- Përputhja kryesore e bibliotekës: Polimer polisulfid polietileni poliformal #40754 | match 0.0%
- Provat aktuale FTIR janë shumë të kufizuara për një identifikim të besueshëm në nivel materiali. Rezultati më i mirë i bibliotekës është polimeri polisulfid polietileni poliformal, por të gjitha ngjashmëritë e raportuara të bibliotekës janë 0.000 dhe asnjë referencë e drejtpërdrejtë ose provë nga literatura përkatëse nuk e konfirmon atë caktim. Me vetëm breza rreth 728, 774 dhe 1007 cm-1, përfundimi më i mbështetur është një polimer i gjerë që përmban squfur ose përzierje polimeri, ndoshta me lidhje C-O të tipit eter/acetale, në vend të një polimeri specifik të emërtuar.
- Kandidatët kryesorë të bibliotekës janë në mënyrë të qartë materiale polisulfidi, gjë që mbështet një drejtim të gjerë të materialeve që përmbajnë squfur.
- Kandidati më i mirë është polimeri polisulfid polietileni poliformal, dhe një tjetër kandidat kryesor është polisulfid i papërpunuar, i mbyllur me merkaptan, duke treguar sjellje të përsëritur të nxjerrjes së polimerit të squfurit.
- Një brez rreth 1007 cm-1 është në mënyrë të arsyeshme në përputhje me shtrirjen e lidhjes së vetme C-O që pritet në polimerë organikë që përmbajnë eter/acetale.
- Spektri i vëzhguar përmban vetëm disa breza të raportuar, të përqendruar rreth 728, 774 dhe 1007 cm-1.
- Kimia më e fortë e sugjeruar nga emrat kryesorë të bibliotekës është materiali polimerik që përmban squfur, sepse disa hyrje të renditura më lart janë të lidhura me polisulfidet.
- Brezi afër 1007 cm-1 është në përputhje me shtrirjen C-O në polimerët e tipit eter/acetale, gjë që është të paktën cilësisht në përputhje me emrin e rezultatit më të lartë që përmban një përbërës poliformal.
- Brezat me numër vale më të ulët afër 728 dhe 774 cm-1 bien në një rajon të gjurmëve të gishtave që mund të lindin nga dridhjet skeletore, lëkundëse ose zinxhiri të zëvendësuar, por ato nuk janë më vete mjaftueshëm identifikuese për një polimer specifik.
- Megjithëse disa kandidatë të renditur më poshtë përmendin materiale që përmbajnë azot, heterocikle, klor, fosfit, silikat ose nitrile, lista e pikut të mostrës nuk ofron mbështetje të drejtpërdrejtë karakteristike për ato motive më specifike.
- Të gjitha ngjashmëritë e listuara të bibliotekës janë 0.000, kështu që nxjerrja nuk ofron një përputhje kuantitative kuptimplote.
- Asnjë provë nga literatura përkatëse nuk është në dispozicion për të ngushtuar interpretimin.
- Seti i pikut të raportuar nuk ka breza karakteristikë konfirmues të nevojshëm për të mbrojtur një material specifik të emërtuar si një polimer i përcaktuar polisulfid-poliformal.
- Seti i 15 bibliotekave më të mira është kimikisht i përzier, duke përfshirë hyrje që përmbajnë silikat, fosfit, amin dhe nitrile, gjë që dobëson besimin në çdo caktim të ngushtë.
- Mbetet e paqartë nëse mostra është një polimer i vetëm, një sistem ngjitës i formuluar, ose një përzierje që përmban mbushës inorganik.
- Lista aktuale e pikut nuk përcakton nëse squfuri është i pranishëm si lidhje polisulfidi, grupe fundore merkaptan, ose një aditiv tjetër që përmban squfur.
- Karakteri i mundshëm eter/acetale sugjerohet kryesisht nga brezi ~1007 cm-1, por vetëm kjo nuk është e mjaftueshme për të provuar një përbërës të tipit poliformal.
- Pa breza me informacion më të lartë jashtë listës aktuale të pikut, drejtimet alternative të polimerit organik nuk mund të përjashtohen.
Hapat e rekomanduar të mëtejshëm:
Recollect a full FTIR spectrum over the standard mid-IR range and verify whether additional characteristic bands are present, especially in the C-H stretching, carbonyl, and sulfur-related fingerprint regions. Compare the sample directly against authenticated spectra of polysulfide polymer, mercaptan-terminated polysulfide, poly(vinyl formal), and poly(vinyl butyral) to test whether the 1007 cm-1 feature belongs to an ether/acetal polymer backbone. If the material may be a sealant or composite, examine inorganic filler content by ATR-FTIR focusing on silicate bands and confirm with elemental analysis such as XRF or EDS for sulfur, chlorine, silicon, magnesium, and phosphorus. Use Raman spectroscopy or sulfur-sensitive elemental testing to determine whether sulfur-containing chain/linkage chemistry is genuinely present.