FQAEJA E REZULTATIT

nitrogen-containing organic material with possible nitrile and N-H functionality

Shikoni raportin e mësipërm. Përdorni komentet më poshtë nëse keni nevojë për diskutim të mëtejshëm.

Nr. i rezultatit: 20250220165008564245896 Pronari: Admin Komente: 1
Raporti i Analizës FTIR

nitrogen-containing organic material with possible nitrile and N-H functionality

Parametrat e kampionit dhe matjes

Raporti Nr. 20250220165008564245896
Data 2025-02-21 08:33:29
Gama Spektrale (cm⁻¹) [(650, 4000)]
Vija bazë Korrigjimi i vijës bazë AsLS
Përputhje biblioteke 0%

Rezultati i identifikimit

0%

Provat aktuale FTIR nuk mbështesin një identifikim të fortë si Acid borik pavarësisht se ajo hyrje e bibliotekës shfaqet e para, sepse cilësia e përputhjes së bibliotekës është efektivisht e munguar dhe brezat e vëzhguar nuk janë karakteristikë të një spektri të thjeshtë të acidit borik. Në vend të kësaj, mostra përshkruhet më me kujdes si një material organik që përmban azot, me një mundësi të fortë të funksionalitetit të nitrilit dhe të paktën një grup që përmban N-H ose O-H të lidhur me hidrogjen

Interpretim i detajuar

• Përputhja kryesore e bibliotekës: Acidi borik #35827 | match 0.0%
  1. Provat aktuale FTIR nuk mbështesin një identifikim të fortë si Acid borik pavarësisht se ajo hyrje e bibliotekës shfaqet e para, sepse cilësia e përputhjes së bibliotekës është efektivisht e munguar dhe brezat e vëzhguar nuk janë karakteristikë të një spektri të thjeshtë të acidit borik. Në vend të kësaj, mostra përshkruhet më me kujdes si një material organik që përmban azot, me një mundësi të fortë të funksionalitetit të nitrilit dhe të paktën një grup që përmban N-H ose O-H të lidhur me hidrogjen.
  2. Brezi 2260 cm-1 mbështet një caktim të rajonit të nitrilave.
  3. Brezi 3466 dhe 3163 cm-1 mbështesin praninë e shtrirjes së N-H dhe/ose O-H të lidhur me hidrogjen.
  4. Konsensusi i bibliotekës përmend metil / n h, i cili është të paktën gjerësisht në përputhje me materialin organik që përmban azot.
  5. Disa kandidatë kryesorë të bibliotekës përmbajnë motive organike që mbartin azot ose karbonil, gjë që është drejtimisht në përputhje me spektrin e vëzhguar jo-mineral.
  6. Spektri i vëzhguar përcaktohet këtu nga brezat afër 3466 dhe 3163 cm-1, një veçori e fortë afër 2260 cm-1 dhe breza shtesë afër 1448 dhe 866 cm-1.
  7. Një brez afër 2260 cm-1 është më në përputhje me një thithje të rajonit të nitrilave dhe nuk pritet të mbështesë një caktim të acidit borik.
  8. Brezat në 3466 dhe 3163 cm-1 janë në përputhje me shtrirjen e N-H ose shtrirjen e O-H të lidhur me hidrogjen, gjë që pajtohet më mirë me një drejtim organik që përmban azot sesa me një caktim të thjeshtë inorganik të acidit borik.
  9. Modeli i Top-15 të bibliotekës është shumë i përzier dhe me cilësi të ulët, duke përfshirë hyrje të acidit borik, kripëra acetate, polimere që përmbajnë amid, acetamide dhe polimere që përmbajnë nitril, kështu që mbështet vetëm një drejtim organik të gjerë që përmban heteroatomë, në vend të një përbërësi specifik.
  10. Ndër treguesit më të gjerë të bibliotekës, paraqitja e përsëritur e materialeve që mbartin amid ose azot është më e pajtueshme me brezat e vëzhguar me numër valor të lartë sesa një përputhje e pastër e acidit borik.
  • Përputhja kryesore e bibliotekës, Acidi borik, ka një ngjashmëri prej 0.000, kështu që rikuperimi nuk siguron mbështetje pozitive për identifikim.
  • Brezi i fortë 2260 cm-1 është një kufizim i madh për një përfundim të acidit borik dhe në vend të kësaj tregon drejt një klase funksionale të ndryshme.
  • Kandidatët e Top-15 të bibliotekës janë kimikisht të papajtueshëm me njëri-tjetrin, gjë që kufizon besimin në çdo caktim të ngushtë materiali.
  • Lista e majave në dispozicion është e rrallë, kështu që prania ose mungesa e brezave shoqërues kyç për nitrilet, amidet, boratet ose karboksilatet nuk mund të kontrollohet plotësisht.
  • Brezat me numër valor të lartë mund të pasqyrojnë kontribute të N-H, O-H ose të përziera të lidhura me hidrogjen, kështu që funksionaliteti i heteroatomit nuk është zgjidhur në mënyrë unike.
  • Pa një strukturë më të qartë të rajonit të gjurmëve të gishtave, mostra nuk mund të ngushtohet në mënyrë të besueshme në një nitril, amid, polimer, kripë ose molekulë të vogël specifike.

Hapat e rekomanduar të mëtejshëm: Reacquire the FTIR spectrum with full fingerprint-region quality and confirm whether additional bands appear near 1700-1600 cm-1 and 1300-1000 cm-1 to distinguish amide, carboxylate, borate, and other heteroatom-containing groups. Inspect the 2260 cm-1 feature at higher signal-to-noise to confirm whether it is a true characteristic nitrile band rather than an artifact or atmospheric contribution. If this sample may be polymeric, compare against reference spectra of nitrile-containing and amide-containing materials, especially benzonitrile-like or acrylamide-related materials. Use complementary elemental screening such as EDS, XRF, or combustion/CHN analysis to test whether boron is actually present; absence of boron would further rule out the library-leading boric acid suggestion.

Krahasimi i Bibliotekës

Grupi i përputhjes:
Spektri i bibliotekës do të shfaqet këtu.

Rezultatet e Kërkimit në Bibliotekë — 15 Kandidatët Kryesorë

Renditja Përputhje % Përbërës SMILES Nr. i spektrit Veprimi
Duke ngarkuar kandidatët e bibliotekës...

Analiza e Pikut

★ = Caktimi i mbështetur nga literatura
# Numri i valës (cm⁻¹) Absorbanca Detyrë Citim Statusi i caktimit
1 · 1448 1.00 - - -
2 · 866 0.54 - - -
3 · 3466 0.53 - - -
4 · 3163 0.52 - - -
5 · 2260 0.14 - - -

Shtojca — Spektri i Papërpunuar

Spektri i papërpunuar i mostrës
Gjeneruar nga FTIR.fun — Raporto #20250220165008564245896 2025-02-21 08:33:29
Diskutim

Komente dhe prova vijuese

Përdorni këtë zonë për të vazhduar interpretimin, për të bërë pyetje ose për të shtuar prova shtesë verifikimi.

This is the FTIR analysis result of a JPG file uploaded by a user with IP 99.X.XXX.92. The original image is shown below.20250220165008564245896.png

en&2
Dorëzo Kërkesën Formulari