FQAEJA E REZULTATIT

nitrile-containing organic material

Shikoni raportin e mësipërm. Përdorni komentet më poshtë nëse keni nevojë për diskutim të mëtejshëm.

Nr. i rezultatit: 20250303165235906639022 Pronari: Admin Komente: 1
Raporti i Analizës FTIR

nitrile-containing organic material

Parametrat e kampionit dhe matjes

Raporti Nr. 20250303165235906639022
Data 2025-03-04 01:59:32
Gama Spektrale (cm⁻¹) [(650, 4000)]
Vija bazë Korrigjimi i vijës bazë AsLS
Përputhje biblioteke 0%

Rezultati i identifikimit

0%

Prova aktuale FTIR është shumë e kufizuar për një caktim të besueshëm në nivel përbërjeje. Goditja kryesore e bibliotekës është prop-2-enenitril, por të gjitha përputhjet e listuara kanë ngjashmëri zero dhe asnjë mbështetje e drejtpërdrejtë ose e lidhur me literaturën nuk e ngushton rezultatin. Përfundimi më i mbështetur kimikisht është pra një material organik i gjerë që përmban nitril, bazuar kryesisht në konsensusin e dobët të bibliotekës drejt tipareve të nitrilit, në vend të brezave karakteristikë të demonstruar në këtë mostër.

Interpretim i detajuar

• Përputhja kryesore e bibliotekës: prop-2-enenitrile #38765 | match 0.0%
  1. Konsensusi i bibliotekës shënon 'nitril / metil' si kiminë kryesore të përsëritur midis kandidatëve kryesorë.
  2. Shfaqja e përsëritur e kandidatëve poli(akrilonitril:butadien) është në përputhje me materialet organike që përmbajnë nitril.
  3. Etiketa më e mirë e bibliotekës në dispozicion për emërtim është prop-2-enenitril, por kjo funksionon këtu vetëm si etiketa më e afërt e bibliotekës, jo si një identifikim i sigurt.
  4. Vetëm dy breza mostrash janë në dispozicion, në 670 dhe 982 cm-1, gjë që është e pamjaftueshme për një identifikim të sigurt të një materiali specifik.
  5. Modeli i bibliotekës Top-15 tregon kandidatë të përsëritur të lidhur me nitrilin, duke përfshirë prop-2-enenitril dhe disa hyrje poli(akrilonitril:butadien), duke dhënë një tregues të dobët drejt kimisë organike që përmban nitril.
  6. Drejtimi i materialit për përdoruesin mbahet më i gjerë se emri më i mirë i bibliotekës sepse besueshmëria e rikthimit është e ulët dhe paketa e provave nuk përmban konfirmim të drejtpërdrejtë të bazuar në pika të një brezi shtrirjeje nitrili.
  • Të gjitha ngjashmëritë e raportuara të bibliotekës janë 0.0, kështu që rikthimi nuk siguron një përputhje të fortë spektrale.
  • Mostra nuk tregon një brez karakteristik shtrirjeje nitrili të raportuar në rajonin e zakonshëm ~2210-2260 cm-1 brenda paketës së tanishme të provave, kështu që një caktim i ngushtë nitrili mbetet i pambështetur.
  • Dy brezat e vëzhguar në 670 dhe 982 cm-1 nuk janë mjaftueshëm dallues më vete për të ndarë një nitril të vogël, një polimer që përmban nitril, ose një material të palidhur me tipare të rastësishme me numër valësh të ulët.
  • Karakteri i mundshëm metil ose hidrokarbon i pangopur i sugjeruar nga disa kandidatë të bibliotekës nuk konfirmohet drejtpërdrejt nga lista e dhënë e pikave.
  • Për shkak se provat në dispozicion janë të pakta dhe me përputhje të ulët, përfundimi i tanishëm duhet trajtuar si një drejtim i gjerë materiali dhe jo si një identifikim i njësisë.

Hapat e rekomanduar të mëtejshëm: Re-run or review the full FTIR spectrum, especially the 4000-1500 cm-1 region, to check for a characteristic nitrile band near 2210-2260 cm-1. Inspect the 3000-2800 cm-1 region for aliphatic C-H stretching and the 1600-1640 cm-1 region for C=C-related absorption if an unsaturated nitrile is being considered. If a polymeric nitrile material is suspected, compare against reference spectra for acrylonitrile-containing polymers such as nitrile rubber or polyacrylonitrile using the full spectrum rather than isolated peaks. Confirm composition with a complementary method sensitive to nitrogen-containing functionality, such as Raman spectroscopy or elemental analysis, if identification of a nitrile-bearing material is important.

Krahasimi i Bibliotekës

Grupi i përputhjes:
Spektri i bibliotekës do të shfaqet këtu.

Rezultatet e Kërkimit në Bibliotekë — 15 Kandidatët Kryesorë

Renditja Përputhje % Përbërës SMILES Nr. i spektrit Veprimi
Duke ngarkuar kandidatët e bibliotekës...

Analiza e Pikut

★ = Caktimi i mbështetur nga literatura
# Numri i valës (cm⁻¹) Absorbanca Detyrë Citim Statusi i caktimit
1 · 982 1.00 - - -
2 · 670 0.37 - - -

Shtojca — Spektri i Papërpunuar

Spektri i papërpunuar i mostrës
Gjeneruar nga FTIR.fun — Raporto #20250303165235906639022 2025-03-04 01:59:32
Diskutim

Komente dhe prova vijuese

Përdorni këtë zonë për të vazhduar interpretimin, për të bërë pyetje ose për të shtuar prova shtesë verifikimi.

This is the FTIR analysis result of a pdf file uploaded by a user with IP 39.XX.XX.205. The original image is shown below.2.png.
The sample seems more like titanium dioxide, but currently there is no standard spectrogram of carbon dioxide in the website database.

en&2
Dorëzo Kërkesën Formulari