- Përputhja kryesore e bibliotekës: kationi barium(+2); trifluorometansulfonati #47816 | përputhje 0.0%
- Provat aktuale të FTIR nuk mbështesin një identifikim të fortë të mostrës si goditja kryesore e bibliotekës. Brezat e vëzhguar në rreth 709, 870 dhe 1396 cm-1 janë më të përputhshëm me një material inorganik që përmban karbonat sesa me përbërjen specifike të marrë kationi barium(+2); trifluorometansulfonati. Rezultati i bibliotekës është me besim të ulët dhe i papajtueshëm brenda kandidatëve kryesorë, kështu që përfundimi më i sigurt është një drejtim i gjerë inorganik që përmban karbonat, në vend të një caktimi specifik të entitetit.
- Brezi i vëzhguar në 1396 cm-1 mbështet një vibrim të fortë shtrirjeje të karbonatit.
- Brezi shoqërues pranë 870 dhe 709 cm-1 mbështet të njëjtin interpretim që përmban karbonat.
- Seti i pikut është më i përputhshëm me një material të ngjashëm me kripën inorganike sesa me një përbërje organike që kërkon tipare të shumta të dallueshme C-H, C-F ose aromatike.
- Mostra tregon tre thithje të dukshme pranë 709, 870 dhe 1396 cm-1.
- Ky model brezash është karakteristik për vibrimet e karbonatit, veçanërisht brezi i fortë pranë 1396 cm-1 me breza shoqërues me numër vale më të ulët pranë 870 dhe 709 cm-1.
- Kandidati kryesor i bibliotekës është kationi barium(+2); trifluorometansulfonati, por besueshmëria e përputhjes është 0 dhe lista Top-15 përmban materiale kimikisht të palidhura, duke treguar një bazë të dobët rikthimi.
- Modeli Top-15 përfshin polimere të fluorinuara, aroma të klorinuara, komponime squfuri-oksigjen dhe fosfate, të cilat nuk ofrojnë një caktim të ngushtë koherent të materialit për këtë mostër.
- Identifikimi kryesor i bibliotekës si kationi barium(+2); trifluorometansulfonati nuk mbështetet drejtpërdrejt nga prova karakteristike për trifluorometansulfonatin, si p.sh. një model më i pasur i brezave squfuri-oksigjen dhe karbon-fluor.
- Lista e pikut të mostrës nuk tregon mbështetje të raportuar për tipare të pritura për polifenolet e klorinuara ose poli(fluorurin e vinilidenit), pavarësisht se ato shfaqen gjithashtu midis kandidatëve kryesorë të bibliotekës.
- Për shkak se kandidatët kryesorë janë kimikisht të larmishëm dhe të gjithë kanë ngjashmëri zero, kërkimi në bibliotekë nuk ofron një identifikim të ngushtë të besueshëm.
- Vetëm FTIR, nga pikat e kufizuara të raportuara, nuk mund të përcaktojë se cili material inorganik që përmban karbonat është i pranishëm.
- Provat aktuale nuk dallojnë me siguri midis kripërave ose përzierjeve të mundshme të karbonatit.
- Nuk disponohet asnjë përputhje e drejtpërdrejtë me literaturën ose konfirmim i spektrit referencë për mostrën aktuale.
Hapat e rekomanduar të mëtejshëm:
Compare the full spectrum against reference spectra for common inorganic carbonates, especially barium carbonate and calcium carbonate, because the observed band positions are compatible with carbonate salts. Check the sample by Raman spectroscopy or X-ray diffraction to distinguish specific crystalline carbonate phases. If elemental analysis is available, verify whether barium, calcium, magnesium, or sodium is present to narrow the carbonate assignment. Re-examine the full FTIR spectrum for additional bands outside the reported peak list, particularly any sulfur-oxygen or carbon-fluorine absorptions that would be required to support trifluoromethanesulfonate.