FQAEJA E REZULTATIT

oxygen-containing organic material with C-O bonding and possible hydroxyl functionality

Shikoni raportin e mësipërm. Përdorni komentet më poshtë nëse keni nevojë për diskutim të mëtejshëm.

Nr. i rezultatit: 20250324160730728444163 Pronari: Admin Komente: 1
Raporti i Analizës FTIR

oxygen-containing organic material with C-O bonding and possible hydroxyl functionality

Parametrat e kampionit dhe matjes

Raporti Nr. 20250324160730728444163
Data 2025-03-25 03:06:05
Gama Spektrale (cm⁻¹) [(650, 4000)]
Vija bazë Korrigjimi i vijës bazë AsLS
Përputhje biblioteke 0%

Rezultati i identifikimit

0%

Kërkimi në bibliotekë nuk mbështet një identifikim të fortë në nivel përbërës për këtë mostër. Megjithëse goditja më e afërt e bibliotekës është 1,2-Bis(dibromometil)benzen, të gjithë kandidatët e listuar kanë në mënyrë efektive ngjashmëri zero, kështu që ai emër duhet të trajtohet vetëm si hyrja kryesore e bibliotekës dhe jo si një caktim i besueshëm. Brezat e vërejtur në rreth 3333 dhe 1056 cm-1 janë më kimikisht në përputhje me një material organik që përmban oksigjen që tregon shtrirje C-O dhe funksionalitet të mundshëm O-H. Ajo drejtim më i gjerë mbështetet më mirë se çdo përbërës specifik i bibliotekës.

Interpretim i detajuar

• Përputhja kryesore e bibliotekës: 1,2-Bis(dibromomethyl)benzene #74694 | match 0.0%
  1. Kërkimi në bibliotekë nuk mbështet një identifikim të fortë në nivel përbërës për këtë mostër. Megjithëse goditja më e afërt e bibliotekës është 1,2-Bis(dibromometil)benzen, të gjithë kandidatët e listuar kanë në mënyrë efektive ngjashmëri zero, kështu që ai emër duhet të trajtohet vetëm si hyrja kryesore e bibliotekës dhe jo si një caktim i besueshëm. Brezat e vërejtur në rreth 3333 dhe 1056 cm-1 janë më kimikisht në përputhje me një material organik që përmban oksigjen që tregon shtrirje C-O dhe funksionalitet të mundshëm O-H. Ajo drejtim më i gjerë mbështetet më mirë se çdo përbërës specifik i bibliotekës.
  2. Brezi i vërejtur afër 1056 cm-1 mbështet praninë e shtrirjes së lidhjes së vetme C-O.
  3. Brezi i vërejtur afër 3333 cm-1 mbështet material të mundshëm që përmban hidroksil ose një tipar tjetër X-H me lidhje hidrogjeni.
  4. Nëpër modelin më të renditur të bibliotekës, etiketat e tipareve të lidhura me oksigjenin shfaqen më shpesh se çdo klasë e vetme koherente e përbërësit specifik.
  5. Spektri i matur është shumë i rrallë, me breza të raportuar vetëm afër 3333 dhe 1056 cm-1.
  6. Një brez afër 3333 cm-1 është në përputhje me material që përmban hidroksil ose një tipar tjetër shtrirjeje X-H, ndërsa 1056 cm-1 bie zakonisht në rajonin e shtrirjes së lidhjes së vetme C-O.
  7. Modeli i bibliotekës Top-15 është i paqëndrueshëm në nivelin e përbërësve, por disa etiketa të tipareve kandidate tregojnë vazhdimisht për motive të lidhjes së oksigjenit dhe C-O.
  8. Emri kryesor i bibliotekës 1,2-Bis(dibromometil)benzen nuk është i përafërt me brezat e vërejtur të lidhur me oksigjenin, sepse ajo strukturë nuk shpjegon vetë një model O-H/C-O.
  • Kandidati kryesor i bibliotekës dhe lista më e gjerë e kandidatëve kanë ngjashmëri zero, kështu që marrja nuk është një përputhje e besueshme e drejtpërdrejtë.
  • Emri kryesor i bibliotekës 1,2-Bis(dibromometil)benzen do të sugjeronte një hidrokarbur aromatik të halogjenizuar, por majat e raportuara të mostrës në vend të kësaj theksojnë funksionalitetin e tipit O-H/C-O.
  • Asnjë brez mbështetës aromatik, karbonil, nitril ose i qartë specifik për halogjen nuk jepet këtu për të justifikuar një caktim më të ngushtë strukturor.
  • Me vetëm dy maja të raportuara, materiale të shumta që përmbajnë oksigjen mbeten të besueshme.
  • Tipari 3333 cm-1 nuk është unik për alkoolet dhe mund të pasqyrojë lagështi, lidhje hidrogjeni ose një specie tjetër që përmban X-H.
  • Për shkak se nuk është në dispozicion asnjë konfirmim i drejtpërdrejtë nga literatura ose spektri i referencës, identiteti i saktë i materialit mbetet i hapur brenda një drejtimi të gjerë organik që përmban oksigjen.

Hapat e rekomanduar të mëtejshëm: Recollect the FTIR spectrum over the full range with baseline review and higher signal quality to confirm whether additional bands are present beyond 3333 and 1056 cm-1. Check specifically for carbonyl absorption near 1700 cm-1 and aromatic C-H/C=C bands near 1600-1450 and 3100-3000 cm-1 to distinguish alcohol/ether-like material from aromatic or ester-containing candidates. Repeat the measurement after drying the sample or instrument environment to determine whether the 3333 cm-1 band is intrinsic or due to moisture. If the sample is suspected to be a brominated or chlorinated material, use complementary elemental analysis such as XRF, EDS, or MS because the present FTIR evidence does not securely establish halogenated identity.

Krahasimi i Bibliotekës

Grupi i përputhjes:
Spektri i bibliotekës do të shfaqet këtu.

Rezultatet e Kërkimit në Bibliotekë — 15 Kandidatët Kryesorë

Renditja Përputhje % Përbërës SMILES Nr. i spektrit Veprimi
Duke ngarkuar kandidatët e bibliotekës...

Analiza e Pikut

★ = Caktimi i mbështetur nga literatura
# Numri i valës (cm⁻¹) Absorbanca Detyrë Citim Statusi i caktimit
1 · 1056 0.25 - - -
2 · 3333 0.23 - - -

Shtojca — Spektri i Papërpunuar

Spektri i papërpunuar i mostrës
Gjeneruar nga FTIR.fun — Raporto #20250324160730728444163 2025-03-25 03:06:05
Diskutim

Komente dhe prova vijuese

Përdorni këtë zonë për të vazhduar interpretimin, për të bërë pyetje ose për të shtuar prova shtesë verifikimi.

This is the FTIR analysis result of a png file uploaded by a user with IP 122.XX.XXX.114 The original image is shown below.20250324160730728444163.png

en&2
Dorëzo Kërkesën Formulari