FQAEJA E REZULTATIT

aliphatic hydrocarbon material with methyl-substituted saturated chain or ring character

Shikoni raportin e mësipërm. Përdorni komentet më poshtë nëse keni nevojë për diskutim të mëtejshëm.

Nr. i rezultatit: 20250417141837629213870 Pronari: publicuser Komente: 1
Raporti i Analizës FTIR

aliphatic hydrocarbon material with methyl-substituted saturated chain or ring character

Parametrat e kampionit dhe matjes

Raporti Nr. 20250417141837629213870
Data 2025-04-17 10:26:07
Gama Spektrale (cm⁻¹) [(650, 4000)]
Vija bazë Korrigjimi i vijës bazë AsLS
Përputhje biblioteke 0%

Rezultati i identifikimit

0%

Modeli FTIR është më i përputhshëm me një material hidrokarburi alifatik kryesisht të ngopur që tregon shtrirje dhe përkulje të CH që përmban metil, por përputhja e bibliotekës me 1,4-dimetilcikloheksan nuk është mjaft e fortë për të mbështetur një identifikim të fortë të një përbërësi të vetëm. Spektri i vëzhguar përshtatet më mirë me një drejtim më të gjerë hidrokarburi sesa me një molekulë specifike të emërtuar.

Interpretim i detajuar

• Përputhja kryesore e bibliotekës: 1,4-Dimetilcikloheksan #9446 | match 0.0%
  1. Modeli FTIR është më i përputhshëm me një material hidrokarburi alifatik kryesisht të ngopur që tregon shtrirje dhe përkulje të CH që përmban metil, por përputhja e bibliotekës me 1,4-dimetilcikloheksan nuk është mjaft e fortë për të mbështetur një identifikim të fortë të një përbërësi të vetëm. Spektri i vëzhguar përshtatet më mirë me një drejtim më të gjerë hidrokarburi sesa me një molekulë specifike të emërtuar.
  2. Majat e vëzhguara në 2848, 2916 dhe 2949 cm-1 janë karakteristike për shtrirjen C-H sp3 alifatike.
  3. Majat e vëzhguara në 1459 dhe 1374 cm-1 mbështesin deformimin CH2/CH3, në përputhje me materialin alifatik të zëvendësuar me metil.
  4. Kandidatët kryesorë të bibliotekës grupohen rreth hidrokarbureve të ngopura që përmbajnë metil dhe materialeve të ngjashme me poliolefinën.
  5. Mostra tregon shtrirje të fortë C-H alifatike në 2848, 2916 dhe 2949 cm-1 së bashku me breza deformimi metil/metilen në 1459 dhe 1374 cm-1, gjë që mbështet një skelet hidrokarburi të ngopur që përmban grupe metil.
  6. Brezat në 718, 840, 972 dhe 998 cm-1 tregojnë strukturë të rajonit të gjurmëve brenda një materiali alifatik, por vetë nuk janë mjaftueshëm dallues për të konfirmuar cikloalkanin e vogël të gjetur në mënyrë specifike.
  7. Modeli i bibliotekës Top-15 dominohet nga kandidatë të ngjashëm me hidrokarbure si izomerët e dimetilcikloheksanit, materialet polipropileni/etilene-propileni dhe poli(1-butene), të cilët së bashku mbështesin një drejtim hidrokarburi të ngopur të pasur me metil.
  • Besueshmëria e bibliotekës është e ulët, me të gjitha ngjashmëritë e raportuara në 0.0, kështu që goditja më e lartë nuk mund të trajtohet si një identifikim i besueshëm i entitetit.
  • Lista e veçorive të marra përfshin të dhëna të lidhura me heteroatomet si oksigjeni, karbonili, klori, bromi dhe terma të lidhur me squfurin, por këto nuk mbështeten bindshëm nga grupi i majeve të vëzhguara.
  • Spektri nuk tregon breza të qartë konfirmues që do të dallonin me siguri një cikloalkan të vogël specifik nga një poliolefin ose material tjetër hidrokarburi të ngopur.
  • Mbetet e pasigurt nëse mostra është një përbërës i veçantë i ngjashëm me cikloalkanin apo një material polimer/poliolefin hidrokarburi.
  • Brezat e gjurmëve në rajonin 700-1200 cm-1 janë të pranishëm, por jo mjaft specifikë këtu për një caktim të ngushtë.
  • Pa përputhje mbështetëse referuese ose literaturë, provat aktuale mbështesin vetëm një drejtim të gjerë hidrokarburi alifatik.

Hapat e rekomanduar të mëtejshëm: Compare the spectrum directly against authenticated reference spectra for 1,4-dimethylcyclohexane, polypropylene, ethylene-propylene rubber, and poly(1-butene). Inspect the sample with Raman spectroscopy or GC-MS if it is extractable/volatile, to distinguish a small hydrocarbon from a polyolefin material. Reacquire the FTIR spectrum with improved baseline and full fingerprint-region quality, paying close attention to the 700-1200 cm-1 region for more specific pattern matching. If the sample is solid, thermal analysis such as DSC can help test whether it behaves like a polyolefin rather than a low-molecular-weight hydrocarbon.

Krahasimi i Bibliotekës

Grupi i përputhjes:
Spektri i bibliotekës do të shfaqet këtu.

Rezultatet e Kërkimit në Bibliotekë — 15 Kandidatët Kryesorë

Renditja Përputhje % Përbërës SMILES Nr. i spektrit Veprimi
Duke ngarkuar kandidatët e bibliotekës...

Analiza e Pikut

★ = Caktimi i mbështetur nga literatura
# Numri i valës (cm⁻¹) Absorbanca Detyrë Citim Statusi i caktimit
1 · 2916 1.00 - - -
2 · 1374 0.59 - - -
3 · 2949 0.57 - - -
4 · 2848 0.44 - - -
5 · 1459 0.43 - - -
6 · 998 0.23 - - -
7 · 1031 0.22 - - -
8 · 1100 0.18 - - -
9 · 972 0.17 - - -
10 · 1166 0.14 - - -
11 · 718 0.13 - - -
12 · 840 0.11 - - -

Shtojca — Spektri i Papërpunuar

Spektri i papërpunuar i mostrës
Gjeneruar nga FTIR.fun — Raporto #20250417141837629213870 2025-04-17 10:26:07
Diskutim

Komente dhe prova vijuese

Përdorni këtë zonë për të vazhduar interpretimin, për të bërë pyetje ose për të shtuar prova shtesë verifikimi.

This IR spectrum is one of the files previously uploaded by a user from India (IP: 14.xxx.xxx.121). Since the uploaded files already include CSV or SPA formats—both of which support direct web-based queries—please upload each SPA or CSV file individually for analysis, rather than in a ZIP archive.1.png

en&2
Dorëzo Kërkesën Formulari