FQAEJA E REZULTATIT

methyl-containing ether-like organic material with possible halogen-related bands

Shikoni raportin e mësipërm. Përdorni komentet më poshtë nëse keni nevojë për diskutim të mëtejshëm.

Nr. i rezultatit: 20250318164559982305765 Pronari: publicuser Komente: 0
Raporti i Analizës FTIR

methyl-containing ether-like organic material with possible halogen-related bands

Parametrat e kampionit dhe matjes

Raporti Nr. 20250318164559982305765
Data 2025-03-18 11:17:12
Gama Spektrale (cm⁻¹) [(650, 4000)]
Vija bazë Korrigjimi i vijës bazë AsLS
Përputhje biblioteke 0%

Rezultati i identifikimit

0%

Dëshmia FTIR nuk e identifikon në mënyrë të sigurt këtë mostër si një material specifik biblioteke. Emri më i afërt i bibliotekës është Poly(vinyl methyl ether), por cilësia e përputhjes është në mënyrë efektive mungon dhe nuk ka mbështetje të drejtpërdrejtë ose të lidhur nga literatura për të konfirmuar atë caktim. Bazuar në brezat e vëzhguar dhe modelin më të gjerë të Top-15 të bibliotekës, interpretimi më i mbrojtur është një material organik si eter që përmban metil, me një kontribut të mundshëm të lidhur me halogjen. Ky drejtim është më i gjerë se goditja kryesore e bibliotekës sepse spektri aktual tregon vetëm disa breza dhe i mungon grupi më i plotë i veçorive karakteristike të nevojshme për një identifikim të besueshëm të përbërjes ose polimerit.

Interpretim i detajuar

• Përputhja kryesore e bibliotekës: Poly(vinyl methyl ether) #78127 | match 0.0%
  1. Goditja kryesore e bibliotekës është Poly(vinyl methyl ether), e cila është të paktën kimikisht në përputhje me një motiv eter metil.
  2. Një model i përsëritur i Top-15 përfshin struktura që përmbajnë metoksi/etoksi si Poly(vinyl methyl ether), përbërës të tipit dimetoksietan dhe specie trietoksi/metoksi.
  3. Brezi në 1084 cm-1 mbështet një vibrim C-O si eter dhe është në përputhje me modelin e pasur me alkoksi të parë në disa kandidatë kryesorë.
  4. Disa kandidatë kryesorë janë të kloruar, pra një kontribut i lidhur me halogjen mbetet kimikisht i mundshëm në dritën e brezave me numër të ulët valor.
  5. Brezat e vëzhguar janë të kufizuar në rreth 694, 798 dhe 1084 cm-1, kështu që përfundimi duhet të mbetet i gjerë.
  6. Brezi 1084 cm-1 është në përputhje me shtrirjen C-O në mjedise si eter dhe është i pajtueshëm me funksionalitetin metoksi ose alkoksi të lidhur.
  7. Brezat afër 694 dhe 798 cm-1 mund të bien në rajone të lidhura me vibrime C-H jashtë rrafshit ose C-Cl, por vetëm ata nuk janë mjaftueshëm identifikues.
  8. Kandidatët kryesorë të bibliotekës sugjerojnë kolektivisht kiminë e përsëritur të metilit dhe eterit/asetalit, me disa kandidatë të kloruar që shfaqen gjithashtu midis përputhjeve më të mira.
  9. Për shkak se kandidatët e marrë janë të përzier kimikisht dhe të gjitha ngjashmëritë e raportuara janë në mënyrë efektive zero, modeli i bibliotekës ofron vetëm mbështetje të dobët drejtuese dhe jo një identifikim të besueshëm të materialit.
  • Siguria e përputhjes është e ulët dhe të gjitha ngjashmëritë e kandidatëve të listuar janë në mënyrë efektive 0.000, kështu që goditja kryesore nuk mund të trajtohet si një identifikim i besueshëm.
  • Spektri nuk tregon breza të mjaftueshëm karakteristikë për të dalluar me siguri midis një eteri polimerik vinil, një acetali/eteri të vogël të kloruar, ose një materiali tjetër organik që përmban metil.
  • Mbetet e pasigurt nëse brezat me numër të ulët valor vijnë nga vibrime C-Cl, mënyra jashtë rrafshit aromatike/unazore, ose një kontribut tjetër i rajonit të gjurmës.
  • Të dhënat aktuale nuk përcaktojnë nëse kampioni është polimer ose një përbërje organike me peshë të ulët molekulare.
  • Një caktim specifik për Poly(vinyl methyl ether) nuk mbështetet mjaftueshëm nga spektri aktual vetëm.

Hapat e rekomanduar të mëtejshëm: Recollect the FTIR spectrum over the full mid-IR range with improved signal-to-noise and baseline quality, especially to inspect the 2800-3000 cm-1 C-H stretching region and the 1000-1300 cm-1 C-O envelope. Check specifically for additional ether-related bands and for any clearer halogen-associated fingerprint features before concluding a chlorinated material. If available, compare with authenticated reference spectra for Poly(vinyl methyl ether) and simple chlorinated acetals/ethers rather than relying on the present weak library ranking. Use a complementary method such as Raman, GC-MS for volatile/small-molecule content, or pyrolysis-GC-MS/solid-state methods if a polymeric material is suspected.

Krahasimi i Bibliotekës

Grupi i përputhjes:
Spektri i bibliotekës do të shfaqet këtu.

Rezultatet e Kërkimit në Bibliotekë — 15 Kandidatët Kryesorë

Renditja Përputhje % Përbërës SMILES Nr. i spektrit Veprimi
Duke ngarkuar kandidatët e bibliotekës...

Analiza e Pikut

★ = Caktimi i mbështetur nga literatura
# Numri i valës (cm⁻¹) Absorbanca Detyrë Citim Statusi i caktimit
1 · 1084 1.00 - - -
2 · 798 0.36 - - -
3 · 694 0.14 - - -

Shtojca — Spektri i Papërpunuar

Spektri i papërpunuar i mostrës
Gjeneruar nga FTIR.fun — Raporto #20250318164559982305765 2025-03-18 11:17:12
Diskutim

Komente dhe prova vijuese

Përdorni këtë zonë për të vazhduar interpretimin, për të bërë pyetje ose për të shtuar prova shtesë verifikimi.

Dorëzo Kërkesën Formulari