FQAEJA E REZULTATIT

methyl-containing ether-rich organic material with possible halogen-related bands

Shikoni raportin e mësipërm. Përdorni komentet më poshtë nëse keni nevojë për diskutim të mëtejshëm.

Nr. i rezultatit: 20250318170704211149851 Pronari: publicuser Komente: 0
Raporti i Analizës FTIR

methyl-containing ether-rich organic material with possible halogen-related bands

Parametrat e kampionit dhe matjes

Raporti Nr. 20250318170704211149851
Data 2025-03-18 11:38:01
Gama Spektrale (cm⁻¹) [(650, 4000)]
Vija bazë Korrigjimi i vijës bazë AsLS
Përputhje biblioteke 0%

Rezultati i identifikimit

0%

Kërkimi i zakonshëm FTIR nuk mbështet një identifikim të qëndrueshëm të materialit për këtë mostër. Emri më i afërt i bibliotekës është Poli(vinil metil eter), por të gjitha ngjashmëritë e raportuara të bibliotekës janë efektivisht jo-dalluese, dhe asnjë referencë e drejtpërdrejtë ose provë nga literatura e lidhur nuk konfirmon në mënyrë të pavarur atë caktim. Brezat e matur në 1084, 798 dhe 694 cm-1 interpretohen më sigurtë si tregues të një materiali organik që përmban tipare metil dhe eter të tipit C-O, me breza me numër vale më të ulët që mund të pasqyrojnë kontribute nga hidrokarbure të zëvendësuara, halogjene ose të tjera nga rajoni i gjurmës së gishtit. Në provat e tanishme, një drejtim i zgjeruar është më i mbrojtur sesa një pretendim specifik për entitet.

Interpretim i detajuar

• Përputhja kryesore e bibliotekës: Poly(vinyl methyl ether) #78127 | match 0.0%
  1. Kërkimi i zakonshëm FTIR nuk mbështet një identifikim të qëndrueshëm të materialit për këtë mostër. Emri më i afërt i bibliotekës është Poli(vinil metil eter), por të gjitha ngjashmëritë e raportuara të bibliotekës janë efektivisht jo-dalluese, dhe asnjë referencë e drejtpërdrejtë ose provë nga literatura e lidhur nuk konfirmon në mënyrë të pavarur atë caktim. Brezat e matur në 1084, 798 dhe 694 cm-1 interpretohen më sigurtë si tregues të një materiali organik që përmban tipare metil dhe eter të tipit C-O, me breza me numër vale më të ulët që mund të pasqyrojnë kontribute nga hidrokarbure të zëvendësuara, halogjene ose të tjera nga rajoni i gjurmës së gishtit. Në provat e tanishme, një drejtim i zgjeruar është më i mbrojtur sesa një pretendim specifik për entitet.
  2. Një brez karakteristik në 1084 cm-1 mbështet praninë e funksionalitetit C-O, në përputhje me grupet eterike ose alkoksi.
  3. Hiti kryesor i bibliotekës është Poli(vinil metil eter), i cili është të paktën drejtimisht në përputhje me një material organik të pasur me eter dhe që përmban metil.
  4. Modeli më i gjerë i Top-15 të bibliotekës përmban kandidatë të shumtë të tipit alkoksi/acetale/etoksi, duke mbështetur një drejtim të përgjithësuar organik të oksigjenuar.
  5. Disa kandidatë kryesorë përfshijnë gjithashtu klor, kështu që kontributet e lidhura me halogjenët mbeten një shpjegim i mundshëm për një pjesë të rajonit të gjurmës së gishtit.
  6. Brezi më i fortë i matur është në 1084 cm-1, i cili është në përputhje me shtrirjen C-O në materiale organike të ngjashme me eter ose që përmbajnë alkoksi.
  7. Brezat shtesë në 798 dhe 694 cm-1 bien në rajonin e gjurmës së gishtit dhe nuk janë në vetvete të mjaftueshëm për të vendosur një strukturë unike.
  8. Modeli i Top-15 të bibliotekës përfshin në mënyrë të përsëritur kandidatë që përmbajnë metil dhe eter, dhe disa kandidatë përmbajnë gjithashtu klor, kështu që kërkimi drejtohet gjerësisht drejt një gjurmë organike me tipare të vogla të dominuar nga kimia alkil/alkoksi.
  9. Megjithëse Poli(vinil metil eter) shfaqet si emri kryesor i bibliotekës, besimi i marrjes është i ulët dhe vlerat e raportuara të ngjashmërisë nuk e ndajnë atë në mënyrë domethënëse nga alternativat e ndryshme.
  • Cilësia e përputhjes së bibliotekës është e dobët: të gjithë kandidatët kryesorë të listuar kanë efektivisht ngjashmëri zero dalluese, kështu që kërkimi nuk favorizon në mënyrë unike emrin kryesor.
  • Kandidatët e Top-15 janë kimikisht heterogjenë, duke përfshirë etere, komponime të kloruruara, anilina dhe hyrje të lidhura me silikate, gjë që kufizon besimin në çdo caktim të ngushtë.
  • Seti i pikut të vëzhguar është i rrallë, dhe nuk ka prova të drejtpërdrejta mbështetëse për një shtyllë polimeri përfundimtare, sistem aromatik ose strukturë specifike të kloruruar.
  • Nuk ka mbështetje të pavarur nga referenca e drejtpërdrejtë ose literatura e lidhur për caktimin e mostrës në mënyrë specifike si Poli(vinil metil eter).
  • Spektri i disponueshëm përmban vetëm tre breza të raportuar, duke lënë pjesën më të madhe të modelit identifikues FTIR të pa testuar.
  • Brezat me numër vale më të ulët në 798 dhe 694 cm-1 mund të lindin nga më shumë se një motiv strukturor, duke përfshirë hidrokarbure të zëvendësuara ose dridhje të lidhura me halogjenët.
  • Përfshirja e mundshme e klorit sugjerohet vetëm në mënyrë indirekte nga modeli i kandidatëve të bibliotekës, jo nga një grup unik identifikues i brezave të vëzhguar.
  • Një identifikim specifik në nivel entiteti mbetet i pambështetur pa thithje karakteristike shtesë dhe një përputhje spektrale më të mirë të zgjidhur.

Hapat e rekomanduar të mëtejshëm: Reacquire the FTIR spectrum over the full mid-IR range with improved signal-to-noise and baseline correction, and confirm whether additional C-H stretching, C-O stretching, or halogen-associated fingerprint bands are present. Inspect the 1300-900 cm-1 region in more detail to determine whether the 1084 cm-1 feature is part of a broader ether/alkoxy pattern expected for poly(vinyl ethers) or related oxygenated organics. Check for supporting C-H stretching bands near 3000-2800 cm-1 and for any absence or presence of strong carbonyl absorption near 1800-1650 cm-1 to further constrain the material class. If chlorine is suspected from sample history, use an orthogonal method such as XRF, EDS, or elemental analysis to verify whether halogen is actually present.

Krahasimi i Bibliotekës

Grupi i përputhjes:
Spektri i bibliotekës do të shfaqet këtu.

Rezultatet e Kërkimit në Bibliotekë — 15 Kandidatët Kryesorë

Renditja Përputhje % Përbërës SMILES Nr. i spektrit Veprimi
Duke ngarkuar kandidatët e bibliotekës...

Analiza e Pikut

★ = Caktimi i mbështetur nga literatura
# Numri i valës (cm⁻¹) Absorbanca Detyrë Citim Statusi i caktimit
1 · 1084 1.00 - - -
2 · 798 0.36 - - -
3 · 694 0.14 - - -

Shtojca — Spektri i Papërpunuar

Spektri i papërpunuar i mostrës
Gjeneruar nga FTIR.fun — Raporto #20250318170704211149851 2025-03-18 11:38:01
Diskutim

Komente dhe prova vijuese

Përdorni këtë zonë për të vazhduar interpretimin, për të bërë pyetje ose për të shtuar prova shtesë verifikimi.

Dorëzo Kërkesën Formulari