FQAEJA E REZULTATIT

nitrogen-containing heteroaromatic ring compound

Shikoni raportin e mësipërm. Përdorni komentet më poshtë nëse keni nevojë për diskutim të mëtejshëm.

Nr. i rezultatit: 20241208210911330625067 Pronari: publicuser Komente: 0
Raporti i Analizës FTIR

nitrogen-containing heteroaromatic ring compound

Parametrat e kampionit dhe matjes

Raporti Nr. 20241208210911330625067
Data 2024-12-08 13:11:26
Gama Spektrale (cm⁻¹) [(650, 4000)]
Vija bazë Korrigjimi i vijës bazë AsLS
Përputhje biblioteke 0%

Rezultati i identifikimit

0%

Kërkimi FTIR nuk mbështet një identifikim të qëndrueshëm në nivel përbërjeje për këtë mostër. Goditja më e afërt e bibliotekës është 1,2-thiazole, por të gjitha ngjashmëritë e raportuara të bibliotekës janë efektivisht zero, kështu që kjo nuk duhet të trajtohet si një përputhje direkte. Përfundimi më i mbrojtur është një drejtim i gjerë materiali drejt një përbërjeje unazash heteroaromatike që përmbajnë azot. Ky drejtim bazohet kryesisht në modelin e bibliotekës Top-15, i cili përfshin vazhdimisht sisteme unazash aromatike që përmbajnë squfur dhe azot, si derivatet e tiazolit dhe tiofenit, së bashku me shiritat e mostrës në rajonin 1607–1520 cm⁻¹ që janë në përputhje me dridhjet e shtrirjes së unazës dhe një shirit në 3325 cm⁻¹ që mund të tregojë një funksionalitet që përmban N-H. Megjithatë, nuk ka referencë direkte ose dëshmi të literaturës përkatëse që konfirmon një caktim më të ngushtë, dhe spektri nuk ofron mjaft shirita identifikues unikë për të justifikuar emërtimin e një molekule specifike

Interpretim i detajuar

• Përputhja kryesore e bibliotekës: 1,2-thiazole #23573 | match 0.0%
  1. Kërkimi FTIR nuk mbështet një identifikim të qëndrueshëm në nivel përbërjeje për këtë mostër. Goditja më e afërt e bibliotekës është 1,2-thiazole, por të gjitha ngjashmëritë e raportuara të bibliotekës janë efektivisht zero, kështu që kjo nuk duhet të trajtohet si një përputhje direkte. Përfundimi më i mbrojtur është një drejtim i gjerë materiali drejt një përbërjeje unazash heteroaromatike që përmbajnë azot. Ky drejtim bazohet kryesisht në modelin e bibliotekës Top-15, i cili përfshin vazhdimisht sisteme unazash aromatike që përmbajnë squfur dhe azot, si derivatet e tiazolit dhe tiofenit, së bashku me shiritat e mostrës në rajonin 1607–1520 cm⁻¹ që janë në përputhje me dridhjet e shtrirjes së unazës dhe një shirit në 3325 cm⁻¹ që mund të tregojë një funksionalitet që përmban N-H. Megjithatë, nuk ka referencë direkte ose dëshmi të literaturës përkatëse që konfirmon një caktim më të ngushtë, dhe spektri nuk ofron mjaft shirita identifikues unikë për të justifikuar emërtimin e një molekule specifike.
  2. Kandidatët më të mirë të bibliotekës përfshijnë përbërje të tipit 1,2-thiazole dhe tiofen, duke treguar një model të përsëritur unazash heteroaromatike në rezultatet e kërkimit.
  3. Mostra përmban shirita të shumtë në rajonin 1600–1500 cm⁻¹, të cilat janë të përputhshme me dridhjet e unazave aromatike ose të konjuguara.
  4. Një shirit në 3325 cm⁻¹ është në përputhje me përfshirjen e mundshme të N-H dhe mbështet një drejtim të gjerë që përmban azot.
  5. Shiritat e rajonit të gjurmëve të gishtave midis 1005 dhe 1151 cm⁻¹ janë të përputhshëm me dridhjet e unazave të ndikuara nga heteroatomet, megjithëse jo në mënyrë unike.
  6. Mostra tregon shirita në 1607, 1587 dhe 1520 cm⁻¹, në përputhje me dridhjet e lidhura me unazat e pangopura ose aromatike.
  7. Shiriti 3325 cm⁻¹ është i përputhshëm me një funksionalitet që përmban N-H, i cili është gjerësisht në përputhje me drejtimin e bibliotekës drejt kimisë heterociklike që përmban azot.
  8. Shiritat në 721, 735, 775, 852 dhe 872 cm⁻¹ mbështesin praninë e tipareve të unazës së zëvendësuar ose deformimeve jashtë planit, por nuk janë mjaft specifike për të caktuar një strukturë të vetme.
  9. Modeli i bibliotekës Top-15 përfshin vazhdimisht kandidatë të unazave heteroaromatike të squfurit/azotit si 1,2-thiazole, tiofen dhe tiofen-2-karbonitril, i cili mbështet një drejtim të gjerë heteroaromatik në vend të një entiteti specifik.
  • Të gjitha ngjashmëritë e raportuara të bibliotekës janë 0.0, kështu që goditja e dukshme ndaj 1,2-thiazole nuk është një identifikim i besueshëm direkt.
  • Kandidatët kryesorë janë të përzier kimikisht, duke përfshirë heterocikle të squfurit, nitrile, përbërje të halogjenuara dhe kripëra aromatike, gjë që tregon koherencë të dobët të marrjes.
  • Mostra nuk tregon dëshmi të forta, unike identifikuese për një tiazol, tiofen, nitril, përbërje të halogjenuar ose kripë kuaternare amoniumi specifike.
  • Nuk ka përputhje direkte të literaturës ose interpretim referencë konfirmues për këtë mostër.
  • Mbetet e paqartë nëse shiriti 3325 cm⁻¹ është për shkak të shtrirjes N-H, kontributit të dobët të lagështirës ose një funksionaliteti tjetër të lidhur me hidrogjen.
  • Dëshmitë aktuale nuk dallojnë në mënyrë të sigurt midis materialit heteroaromatik që përmban azot dhe një përzierjeje më të gjerë heterociklike aromatike.
  • Spektrit i mungojnë dëshmitë referencë korroboruese të nevojshme për të përcaktuar nëse squfuri është vërtet i pranishëm në mostër ose vetëm i reflektuar në analogë të dobët të bibliotekës.

Hapat e rekomanduar të mëtejshëm: Re-measure the sample with improved background control and higher signal-to-noise, paying particular attention to the 3325 cm⁻¹ region to confirm whether N-H is genuinely present. Check for complementary evidence from Raman spectroscopy or mass spectrometry to distinguish nitrogen heteroaromatic compounds from sulfur heteroaromatic analogs. If available, compare against authenticated FTIR reference spectra for 1,2-thiazole, thiophene, and related nitrogen-containing heteroaromatic compounds under the same measurement conditions. If the sample is soluble, consider GC-MS or LC-MS to determine whether the material is a single heteroaromatic compound or a mixture.

Krahasimi i Bibliotekës

Grupi i përputhjes:
Spektri i bibliotekës do të shfaqet këtu.

Rezultatet e Kërkimit në Bibliotekë — 15 Kandidatët Kryesorë

Renditja Përputhje % Përbërës SMILES Nr. i spektrit Veprimi
Duke ngarkuar kandidatët e bibliotekës...

Analiza e Pikut

★ = Caktimi i mbështetur nga literatura
# Numri i valës (cm⁻¹) Absorbanca Detyrë Citim Statusi i caktimit
1 · 721 1.00 - - -
2 · 852 0.82 - - -
3 · 1434 0.47 - - -
4 · 872 0.34 - - -
5 · 1520 0.32 - - -
6 · 3325 0.25 - - -
7 · 775 0.24 - - -
8 · 1105 0.19 - - -
9 · 1151 0.19 - - -
10 · 1587 0.18 - - -
11 · 928 0.18 - - -
12 · 735 0.17 - - -
13 · 1005 0.16 - - -
14 · 1607 0.15 - - -
15 · 1627 0.14 - - -
16 · 1037 0.11 - - -
17 · 1494 0.10 - - -

Shtojca — Spektri i Papërpunuar

Spektri i papërpunuar i mostrës
Gjeneruar nga FTIR.fun — Raporto #20241208210911330625067 2024-12-08 13:11:26
Diskutim

Komente dhe prova vijuese

Përdorni këtë zonë për të vazhduar interpretimin, për të bërë pyetje ose për të shtuar prova shtesë verifikimi.

Dorëzo Kërkesën Formulari