Shikoni raportin e mësipërm. Përdorni komentet më poshtë nëse keni nevojë për diskutim të mëtejshëm.
Kërkimi në bibliotekë nuk mbështet një identifikim të sigurt të nivelit të përbërjes për këtë mostër. Megjithëse hyrja më e afërt e bibliotekës është Poly(vinyl methyl ether), të gjitha ngjashmëritë e raportuara janë 0.000 dhe nuk ka asnjë provë të drejtpërdrejtë ose të lidhur në literaturë që konfirmon atë caktim. Brezat e vëzhguara në 1084, 798 dhe 694 cm-1 interpretohen më sigurt si tregues të një materiali organik me një absorbim të fortë të tipit C-O në rajonin e eterit/aloolit afër 1084 cm-1 dhe breza me numër të ulët valësh që mund të jenë në përputhje me lëkundjet e zëvendësuara të hidrokarbureve, të halogjenuara ose të lidhura me unaza jashtë rrafshit. Për shkak se modeli i bibliotekës Top-15 përfshin përsëritësisht eterë të metiluar dhe disa kandidatë të klorur, drejtimi më i mbështetur për përdoruesin është një material organik i pasur me eter që përmban metil, ndoshta me një përbërës të halogjenuar, në vend të një identifikimi të fortë si Poly(vinyl methyl ether).
Hapat e rekomanduar të mëtejshëm: Recollect the FTIR spectrum over the full mid-IR range with improved signal quality and report all observable bands, especially any C-H stretching, carbonyl, O-H, or additional fingerprint-region features. Inspect the region around 1200-1000 cm-1 in more detail to confirm whether the 1084 cm-1 feature belongs to an ether-rich polymer or a smaller alkoxy compound. Check specifically for corroborating halogen-related fingerprint bands before concluding a chlorinated material contribution. If the sample is suspected to be polymeric, compare against authenticated Poly(vinyl methyl ether) and other ether-containing polymer reference spectra collected under the same measurement conditions.
| Renditja | Përputhje % | Përbërës | SMILES | Nr. i spektrit | Veprimi |
|---|---|---|---|---|---|
| Duke ngarkuar kandidatët e bibliotekës... | |||||
Përdorni këtë zonë për të vazhduar interpretimin, për të bërë pyetje ose për të shtuar prova shtesë verifikimi.
FTIR.fun