Shikoni raportin e mësipërm. Përdorni komentet më poshtë nëse keni nevojë për diskutim të mëtejshëm.
Modeli FTIR është më shumë në përputhje me një ester alifatik me zinxhir të gjatë sesa me një caktim të sigurt të vetë goditjes kryesore të bibliotekës. Brezat më të fortë të vëzhguar janë karbonili i esterit në 1742 cm-1, breza të fortë shtrirjeje C-O në 1235 dhe 1159 cm-1, shtrirja alifatike C-H në 2922 dhe 2852 cm-1, deformimi CH2/CH3 në 1461 dhe 1374 cm-1, dhe një brez 721 cm-1 karakteristik i sekuencave të zgjeruara metileni. Ky kombinim mbështet një ester yndyror ose përbërje të ngjashme ester me zinxhir të gjatë. Megjithatë, cilësia e përputhjes së bibliotekës është jashtëzakonisht e dobët, të gjitha rezultatet kryesore janë në mënyrë efektive zero, dhe asnjë provë e drejtpërdrejtë ose e lidhur nga literatura nuk konfirmon në mënyrë të pavarur Dietil tetradekanedioatin si materialin specifik.
Hapat e rekomanduar të mëtejshëm: Verify the ester assignment by checking for strong repeatable C-O bands across the 1300-1000 cm-1 region in a higher-quality FTIR acquisition. Use GC-MS or LC-MS to determine whether the sample is a discrete ester such as Diethyl tetradecanedioate or a mixture of long-chain esters. If available, compare against authenticated spectra of long-chain diesters and fatty esters rather than relying on the current low-match library result. Acquire complementary data such as 1H NMR or exact-mass analysis to distinguish saturated diesters from unsaturated or mixed fatty ester materials.
| Renditja | Përputhje % | Përbërës | SMILES | Nr. i spektrit | Veprimi |
|---|---|---|---|---|---|
| Duke ngarkuar kandidatët e bibliotekës... | |||||
Përdorni këtë zonë për të vazhduar interpretimin, për të bërë pyetje ose për të shtuar prova shtesë verifikimi.
FTIR.fun