Shikoni raportin e mësipërm. Përdorni komentet më poshtë nëse keni nevojë për diskutim të mëtejshëm.
Kërkimi FTIR nuk mbështet një identifikim të qëndrueshëm në nivel përbërjeje për këtë mostër. Goditja më e afërt e bibliotekës është 1,2-thiazole, por të gjitha ngjashmëritë e raportuara të bibliotekës janë efektivisht zero, kështu që kjo nuk duhet të trajtohet si një përputhje direkte. Përfundimi më i mbrojtur është një drejtim i gjerë materiali drejt një përbërjeje unazash heteroaromatike që përmbajnë azot. Ky drejtim bazohet kryesisht në modelin e bibliotekës Top-15, i cili përfshin vazhdimisht sisteme unazash aromatike që përmbajnë squfur dhe azot, si derivatet e tiazolit dhe tiofenit, së bashku me shiritat e mostrës në rajonin 1607–1520 cm⁻¹ që janë në përputhje me dridhjet e shtrirjes së unazës dhe një shirit në 3325 cm⁻¹ që mund të tregojë një funksionalitet që përmban N-H. Megjithatë, nuk ka referencë direkte ose dëshmi të literaturës përkatëse që konfirmon një caktim më të ngushtë, dhe spektri nuk ofron mjaft shirita identifikues unikë për të justifikuar emërtimin e një molekule specifike
Hapat e rekomanduar të mëtejshëm: Re-measure the sample with improved background control and higher signal-to-noise, paying particular attention to the 3325 cm⁻¹ region to confirm whether N-H is genuinely present. Check for complementary evidence from Raman spectroscopy or mass spectrometry to distinguish nitrogen heteroaromatic compounds from sulfur heteroaromatic analogs. If available, compare against authenticated FTIR reference spectra for 1,2-thiazole, thiophene, and related nitrogen-containing heteroaromatic compounds under the same measurement conditions. If the sample is soluble, consider GC-MS or LC-MS to determine whether the material is a single heteroaromatic compound or a mixture.
| Renditja | Përputhje % | Përbërës | SMILES | Nr. i spektrit | Veprimi |
|---|---|---|---|---|---|
| Duke ngarkuar kandidatët e bibliotekës... | |||||
| # | Numri i valës (cm⁻¹) | Absorbanca | Detyrë | Citim | Statusi i caktimit | |
|---|---|---|---|---|---|---|
| 1 | · | 721 | 1.00 | - | - | - |
| 2 | · | 852 | 0.82 | - | - | - |
| 3 | · | 1434 | 0.47 | - | - | - |
| 4 | · | 872 | 0.34 | - | - | - |
| 5 | · | 1520 | 0.32 | - | - | - |
| 6 | · | 3325 | 0.25 | - | - | - |
| 7 | · | 775 | 0.24 | - | - | - |
| 8 | · | 1105 | 0.19 | - | - | - |
| 9 | · | 1151 | 0.19 | - | - | - |
| 10 | · | 1587 | 0.18 | - | - | - |
| 11 | · | 928 | 0.18 | - | - | - |
| 12 | · | 735 | 0.17 | - | - | - |
| 13 | · | 1005 | 0.16 | - | - | - |
| 14 | · | 1607 | 0.15 | - | - | - |
| 15 | · | 1627 | 0.14 | - | - | - |
| 16 | · | 1037 | 0.11 | - | - | - |
| 17 | · | 1494 | 0.10 | - | - | - |
Përdorni këtë zonë për të vazhduar interpretimin, për të bërë pyetje ose për të shtuar prova shtesë verifikimi.
FTIR.fun