FQAEJA E REZULTATIT

sulfur-containing polymer or polymer mixture with ether/acetal-like and fingerprint-region C-H features

Shikoni raportin e mësipërm. Përdorni komentet më poshtë nëse keni nevojë për diskutim të mëtejshëm.

Nr. i rezultatit: 20250312161331967161214 Pronari: publicuser Komente: 0
Raporti i Analizës FTIR

sulfur-containing polymer or polymer mixture with ether/acetal-like and fingerprint-region C-H features

Parametrat e kampionit dhe matjes

Raporti Nr. 20250312161331967161214
Data 2025-03-12 10:44:52
Gama Spektrale (cm⁻¹) [(650, 4000)]
Vija bazë Korrigjimi i vijës bazë AsLS
Përputhje biblioteke 0%

Rezultati i identifikimit

0%

Dëshmia aktuale FTIR nuk mbështet një identifikim të fortë materiali. Përputhja më e afërt në bibliotekë është Polysulfide polyethylene polyformal polymer, por cilësia e përputhjes është efektivisht jo-diskriminuese, dhe mostra tregon vetëm tre banda të raportuara në 728, 774 dhe 1007 cm-1. Ato banda janë të pajtueshme me një material polimerik organik që përmban squfur dhe mund të jenë gjithashtu në përputhje me shtrirjen eterike ose acetalike C-O në rajonin 1007 cm-1, por dëshmia e disponueshme është shumë e kufizuar për të justifikuar një caktim specifik polimeri

Interpretim i detajuar

• Përputhja kryesore e bibliotekës: Polysulfide polyethylene polyformal polymer #40754 | match 0.0%
  1. Dëshmia aktuale FTIR nuk mbështet një identifikim të fortë materiali. Përputhja më e afërt në bibliotekë është Polysulfide polyethylene polyformal polymer, por cilësia e përputhjes është efektivisht jo-diskriminuese, dhe mostra tregon vetëm tre banda të raportuara në 728, 774 dhe 1007 cm-1. Ato banda janë të pajtueshme me një material polimerik organik që përmban squfur dhe mund të jenë gjithashtu në përputhje me shtrirjen eterike ose acetalike C-O në rajonin 1007 cm-1, por dëshmia e disponueshme është shumë e kufizuar për të justifikuar një caktim specifik polimeri.
  2. Përputhja më e afërt në bibliotekë është Polysulfide polyethylene polyformal polymer, dhe hyrje të tjera me renditje të lartë përfshijnë Polysulfide crude, mercaptan terminated dhe 2- COMPONENT POLYSULFIDE.
  3. Tipari 1007 cm-1 është në përputhje me një polimer organik që përmban lidhje C-O, i cili është i pajtueshëm me përbërësit polimerë të tipit formal/acetal të sugjeruar nga modeli i bibliotekës.
  4. Bandat e rajonit të gjurmëve të gishtave janë të pajtueshme me një mostër polimerike organike në vend të një caktimi të thjeshtë molekule të vogël.
  5. Spektri i raportuar përmban vetëm tre maja të listuara, të gjitha në rajonin e gjurmëve të gishtave: 728, 774 dhe 1007 cm-1.
  6. Kandidati kryesor në bibliotekë është Polysulfide polyethylene polyformal polymer, dhe disa kandidatë të tjerë kryesorë përfshijnë gjithashtu materiale polisulfidi ose polimerike.
  7. Një model më i gjerë në listën kryesore të bibliotekës përfshin materiale që përmbajnë squfur, polimere të tipit formal/acetal dhe disa hyrje silikat inorganike, duke treguar specifikë të dobët në vend të një klase të vetme të pastër kimike.
  8. Banda 1007 cm-1 është në përputhje me shtrirjen e lidhjes së vetme C-O që shihet shpesh në polimere që përmbajnë eter ose acetal, e cila është cilësisht në përputhje me kiminë e ngjashme me poliformalin.
  9. Çifti i bandave me numër vale më të ulët në 728 dhe 774 cm-1 bie në një rajon të ndikuar zakonisht nga dridhjet skeletore, deformimi/lëkundja C-H, ose dridhjet e gjurmëve të gishtave të zinxhirit të zëvendësuar, por këto maja vetëm nuk janë identifikuese në mënyrë unike.
  • Të gjitha ngjashmëritë kryesore të listuara në bibliotekë janë 0.000, kështu që marrja nuk siguron forcë të besueshme të identifikimit të drejtpërdrejtë.
  • Mostrës i mungojnë bandat e raportuara me informacion më të lartë si shtrirjet e qarta O-H, C=O, C-H, S-H, ose tipare të dallueshme të rajonit aromatik që do të nevojiteshin për të mbështetur një caktim të ngushtë.
  • Disa kandidatë nga 15 më të mirët nënkuptojnë kiminë që përmban azot ose të klorur, por grupi i majave të raportuara nuk siguron mbështetje të drejtpërdrejtë për ato grupe të kërkuara.
  • Kandidatët që përmbajnë silikat shfaqen gjithashtu në listën e 15 më të mirëve, duke treguar se modeli i marrjes është i përzier dhe jo kimikisht specifik.
  • Mbetet e pasigurt nëse mostra është një polimer i vetëm që përmban squfur, një formulim i përzier, ose një polimer plus mbushës inorganik.
  • Majat e pranishme nuk dallojnë me siguri midis materialit të pasur me polisulfid, materialit të ngjashëm me poliformal/poli(vinil formal), ose një përzierjeje polimeri më të përgjithshme që përmban squfur.
  • Pa banda shtesë jashtë rajonit të gjurmëve të gishtave, roli i squfurit, funksionaliteti eter/acetal dhe çdo mbushës ose aditiv nuk mund të konfirmohet.

Hapat e rekomanduar të mëtejshëm: Reacquire the FTIR spectrum over the full mid-IR range with a good signal-to-noise ratio and report all major bands, especially 4000-1200 cm-1 as well as the full fingerprint region. Check specifically for characteristic bands that would strengthen or reject the current direction: C-H stretches near 2850-2960 cm-1, O-H near 3200-3600 cm-1, carbonyl near 1650-1750 cm-1, and additional C-O/C-O-C bands in the 900-1200 cm-1 region. Inspect the 600-700 cm-1 region for stronger sulfur-related skeletal features and the 1000-1150 cm-1 region for a fuller ether/acetal pattern. If the sample may be formulated, use complementary methods such as Raman spectroscopy, SEM-EDS for sulfur and inorganic fillers, and if possible pyrolysis-GC/MS to separate polymer-binder and additive contributions.

Krahasimi i Bibliotekës

Grupi i përputhjes:
Spektri i bibliotekës do të shfaqet këtu.

Rezultatet e Kërkimit në Bibliotekë — 15 Kandidatët Kryesorë

Renditja Përputhje % Përbërës SMILES Nr. i spektrit Veprimi
Duke ngarkuar kandidatët e bibliotekës...

Analiza e Pikut

★ = Caktimi i mbështetur nga literatura
# Numri i valës (cm⁻¹) Absorbanca Detyrë Citim Statusi i caktimit
1 · 1007 1.00 - - -
2 · 774 0.49 - - -
3 · 728 0.46 - - -

Shtojca — Spektri i Papërpunuar

Spektri i papërpunuar i mostrës
Gjeneruar nga FTIR.fun — Raporto #20250312161331967161214 2025-03-12 10:44:52
Diskutim

Komente dhe prova vijuese

Përdorni këtë zonë për të vazhduar interpretimin, për të bërë pyetje ose për të shtuar prova shtesë verifikimi.

Dorëzo Kërkesën Formulari