a simple alcohol or alcohol-containing mixture

Parametrat e kampionit dhe matjes

Raporti Nr. 20250422230458249421970
Data 2025-04-22 22:36:17
Gama Spektrale (cm⁻¹) [(650, 4000)]
Vija bazë Korrigjimi i vijës bazë AsLS
Përputhje biblioteke 0%

Rezultati i identifikimit

0%

Modeli aktual FTIR nuk mbështet një identifikim të qëndrueshëm të materialit nga kërkimi i bibliotekës. Edhe pse hyrja më e afërt e bibliotekës është metanoli, besimi i marrjes është efektivisht zero dhe grupi më i gjerë Top-15 është kimikisht i papajtueshëm. Spektri i vëzhguar përshkruhet më sigurt si një material alifatik i oksigjenuar me besim të ulët, ndoshta një alkool i thjeshtë ose përzierje që përmban alkool, bazuar në një brez shtrirjeje O-H afër 3363 cm-1, thithje të forta në rajonin C-O në 1020-1081 cm-1 dhe shtrirje alifatike C-H afër 2980 cm-1. Një brez afër 1652 cm-1 sugjeron ose ujë të përthithur, efekte të lidhjes së hidrogjenit ose një kontribut shtesë të pangopur ose të lidhur me papastërtitë, gjë që pengon një caktim të ngushtë.

Interpretim i detajuar

• Përputhja kryesore e bibliotekës: metanol #52315 | match 0.0%
  1. Modeli aktual FTIR nuk mbështet një identifikim të qëndrueshëm të materialit nga kërkimi i bibliotekës. Edhe pse hyrja më e afërt e bibliotekës është metanoli, besimi i marrjes është efektivisht zero dhe grupi më i gjerë Top-15 është kimikisht i papajtueshëm. Spektri i vëzhguar përshkruhet më sigurt si një material alifatik i oksigjenuar me besim të ulët, ndoshta një alkool i thjeshtë ose përzierje që përmban alkool, bazuar në një brez shtrirjeje O-H afër 3363 cm-1, thithje të forta në rajonin C-O në 1020-1081 cm-1 dhe shtrirje alifatike C-H afër 2980 cm-1. Një brez afër 1652 cm-1 sugjeron ose ujë të përthithur, efekte të lidhjes së hidrogjenit ose një kontribut shtesë të pangopur ose të lidhur me papastërtitë, gjë që pengon një caktim të ngushtë.
  2. 3363 cm-1 mbështet praninë e një komponenti që përmban hidroksil.
  3. 1020-1081 cm-1 mbështet shtrirjen C-O të pritur për alkoole ose alifatike të oksigjenuara të lidhura.
  4. 2980 cm-1 dhe 1385 cm-1 mbështesin karakterin e hidrokarbureve alifatike.
  5. Disa kandidatë nga Top-15 përmbajnë motive të vogla alifatike të oksigjenuara si grupe alkooli ose alkoksi, gjë që është në përputhje të gjerë me brezat e vëzhguar O-H dhe C-O.
  6. Mostra tregon një karakteristikë të gjerë të shtrirjes O-H në 3363 cm-1 në përputhje me një alkool ose material tjetër që përmban hidroksil.
  7. Brezeat në 1020, 1037, 1061 dhe 1081 cm-1 mbështesin shtrirjen C-O në një substancë alifatike të oksigjenuar.
  8. Brezi në 2980 cm-1 është në përputhje me shtrirjen alifatike C-H.
  9. Një karakteristikë në 1385 cm-1 është e përputhshme me lakimin alkil C-H.
  10. Brezi 1652 cm-1 nuk është i mjaftueshëm në vetvete për të përcaktuar një përbërës specifik dhe mund të reflektojë ujë, lidhje hidrogjeni ose një komponent tjetër të vogël.
  11. Rezultati i bibliotekës nuk është kimikisht i sigurt sepse përputhja më e mirë dhe të gjithë kandidatët e tjerë kryesorë kanë ngjashmëri zero dhe nuk formojnë një model koherent të një materiali të vetëm.
  • Caktimi kryesor i bibliotekës për metanolin nuk është drejtpërdrejt i besueshëm sepse rezultati i ngjashmërisë është zero.
  • Kandidatët Top-15 janë të përzier kimikisht, duke përfshirë hidrokarbure të kloruara, komponime fosfori, fluorsilan, hidrokarbure dhe struktura të ngjashme me alkoolin, kështu që marrja nuk konvergjon në një substancë të mbrojtëshme.
  • Spektri nuk ofron mbështetje të qartë për disa funksionalitete të nënkuptuara nga kandidatët e tjerë kryesorë, si për shembull caktimet e forta të polimerit të halogjenuar ose specifike për fosforin.
  • Brezi 1652 cm-1 mbetet i paqartë dhe mund të tregojë lagështi, lidhje hidrogjeni ose një komponent shtesë.
  • Pa një cilësi më të fortë përputhjeje ose prova referuese mbështetëse, mostra nuk mund të reduktohet në mënyrë të sigurt në një identifikim të vetëm në nivel entiteti.
  • Provat aktuale nuk dallojnë mirë midis një alkooli të vogël të pastër, një formulimi që përmban alkool ose një kampioni alifatik të përzier të oksigjenuar.

Hapat e rekomanduar të mëtejshëm: Recollect the FTIR spectrum after careful drying and background correction to test whether the 1652 cm-1 band is due to absorbed water. Compare the sample against authenticated spectra of methanol and other low-molecular-weight alcohols under the same measurement conditions, focusing on the O-H band shape and the 1020-1081 cm-1 C-O region. Use GC-MS or headspace GC-MS if the sample is volatile, since that would quickly confirm or exclude a simple alcohol such as methanol. If the sample is a mixture or formulation, complementary NMR or targeted chromatography would help determine whether the hydroxyl-bearing component is the major constituent or only a minor additive.

Krahasimi i Bibliotekës

Grupi i përputhjes:
Spektri i bibliotekës do të shfaqet këtu.

Rezultatet e Kërkimit në Bibliotekë — 15 Kandidatët Kryesorë

Renditja Përputhje % Përbërës SMILES Nr. i spektrit Veprimi
Duke ngarkuar kandidatët e bibliotekës...

Analiza e Pikut

★ = Caktimi i mbështetur nga literatura
# Numri i valës (cm⁻¹) Absorbanca Detyrë Citim Statusi i caktimit
1 · 1020 1.00 - - -
2 · 1037 0.75 - - -
3 · 3363 0.30 - - -
4 · 1061 0.26 - - -
5 · 873 0.25 - - -
6 · 1081 0.22 - - -
7 · 2980 0.15 - - -
8 · 1385 0.12 - - -
9 · 1652 0.11 - - -

Shtojca — Spektri i Papërpunuar

Spektri i papërpunuar i mostrës
Gjeneruar nga FTIR.fun — Raporto #20250422230458249421970 2025-04-22 22:36:17
Diskutim

Komente dhe prova vijuese

Përdorni këtë zonë për të vazhduar interpretimin, për të bërë pyetje ose për të shtuar prova shtesë verifikimi.

This is the FTIR analysis result of a pdf file uploaded by a user with IP 121.xx.xx.21 The original image is shown below.20250422230458249421970.jpg

en&2
Dorëzo Kërkesën Formulari