Shikoni raportin e mësipërm. Përdorni komentet më poshtë nëse keni nevojë për diskutim të mëtejshëm.
Modeli aktual FTIR nuk mbështet një identifikim të qëndrueshëm të materialit nga kërkimi i bibliotekës. Edhe pse hyrja më e afërt e bibliotekës është metanoli, besimi i marrjes është efektivisht zero dhe grupi më i gjerë Top-15 është kimikisht i papajtueshëm. Spektri i vëzhguar përshkruhet më sigurt si një material alifatik i oksigjenuar me besim të ulët, ndoshta një alkool i thjeshtë ose përzierje që përmban alkool, bazuar në një brez shtrirjeje O-H afër 3363 cm-1, thithje të forta në rajonin C-O në 1020-1081 cm-1 dhe shtrirje alifatike C-H afër 2980 cm-1. Një brez afër 1652 cm-1 sugjeron ose ujë të përthithur, efekte të lidhjes së hidrogjenit ose një kontribut shtesë të pangopur ose të lidhur me papastërtitë, gjë që pengon një caktim të ngushtë.
Hapat e rekomanduar të mëtejshëm: Recollect the FTIR spectrum after careful drying and background correction to test whether the 1652 cm-1 band is due to absorbed water. Compare the sample against authenticated spectra of methanol and other low-molecular-weight alcohols under the same measurement conditions, focusing on the O-H band shape and the 1020-1081 cm-1 C-O region. Use GC-MS or headspace GC-MS if the sample is volatile, since that would quickly confirm or exclude a simple alcohol such as methanol. If the sample is a mixture or formulation, complementary NMR or targeted chromatography would help determine whether the hydroxyl-bearing component is the major constituent or only a minor additive.
| Renditja | Përputhje % | Përbërës | SMILES | Nr. i spektrit | Veprimi |
|---|---|---|---|---|---|
| Duke ngarkuar kandidatët e bibliotekës... | |||||
Përdorni këtë zonë për të vazhduar interpretimin, për të bërë pyetje ose për të shtuar prova shtesë verifikimi.
FTIR.fun
This is the FTIR analysis result of a pdf file uploaded by a user with IP 121.xx.xx.21 The original image is shown below.
en&2