Shikoni raportin e mësipërm. Përdorni komentet më poshtë nëse keni nevojë për diskutim të mëtejshëm.
Kërkimi i zakonshëm FTIR nuk mbështet një identifikim të qëndrueshëm të materialit për këtë mostër. Emri më i afërt i bibliotekës është Poli(vinil metil eter), por të gjitha ngjashmëritë e raportuara të bibliotekës janë efektivisht jo-dalluese, dhe asnjë referencë e drejtpërdrejtë ose provë nga literatura e lidhur nuk konfirmon në mënyrë të pavarur atë caktim. Brezat e matur në 1084, 798 dhe 694 cm-1 interpretohen më sigurtë si tregues të një materiali organik që përmban tipare metil dhe eter të tipit C-O, me breza me numër vale më të ulët që mund të pasqyrojnë kontribute nga hidrokarbure të zëvendësuara, halogjene ose të tjera nga rajoni i gjurmës së gishtit. Në provat e tanishme, një drejtim i zgjeruar është më i mbrojtur sesa një pretendim specifik për entitet.
Hapat e rekomanduar të mëtejshëm: Reacquire the FTIR spectrum over the full mid-IR range with improved signal-to-noise and baseline correction, and confirm whether additional C-H stretching, C-O stretching, or halogen-associated fingerprint bands are present. Inspect the 1300-900 cm-1 region in more detail to determine whether the 1084 cm-1 feature is part of a broader ether/alkoxy pattern expected for poly(vinyl ethers) or related oxygenated organics. Check for supporting C-H stretching bands near 3000-2800 cm-1 and for any absence or presence of strong carbonyl absorption near 1800-1650 cm-1 to further constrain the material class. If chlorine is suspected from sample history, use an orthogonal method such as XRF, EDS, or elemental analysis to verify whether halogen is actually present.
| Renditja | Përputhje % | Përbërës | SMILES | Nr. i spektrit | Veprimi |
|---|---|---|---|---|---|
| Duke ngarkuar kandidatët e bibliotekës... | |||||
Përdorni këtë zonë për të vazhduar interpretimin, për të bërë pyetje ose për të shtuar prova shtesë verifikimi.
FTIR.fun