FQAEJA E REZULTATIT

fluorinated material with strong bands in the C–F stretching region

Shikoni raportin e mësipërm. Përdorni komentet më poshtë nëse keni nevojë për diskutim të mëtejshëm.

Nr. i rezultatit: 20241213143128632293384 Pronari: publicuser Komente: 2
Raporti i Analizës FTIR

fluorinated material with strong bands in the C–F stretching region

Parametrat e kampionit dhe matjes

Raporti Nr. 20241213143128632293384
Data 2024-12-13 12:24:02
Gama Spektrale (cm⁻¹) [(650, 4000)]
Vija bazë Korrigjimi i vijës bazë AsLS
Përputhje biblioteke 0%

Rezultati i identifikimit

0%

Provat aktuale FTIR nuk mbështesin një identifikim të qëndrueshëm në nivel përbërësi. Mostra tregon vetëm dy breza të raportuar, në 1214 dhe 1155 cm⁻¹, të cilët janë në përputhje me absorbimet e forta që gjenden zakonisht në materialet e fluoruara në rajonin e shtrirjes C–F. Megjithëse përputhja më e afërt e bibliotekës është 2,2,3,3,3-pentafluoropropan-1-ol, besueshmëria e marrjes është në mënyrë efektive zero dhe asnjë provë e drejtpërdrejtë ose e lidhur nga literatura nuk mbështet në mënyrë të pavarur atë substancë specifike. Prandaj, një caktim më i gjerë në një material të fluoruar është përfundimi më i mbështetueshëm kimikisht nga spektri i disponueshëm.

Interpretim i detajuar

• Përputhja kryesore e bibliotekës: 2,2,3,3,3-pentafluoropropan-1-ol #63873 | përputhje 0.0%
  1. Brezi në 1214 dhe 1155 cm⁻¹ mbështesin një material organik të fluoruar sepse ky rajon zakonisht përmban absorbime karakteristike të forta të shtrirjes C–F.
  2. Shumë kandidatë kryesorë të bibliotekës përmbajnë fluor, duke përfshirë 2,2,3,3,3-pentafluoropropan-1-ol, një hyrje rrëshirë fluoropolimerike, 1,1,1,3,3,3-heksafluoropropan-2,2-diamine, 2-(2-fluorofenil)etanol, dhe bromo-trifluormetan.
  3. Emri më i afërt i bibliotekës është 2,2,3,3,3-pentafluoropropan-1-ol, i cili të paktën është kimikisht i përputhshëm me absorbimet e forta në rajonin e shtrirjes së fluorinuar.
  4. Spektri i vëzhguar është i kufizuar në brezat në 1214 dhe 1155 cm⁻¹.
  5. Këto absorbime bien në një rajon që zakonisht lidhet me tipare të forta të shtrirjes C–F në materialet organike të fluoruara.
  6. Rezultati më i mirë i bibliotekës është 2,2,3,3,3-pentafluoropropan-1-ol, por të gjitha ngjashmëritë e raportuara të bibliotekës janë 0.000, kështu që përputhja nuk është mjaft e fortë për një identifikim specifik.
  7. Modeli Top-15 i bibliotekës përfshin disa kandidatë të fluoruar dhe të halogjenuar, gjë që mbështet një interpretim të gjerë që përmban halogjenë, me kiminë e fluoruar duke qenë nëngrupi më i qëndrueshëm duke pasur parasysh pozicionet e pikut dhe praninë e kandidatëve të fluoruar.
  8. Teksti i konsensusit të bibliotekës përmend gjithashtu funksionalitete të tjera, por kampioni nuk ka breza shtesë të raportuar të nevojshëm për të mbështetur një caktim më të ngushtë që përfshin O–H, N–H, S=O, ose strukturë aromatike.
  • Besueshmëria e bibliotekës është e ulët, me të gjitha ngjashmëritë e listuara të raportuara si 0.000, kështu që përputhja më e mirë nuk mund të trajtohet si një identifikim i besueshëm.
  • Lista e pikut të disponueshme nuk tregon breza shtesë karakteristikë që do të pritej të mbështesnin një caktim të ngushtë si një shtrirje O–H për një alkool, breza N–H për një aminë, ose breza të lidhur me unazën për një përbërës aromatik.
  • Spektri aktual është shumë i rrallë për të dalluar midis molekulave të vogla të fluoruara, aromatikëve të fluoruar, ose materialeve polimerike të fluoruara.
  • Për shkak se raportohen vetëm dy breza të mesit-IR, mbetet e pasigurt nëse mostra përmban tipare shtesë të pareportuara jashtë këtij rajoni të ngushtë.
  • Emri specifik i përputhjes më të mirë, 2,2,3,3,3-pentafluoropropan-1-ol, mbetet vetëm një sugjerim i dobët i bibliotekës sesa një identifikim i mbështetur.

Hapat e rekomanduar të mëtejshëm: Acquire the full FTIR spectrum over the standard mid-IR range and check specifically for broad O–H stretching near 3200–3600 cm⁻¹ if a fluorinated alcohol is being considered. Inspect the lower-wavenumber region for additional characteristic C–F patterning that can help separate small fluorinated organics from fluoropolymer-type materials. If enough sample is available, compare against an authentic spectrum of 2,2,3,3,3-pentafluoropropan-1-ol and against representative fluoropolymer references. Use a complementary method such as 19F NMR, GC-MS for volatile small molecules, or XPS/EDS for fluorine confirmation, depending on whether the sample is liquid, volatile, or solid.

Krahasimi i Bibliotekës

Grupi i përputhjes:
Spektri i bibliotekës do të shfaqet këtu.

Rezultatet e Kërkimit në Bibliotekë — 15 Kandidatët Kryesorë

Renditja Përputhje % Përbërës SMILES Nr. i spektrit Veprimi
Duke ngarkuar kandidatët e bibliotekës...

Analiza e Pikut

★ = Caktimi i mbështetur nga literatura
# Numri i valës (cm⁻¹) Absorbanca Detyrë Citim Statusi i caktimit
1 · 1214 1.00 - - -
2 · 1155 0.59 - - -

Shtojca — Spektri i Papërpunuar

Spektri i papërpunuar i mostrës
Gjeneruar nga FTIR.fun — Raporto #20241213143128632293384 2024-12-13 12:24:02
Diskutim

Komente dhe prova vijuese

Përdorni këtë zonë për të vazhduar interpretimin, për të bërë pyetje ose për të shtuar prova shtesë verifikimi.

This is the search result for the file with the extension .tif uploaded by user 159:xx.xx.217 raw image:20241213143128632293384.png

en&2
Admin's comment was removed 1 vit, 8 muaj më parë
Dorëzo Kërkesën Formulari