Shikoni raportin e mësipërm. Përdorni komentet më poshtë nëse keni nevojë për diskutim të mëtejshëm.
Kërkimi i zakonshëm FTIR nuk mbështet një identifikim të fortë të këtij kampioni si kalcium;magnez;dikarbonat, pavarësisht se kjo hyrje në bibliotekë është renditur e para, sepse të gjitha ngjashmëritë e raportuara të bibliotekës janë 0.000 dhe asnjë provë e drejtpërdrejtë ose literaturë e lidhur nuk e ngushton caktimin. Leximi më i mbështetur kimikisht nga modeli më i gjerë i bibliotekës është vetëm një drejtim organik i përkohshëm: një material që përmban nitril dhe metil, ndoshta me karakter aromatik ose unazor. Ky drejtim mbetet i gjerë sepse brezat e vëzhguar në 845, 1142, 1243, 1269, 1423 dhe 1585 cm⁻¹ nuk përfshijnë një brez shtrirjeje nitril të raportuar qartë afër rajonit të zakonshëm ~2210–2260 cm⁻¹, dhe provat aktuale nuk përcaktojnë grupet kryesore funksionale të nevojshme për një përfundim specifik në nivel përbërësi.
Hapat e rekomanduar të mëtejshëm: Recollect or review the full FTIR spectrum from about 4000 to 650 cm⁻¹ and specifically inspect the 2210–2260 cm⁻¹ region for a characteristic nitrile band. Check for C-H stretching bands near about 2850–3000 cm⁻¹ to test the methyl-containing organic interpretation. If carbonate or bicarbonate remains a concern, verify whether the spectrum shows the expected strong carbonate-related pattern across the full spectrum rather than relying on the current low-match library hit. Run a repeat measurement after background correction and sample cleaning/preparation review to exclude contamination or mixed-sample effects.
| Renditja | Përputhje % | Përbërës | SMILES | Nr. i spektrit | Veprimi |
|---|---|---|---|---|---|
| Duke ngarkuar kandidatët e bibliotekës... | |||||
Përdorni këtë zonë për të vazhduar interpretimin, për të bërë pyetje ose për të shtuar prova shtesë verifikimi.
FTIR.fun
This is the FTIR analysis result of a pdf file uploaded by a user with IP 2409::: The original image is shown below.
en&2