- Përputhja kryesore e bibliotekës: oxygen(-2) anion; yttrium(+3) cation #75964 | match 0.0%
- Kërkimi FTIR nuk mbështet një identifikim të besueshëm të materialit specifik për këtë kampion. Megjithëse hyrja më e afërt në bibliotekën spektrale është oksigjen(-2) anion; itrium(+3) kation, të gjitha ngjashmëritë e listuara të bibliotekës janë 0.000 dhe nuk ka asnjë referencë të drejtpërdrejtë ose konfirmim nga literatura përkatëse. Spektri i vëzhguar përshkruhet më mirë në mënyrë konservatore si një material që përmban oksigjen që tregon kontribut të fortë të hidroksilit ose ujit të adsorbuar, me tipare të mundshme inorganike ose të lidhura me sipërfaqen në numër valësh të ulët.
- Dëshmi të forta të lidhura me O-H/ujë janë të pranishme nga brezat afër 3435 dhe 1650 cm-1.
- Tipare shtesë të mprehta O-H me numër valësh të lartë në 3690, 3754 dhe 3856 cm-1 mbështesin karakterin e hidroksiluar ose hidroksil sipërfaqësor.
- Emri kryesor i rezultatit të bibliotekës spektrale është oksigjen(-2) anion; itrium(+3) kation, i cili është të paktën gjerësisht në përputhje me një interpretim inorganik të pasur me oksigjen.
- Përshkrimi i konsensusit të bibliotekës spektrale përmend karakterin që përmban oksigjen, i cili është më në përputhje me tiparet e vëzhguara O-H dhe me frekuencë të ulët sesa me një material hidrokarbur të përcaktuar mirë.
- Brezat e matur janë në 857, 1540, 1650, 2306, 2355, 3435, 3690, 3754 dhe 3856 cm-1.
- Një brez i gjerë afër 3435 cm-1 së bashku me një brez afër 1650 cm-1 është në përputhje me shtrirjen O-H dhe përkuljen H-O-H nga grupet hidroksil ose uji i adsorbuar.
- Brezat me numër valësh më të lartë në 3690, 3754 dhe 3856 cm-1 janë në përputhje me mjedise O-H më të dobëta të lidhura me hidrogjen ose të izoluara, si hidroksilet sipërfaqësore.
- Brezi në 857 cm-1 mund të pasqyrojë një vibrim të rrjetës me frekuencë më të ulët, metal-oksigjen ose kornizë të oksigjenuar, por nuk është i mjaftueshëm në vetvete për të caktuar një përbërës specifik.
- Brezat në 2306 dhe 2355 cm-1 ndikohen zakonisht nga CO2 atmosferik dhe duhet të trajtohen me kujdes përveç nëse konfirmohen në mënyrë të pavarur si të prejardhur nga kampioni.
- Modeli i Top-15 të bibliotekës spektrale është shumë jokonsistent dhe me përputhje të ulët, kështu që mbështet vetëm një drejtim të gjerë që përmban oksigjen dhe jo një entitet specifik.
- Të gjithë kandidatët kryesorë të bibliotekës kanë vlera ngjashmërie 0.000, kështu që kërkimi në bibliotekë nuk siguron mbështetje për një përputhje pozitive për një material specifik.
- Kandidatët e Top-15 përfshijnë kimikate të palidhura, duke përfshirë kripëra inorganike, organotina, polietileni, acide dhe komponime aromatike, duke treguar specifikë të dobët.
- Nuk u gjet asnjë dëshmi nga literatura përkatëse për të konfirmuar një klasë të veçantë përbërësish.
- Sugjerimi i drejtimit të bibliotekës për heterociklin e oksigjenit/metilin nuk mbështetet mirë nga grupi aktual i pikut, i cili mungon në dëshmi të qarta të shtrirjes karakteristike C-H dhe gjurmëve të gishtave për një heterocikël organik të metiluar.
- Mbetet e paqartë nëse kampioni është kryesisht një oksid/hidroksid inorganik, një sipërfaqe e hidratuar, ose një material i përzier që mbart lagështi të adsorbuar.
- Origjina e brezit në 1540 cm-1 nuk është përcaktuar në mënyrë të sigurt nga dëshmitë e disponueshme.
- Tiparet në 2306 dhe 2355 cm-1 mund të jenë CO2 mjedisor dhe jo breza të brendshëm të kampionit.
- Pa një përputhje më të fortë në rajonin e gjurmëve të gishtave ose të dhëna referuese korroboruese, goditja specifike e bibliotekës nuk mund të trajtohet si identifikim.
Hapat e rekomanduar të mëtejshëm:
Recollect the FTIR spectrum after improved background subtraction and control of atmospheric H2O/CO2 to test whether the 2306, 2355, 3435, and 1650 cm-1 bands decrease. Dry or heat the sample gently under vacuum or dry gas, then remeasure to determine whether the hydroxyl/water bands are due to adsorbed moisture or structural O-H groups. Obtain a broader and cleaner fingerprint-region spectrum below 1000 cm-1, since inorganic oxide and lattice assignments often depend on that region. If yttrium oxide or another metal oxide is suspected from sample context, confirm with elemental methods such as XRF, EDS, or XPS rather than relying on this FTIR search alone.
This is the FTIR analysis result of a pdf file uploaded by a user with IP 106.XX.XXX.247 The original image is shown below.
en&2