Shikoni raportin e mësipërm. Përdorni komentet më poshtë nëse keni nevojë për diskutim të mëtejshëm.
Rezultati i tanishëm FTIR nuk mbështet një identifikim të fortë në nivel përbërësi. Goditja kryesore e bibliotekës është 5,6,8-trihydroksi-7-metilnaftalen-1,4-dion, por të gjitha ngjashmëritë e bibliotekës të raportuara janë 0.000 dhe mostra përmban vetëm një brez të vetëm të vëzhguar në 1584 cm-1. Ai brez është i pajtueshëm me një unazë aromatike të përgjithshme ose strukturë organike të konjuguar që përmban heteroatome, por nuk është i mjaftueshëm për të konfirmuar kandidatin specifik të ngjashëm me kinonin ose kandidatët alternativë që përmbajnë azot, nitro, squfur ose halogjen që shfaqen në modelin më të gjerë të bibliotekës. Përfundimi më i mbështetur kimikisht është pra një përbërje organike aromatike e gjerë që përmban heteroatome
Hapat e rekomanduar të mëtejshëm: Acquire a full FTIR spectrum over the standard mid-IR range and confirm whether characteristic bands for C=O, O-H, N-O, C-N, C-S, or C-halogen groups are present. Inspect the 1800-600 cm-1 region for distinguishing bands that could separate quinone-like aromatics from nitrogen heterocycles or nitro-containing compounds. If the sample amount allows, use Raman or GC-MS/LC-MS to determine whether the material is a discrete aromatic molecule rather than a mixed or weakly absorbing residue. If a quinone-like assignment is still suspected after obtaining a fuller spectrum, specifically check for strong conjugated carbonyl bands and broad phenolic O-H absorption.
| Renditja | Përputhje % | Përbërës | SMILES | Nr. i spektrit | Veprimi |
|---|---|---|---|---|---|
| Duke ngarkuar kandidatët e bibliotekës... | |||||
| # | Numri i valës (cm⁻¹) | Absorbanca | Detyrë | Citim | Statusi i caktimit | |
|---|---|---|---|---|---|---|
| 1 | · | 1584 | 1.00 | - | - | - |
Përdorni këtë zonë për të vazhduar interpretimin, për të bërë pyetje ose për të shtuar prova shtesë verifikimi.
FTIR.fun
This is the FTIR analysis result of a pdf file uploaded by a user with IP 103.XX.XXX.194 The original image is shown below.
en&2