FQAEJA E REZULTATIT

polimer ose oligomer ester që përmban oksigjen, ndoshta i ndërprerë me hidroksil

Shikoni raportin e mësipërm. Përdorni komentet më poshtë nëse keni nevojë për diskutim të mëtejshëm.

Nr. i rezultatit: 20250319230016134768862 Pronari: Admin Komente: 1
RAPORT I ANALIZËS FTIR

Raporti i Analizës së Spektrit FTIR

Nr.: 20250319230016134768862 Data: 2025-03-20 02:15:42 Raportuar nga: FTIR.fun Kontakt: [email protected]

Shkarko një PDF profesionale dhe të formatuar të kësaj analize.

Top 15

Krahasimi i bibliotekave të renditura sipas ngjashmërisë - Top-15

Zgjidhni grupet e rezultateve përputhëse:
Spektri i bibliotekës do të shfaqet këtu.
Spektri i bibliotekës Kurbë interaktive e mostrës Lëvizni treguesin për të shfaqur vijën udhëzuese vertikale.
Top 15 kandidatët

Kandidatët e bibliotekës referuese

Renditja Përputh % Emri i përbërjes Formula / SMILES Paraqitja e bibliotekës Veprimi
Kandidatët e referencës ngarkohen me këtë stacion pune Top-15

Bazuar në përputhjet e bibliotekës dhe provat e mësipërme.

Përfundim

polimer ose oligomer ester që përmban oksigjen, ndoshta i ndërprerë me hidroksil

Vlerësim i përgjithshëm
-
#65435 Renditje fillestare 1 Renditja aktuale 1 Përputhja kryesore e bibliotekës 0.0%
Përfundim
  1. Brezat në 1708 dhe 1725 cm-1 mbështesin një ose më shumë grupe karbonili në një mjedis të ngjashëm me esterin.
  2. Brezat në 1055, 1098, 1165, 1178, 1240 dhe 1285 cm-1 mbështesin dridhje të shumta të shtrirjes C-O që priten për struktura të oksigjenuara të ngjashme me esterin dhe eterin.
  3. Brezi në 3373 cm-1 mbështet praninë e funksionalitetit hidroksil ose lagështisë të lidhur me hidrogjen që lidhet me një material që përmban oksigjen.
Kufizim kryesor

Goditja më e mirë e bibliotekës ka ngjashmëri zero të raportuar, kështu që përputhja e emërtuar në vetvete nuk është mjaft e fortë për një identifikim të qëndrueshëm në nivel entiteti.

Provat dhe interpretimi
Evidencë

Provat kryesore

Përputhje kryesore e bibliotekës
Poly(caprolactone),monohydroxy terminated #65435 | match 0.0%
Drejtimi i materialit
polimer ose oligomer ester që përmban oksigjen, ndoshta i ndërprerë me hidroksil Modeli FTIR është më i pajtueshëm me një material ester që përmban oksigjen, ndoshta një specie polimerike ose oligomerike sesa një hidrokarbur i thjeshtë. Prova më e fortë e mostrës është rajoni i karbonilit në 1708 dhe 1725 cm-1 së bashku me breza të shumtë të shtrirjes C-O në 1055, 1098, 1165, 1178, 1240 dhe 1285 cm-1, plus C-H alifatik në 2935 cm-1 dhe një rajon të gjerë O-H/N-H afër 3373 cm-1. Goditja kryesore e bibliotekës është Poly(caprolactone),monohydroxy terminated, dhe modeli më i gjerë i kandidatëve kryesorë dominohet nga polimere esteri të oksigjenuar si materialet e tipit hidroksietil metakrilat dhe poliestër. Megjithatë, cilësia e përputhjes së bibliotekës është shumë e dobët, dhe asnjë provë e drejtpërdrejtë ose e lidhur e literaturës nuk konfirmon në mënyrë të pavarur një polimer të caktuar. Për këtë arsye, përfundimi më i mbështetur është një drejtim më i gjerë i polimerit ose oligomerit ester që përmban oksigjen, me ndërprerje të mundshme hidroksili, në vend të një caktimi të fortë për Poly(caprolactone),monohydroxy terminated.
Mbështetje

Provë që mbështet përfundimin

Këtu shfaqen vetëm deklaratat përkatëse të mostrës që mbështesin përfundimin aktual.

1. Brezat në 1708 dhe 1725 cm-1 mbështesin një ose më shumë grupe karbonili në një mjedis të ngjashëm me esterin.
  2. Brezat në 1055, 1098, 1165, 1178, 1240 dhe 1285 cm-1 mbështesin dridhje të shumta të shtrirjes C-O që priten për struktura të oksigjenuara të ngjashme me esterin dhe eterin.
  3. Brezi në 3373 cm-1 mbështet praninë e funksionalitetit hidroksil ose lagështisë të lidhur me hidrogjen që lidhet me një material që përmban oksigjen.
  4. Modeli kryesor i bibliotekës përfshin Poly(caprolactone),monohydroxy terminated, Poly(2-hydroxyethyl methacrylate), poly(hexamethylene sebacate) dhe poly(trimethylene succinate), të cilët të gjithë ndajnë kiminë e esterit të oksigjenuar.
  5. Mostra tregon një sinjal të fortë karbonili të ngjashëm me esterin në rajonin 1708-1725 cm-1 së bashku me disa breza karakteristikë C-O nga 1055 në 1285 cm-1.
  6. Brezi në 2935 cm-1 mbështet C-H alifatik, i cili është i pajtueshëm me shtylla kurrizore të tipit poliestër ose metakrilat që mbajnë segmente alkili.
  7. Brezi i gjerë në 3373 cm-1 tregon hidroksil dhe ndoshta lagështi ose kontribut të dobët N-H; në këtë kontekst është në përputhje me një material të oksigjenuar që përmban hidroksi.
  8. Nëpër kandidatët kryesorë të bibliotekës, kimia e përsëritur është material organik i pasur me oksigjen, veçanërisht polimere që përmbajnë ester dhe komponime të oksigjenuara të lidhura.
Kufizimet

Provë që kufizon përfundimin

• Goditja më e mirë e bibliotekës ka ngjashmëri zero të raportuar, kështu që përputhja e emërtuar në vetvete nuk është mjaft e fortë për një identifikim të qëndrueshëm në nivel entiteti.
  • Lista e pikut të vëzhguar nuk ofron një model unik identifikimi që ndan qartë polikaprolaktonin nga polimerët ose oligomerët e tjerë ester që përmbajnë oksigjen në grupin e kandidatëve kryesorë.
  • Mbetet e pasigurt nëse mostra është specifikisht polikaprolakton, një polimer i bazuar në hidroksietil metakrilat, një poliestër tjetër alifatik ose një oligomer i oksigjenuar i lidhur.
  • Brezi i gjerë 3373 cm-1 mund të pasqyrojë grupe hidroksili terminale, ujë të absorbuar ose një kontribut tjetër të lidhjes së hidrogjenit.
  • Rajoni i ndarë i karbonilit në 1708 dhe 1725 cm-1 mund të tregojë më shumë se një mjedis karbonili, efekte kristaliniteti ose një përzierje, por provat aktuale nuk dallojnë midis këtyre mundësive.
Rekomandim

Verifikimi tjetër i sugjeruar

• Krahasoni spektrin e plotë drejtpërdrejt me referenca FTIR të autentikuara për Poly(caprolactone),monohydroxy terminated, poly(2-hydroxyethyl methacrylate) dhe poliesterë alifatikë të zakonshëm si poly(trimethylene succinate).
  • Kontrolloni për sjellje termike specifike për poliestër me DSC; një tranzicion shkrirjeje afër intervalit të pritur për poliestër alifatik gjysmëkristalin do të ndihmonte të ndahet materiali i ngjashëm me polikaprolaktonin nga materialet e bazuara në metakrilat.
  • Përdorni NMR 1H dhe 13C për të verifikuar nëse mostra përmban mjedise metileni të tipit kaprolakton, tipare të shtyllës kurrizore të metakrilatit ose përbërës ester të përzier.
  • Nëse brezi në 3373 cm-1 është i rëndësishëm për caktimin, thani mostrën dhe ribëni FTIR për të përcaktuar nëse brezi vazhdon si një tipar i vërtetë hidroksili në vend të lagështisë së absorbuar.
Analizë e pikut

Pikët e zbuluara dhe interpretimi

★ = Caktimi i majave i mbështetur nga literatura.

Indeksi Karakteristikë Numri i valës Absorbanca Evidencë Interpretim me një rresht Citim Besimi
1 · 1725 1.00 - - - -
2 · 1165 0.94 - - - -
3 · 1178 0.90 - - - -
4 · 1708 0.48 - - - -
5 · 718 0.44 - - - -
6 · 1240 0.33 - - - -
7 · 3373 0.30 - - - -
8 · 1055 0.29 - - - -
9 · 1098 0.27 - - - -
10 · 960 0.21 - - - -
11 · 1285 0.20 - - - -
12 · 1362 0.18 - - - -
13 · 2935 0.16 - - - -
14 · 1462 0.13 - - - -
Shtojcë

Informacioni i mostrës dhe spektri i papërpunuar

Spektri origjinal i ngarkuar për referencë dhe verifikim.

Korrigjimi i vijës bazë u anulua nga përdoruesi.

Gama e gjatësisë valore për analizë(cm-1): [(650, 4000)]

Spektër i papërpunuar pa korrigjim të linjës bazë ose përpunim tjetër:

Imazh mostër spektri
Diskutim

Komente dhe prova vijuese

Përdorni këtë zonë për të vazhduar interpretimin, për të bërë pyetje ose për të shtuar prova shtesë verifikimi.

This is the FTIR analysis result of a jpeg file uploaded by a user with IP 39.XX.XXX.109 The original image is shown below.20250319230016134768862.jpeg

en&2
Paraqisni Kërkesën Formulari