FQAEJA E REZULTATIT

an inorganic carbonate-type material, possibly with additional sulfate- or fluorinated-sulfonyl-like contributions

Shikoni raportin e mësipërm. Përdorni komentet më poshtë nëse keni nevojë për diskutim të mëtejshëm.

Nr. i rezultatit: 20250312163037386430278 Pronari: publicuser Komente: 0
Raporti i Analizës FTIR

an inorganic carbonate-type material, possibly with additional sulfate- or fluorinated-sulfonyl-like contributions

Parametrat e kampionit dhe matjes

Raporti Nr. 20250312163037386430278
Data 2025-03-12 11:01:55
Gama Spektrale (cm⁻¹) [(650, 4000)]
Vija bazë Korrigjimi i vijës bazë AsLS
Përputhje biblioteke 0%

Rezultati i identifikimit

0%

Dëshmitë aktuale të FTIR nuk mbështesin një caktim të fortë për goditjen e parë të bibliotekës si një përbërje specifike. Shiritat e vëzhguar rreth 709, 870 dhe 1396 cm-1 janë më të përputhshme me një model materiali inorganik të tipit karbonat sesa me një identifikim të pastër të kationit barium(+2); trifluorometansulfonat. Rezultati i bibliotekës është me besueshmëri të ulët, të gjitha ngjashmëritë e listuara janë në mënyrë efektive zero, dhe asnjë dëshmi e drejtpërdrejtë ose e lidhur nga literatura nuk e ngushton mostrën në një entitet specifik. Një drejtim më i gjerë i materialit të përqendruar në karbonat është përfundimi më i mbështetur kimikisht, duke lejuar që tiparet e ngjashme me sulfatin ose sulfonilin e fluorinuar të mbeten një mundësi më e dobët nga modeli i bibliotekës

Interpretim i detajuar

• Përputhja kryesore e bibliotekës: barium(+2) cation; trifluoromethanesulfonate #47816 | match 0.0%
  1. Shiritat rreth 1396, 870 dhe 709 cm-1 përshtaten më mirë me një model FTIR të tipit karbonat sesa alternativat e përziera organike dhe polimere në listën e bibliotekës.
  2. Mostra nuk ka informacion spektral më të gjerë që konfirmon dhe që nevojitet për të mbështetur caktimin specifik të kripës së goditjes së parë.
  3. Kandidatët e 15-shefit të bibliotekës përfshijnë vazhdimisht hyrje të pasura me squfur-oksigjen dhe të fluorinuara, kështu që kimia e ngjashme me sulfatin ose sulfonilin e fluorinuar mbetet një mundësi dytësore, por nuk vërtetohet drejtpërdrejt nga grupi i majave të raportuara.
  4. Mostra tregon vetëm tre shirita të raportuara, rreth 709, 870 dhe 1396 cm-1.
  5. Ai model me tre shirita është karakteristik për shumë lëndë të ngurta që përmbajnë karbonat, me thithje të fortë rreth 1400 cm-1 dhe shirita shoqërues në rajonin 870 dhe 710 cm-1.
  6. Caktimi i lartë i bibliotekës nuk është i besueshëm në vetvete sepse ngjashmëria e raportuar është 0.000 dhe grupi Top-15 është kimikisht jokonsistent.
  7. Kandidatët kryesorë përzien kripë trifluorometansulfonate, polifenile të kloruara, fluorid polivinilideni dhe hyrje fosfati, gjë që argumenton kundër një përfundimi të ngushtë në nivel përbërjeje nga krahasimi i vetëm me bibliotekën e referencës.
  • Një caktim specifik për kationin barium(+2); trifluorometansulfonat nuk mbështetet drejtpërdrejt sepse besueshmëria e rikthimit është e ulët dhe rezultati i ngjashmërisë është në mënyrë efektive nul.
  • Grupi i majave të vëzhguara nuk ofron konfirmim të qartë karakteristik për grupet CF3 ose një model të plotë shiritash sulfonati.
  • Kandidatët e tjerë kryesorë si polifenilet e kloruara ose fluoridi polivinilideni gjithashtu nuk mbështeten bindshëm nga grupi i kufizuar i majave.
  • Pjesa e spektrit është e rrallë, kështu që rajonet kryesore konfirmuese për karbonat, sulfonat, grupe të fluorinuara, unaza aromatike dhe skelete polimerësh nuk mund të vlerësohen.
  • Pa përputhje referimi me besueshmëri më të lartë ose shirita shtesë, identiteti i kationit dhe çdo përbërje kundërioni ose faze e përzier mbeten të pasigurta.
  • Dëshmitë aktuale nuk mund të dallojnë nëse mostra është një kripë e thjeshtë karbonati, një përzierje që përmban karbonat, ose një mbetje inorganike që përmban karbonat me përbërës të tjerë të vegjël.

Hapat e rekomanduar të mëtejshëm: Reacquire the FTIR spectrum over the full mid-IR range and verify whether strong bands are present in the 1000-1300 cm-1 region that would support sulfonate or fluorinated functionality. Check for carbonate confirmation by comparing the 1396, 870, and 709 cm-1 bands against a carbonate reference measured under the same conditions. If barium-containing material is plausible, use elemental analysis such as XRF, EDS, or ICP to test for Ba and F/S together. If the sample is a powder or residue, XRD would be especially useful to distinguish a crystalline carbonate from an organosulfonate salt or mixed inorganic phase.

Krahasimi i Bibliotekës

Grupi i përputhjes:
Spektri i bibliotekës do të shfaqet këtu.

Rezultatet e Kërkimit në Bibliotekë — 15 Kandidatët Kryesorë

Renditja Përputhje % Përbërës SMILES Nr. i spektrit Veprimi
Duke ngarkuar kandidatët e bibliotekës...

Analiza e Pikut

★ = Caktimi i mbështetur nga literatura
# Numri i valës (cm⁻¹) Absorbanca Detyrë Citim Statusi i caktimit
1 · 1396 1.00 - - -
2 · 870 0.95 - - -
3 · 709 0.45 - - -

Shtojca — Spektri i Papërpunuar

Spektri i papërpunuar i mostrës
Gjeneruar nga FTIR.fun — Raporto #20250312163037386430278 2025-03-12 11:01:55
Diskutim

Komente dhe prova vijuese

Përdorni këtë zonë për të vazhduar interpretimin, për të bërë pyetje ose për të shtuar prova shtesë verifikimi.

Dorëzo Kërkesën Formulari