FQAEJA E REZULTATIT

small carbonyl-containing organic compound with methyl/aliphatic features; possibly nitrile-bearing

Shikoni raportin e mësipërm. Përdorni komentet më poshtë nëse keni nevojë për diskutim të mëtejshëm.

Nr. i rezultatit: 20250204153309836133940 Pronari: Admin Komente: 1
Raporti i Analizës FTIR

small carbonyl-containing organic compound with methyl/aliphatic features; possibly nitrile-bearing

Parametrat e kampionit dhe matjes

Raporti Nr. 20250204153309836133940
Data 2025-02-05 12:22:55
Gama Spektrale (cm⁻¹) [(650, 4000)]
Vija bazë Çaktivizuar
Përputhje biblioteke 0%

Rezultati i identifikimit

0%

Rezultati aktual i FTIR nuk mbështet një identifikim të qëndrueshëm në nivel përbërjeje. Megjithëse hyrja më e afërt e bibliotekës është 7-oxabicyclo[4.1.0]heptan-5-one, cilësia e përputhjes është në mënyrë efektive jo-diskriminuese, dhe modeli më i gjerë i bibliotekës është i dobët. Spektri i matur përshkruhet më mirë si një material organik i vogël që përmban karbonil me karakteristika alifatike ose të tipit metil, ndërsa një kontribut i mundshëm nitrili mbetet i përkohshëm dhe jo i vendosur.

Interpretim i detajuar

• Përputhja kryesore e bibliotekës: 7-oxabicyclo[4.1.0]heptan-5-one #63906 | match 0.0%
  1. Rezultati aktual i FTIR nuk mbështet një identifikim të qëndrueshëm në nivel përbërjeje. Megjithëse hyrja më e afërt e bibliotekës është 7-oxabicyclo[4.1.0]heptan-5-one, cilësia e përputhjes është në mënyrë efektive jo-diskriminuese, dhe modeli më i gjerë i bibliotekës është i dobët. Spektri i matur përshkruhet më mirë si një material organik i vogël që përmban karbonil me karakteristika alifatike ose të tipit metil, ndërsa një kontribut i mundshëm nitrili mbetet i përkohshëm dhe jo i vendosur.
  2. Një material i qartë që përmban karbonil mbështetet nga thithjet e çiftuara në 1699 dhe 1711 cm-1.
  3. Përmbajtja alifatike ose e tipit metil mbështetet nga brezi 1445 cm-1 së bashku me bandat e gjurmëve të numrit të ulët valor në 710 dhe 722 cm-1.
  4. Shënimi i konsensusit të bibliotekës ofron mbështetje të kufizuar për kiminë e lidhur me metilin dhe nitrilin e mundshëm.
  5. Spektri i vëzhguar tregon një rajon të fortë karbonili në 1699 dhe 1711 cm-1, në përputhje me një përbërje organike të vogël që përmban keton, ester, lakton ose C=O të tjera.
  6. Bandat në 1445 cm-1 dhe në rajonin 710-722 cm-1 janë të përputhshme me elementë strukturorë që përmbajnë alifatik/metil.
  7. Bandat shtesë në 1012, 1098, 1167 dhe 1262 cm-1 janë në përputhje me dridhjet e C-O dhe/ose të atomeve hetero me një lidhje të vetme në rajonin e gjurmëve, por ato nuk janë mjaft specifike për të konfirmuar një klasë të ngushtë strukturore.
  8. Modeli i bibliotekës Top-15 u përmblodh si duke treguar drejt kimisë së nitrilit/metilit, por kandidatët kryesorë të listuar janë të përzier kimikisht dhe përfshijnë lloje që përmbajnë karbonil si një keton/eter biciklik, një formamid dhe një ester.
  9. Për shkak se të gjithë kandidatët kryesorë kanë ngjashmëri zero dhe nuk ka asnjë referencë të drejtpërdrejtë ose konfirmim të literaturës përkatëse, rezultati i bibliotekës trajtohet më mirë si provë e dobët drejtuese sesa identifikim.
  • Rezultati i propozuar i bibliotekës 7-oxabicyclo[4.1.0]heptan-5-one nuk mbështetet drejtpërdrejt nga prova referuese dalluese për këtë kampion.
  • Një caktim nitrili nuk është i konfirmuar sepse asnjë brez i qartë karakteristik nitrili nuk është i listuar në rajonin e zakonshëm 2210-2260 cm-1.
  • Kandidatët kryesorë të bibliotekës nuk formojnë një klasë të vetme koherente kimike, gjë që kufizon besimin në çdo caktim të ngushtë.
  • Asnjë referencë e drejtpërdrejtë në literaturë nuk ishte e disponueshme për të konfirmuar spektrin e tanishëm.
  • Asnjë përputhje e qëndrueshme e literaturës përkatëse nuk u rikuperua për të ngushtuar më tej klasën e materialit.
  • Bandat e rajonit të gjurmëve mund të përputhen me më shumë se një strukturë organike të oksigjenuar të vogël, duke përfshirë ketonet, esteret, laktonet ose përbërje të përziera që përmbajnë oksigjen.
  • Pa një thithje të konfirmuar të rajonit të nitrilit, aspekti i nitrilit mbetet vetëm një hipotezë e kufizuar nga modeli i dobët i bibliotekës.

Hapat e rekomanduar të mëtejshëm: Re-measure the sample over the full mid-IR range with attention to the 2210-2260 cm-1 region to check specifically for a nitrile band. Inspect the 2800-3100 cm-1 region for C-H stretching pattern and the 3200-3600 cm-1 region for any O-H or N-H absorption, which would help separate ketone/ester/lactone from amide or alcohol-containing candidates. If enough sample is available, confirm the carbonyl type by GC-MS or LC-MS and compare against small oxygenated organic compounds rather than relying on the current weak FTIR library hit. If this is a formulation or extract rather than a pure compound, consider chromatographic separation before repeat FTIR, because mixed components can produce this kind of non-specific library outcome.

Krahasimi i Bibliotekës

Grupi i përputhjes:
Spektri i bibliotekës do të shfaqet këtu.

Rezultatet e Kërkimit në Bibliotekë — 15 Kandidatët Kryesorë

Renditja Përputhje % Përbërës SMILES Nr. i spektrit Veprimi
Duke ngarkuar kandidatët e bibliotekës...

Analiza e Pikut

★ = Caktimi i mbështetur nga literatura
# Numri i valës (cm⁻¹) Absorbanca Detyrë Citim Statusi i caktimit
1 · 1711 1.00 - - -
2 · 1012 0.39 - - -
3 · 1262 0.35 - - -
4 · 722 0.31 - - -
5 · 1098 0.30 - - -
6 · 1699 0.26 - - -
7 · 1167 0.19 - - -
8 · 710 0.16 - - -
9 · 869 0.16 - - -
10 · 1445 0.12 - - -

Shtojca — Spektri i Papërpunuar

Spektri i papërpunuar i mostrës
Gjeneruar nga FTIR.fun — Raporto #20250204153309836133940 2025-02-05 12:22:55
Diskutim

Komente dhe prova vijuese

Përdorni këtë zonë për të vazhduar interpretimin, për të bërë pyetje ose për të shtuar prova shtesë verifikimi.

This is the search result for the file with the extension .JEPG uploaded by user 200.xx.xx.75 raw image:202502041533098361339401.jpgEvidently, this substance is a polymer containing ester groups and long-chain CH2 groups. Further analysis will be provided in a subsequent response.

en&2
Dorëzo Kërkesën Formulari