Shikoni raportin e mësipërm. Përdorni komentet më poshtë nëse keni nevojë për diskutim të mëtejshëm.
Kërkimi FTIR nuk mbështet një identifikim të besueshëm në nivel përbërjeje për këtë mostër. Goditja më e afërt e bibliotekës është 1,2,4,5-Tetrakis(bromometil)benzeni, por të gjitha ngjashmëritë e raportuara të bibliotekës janë 0.000, kështu që ai emër duhet trajtuar vetëm si hyrja formale kryesore e bibliotekës dhe jo si një përcaktim i konfirmuar. Spektri i matur përcaktohet këtu kryesisht nga një grumbull i ngushtë brezash të fortë në 1089, 1151, 1175, 1194, 1209 dhe 1266 cm-1, që është më në përputhje me një material organik të gjerë të halogjenizuar që tregon absorbim të fortë në rajonin e gjurmëve të gishtave C-F/C-O sesa me një strukturë specifike aromatike bromometil. Për shkak se mbështetja e drejtpërdrejtë e referencës dhe e literaturës përkatëse nuk janë të disponueshme, përfundimi më i mbështetur kimikisht është një drejtim i gjerë materiali dhe jo një pretendim për një entitet.
Hapat e rekomanduar të mëtejshëm: Recollect the full FTIR spectrum over a wider range and evaluate whether there are characteristic bands for aromatic C-H, carbonyl, N-H, or aliphatic C-H stretching that could narrow the assignment. Inspect the low-wavenumber region for halogen-related fingerprint features that may help distinguish fluorinated from brominated or chlorinated materials. If fluorinated material is suspected, compare directly against reference spectra for PTFE and other fluorinated organics showing strong 1100-1300 cm-1 absorption. Use an elemental method such as XRF, EDS, or combustion/ion analysis to determine whether F, Cl, or Br is present before attempting a more specific library assignment.
| Renditja | Përputhje % | Përbërës | SMILES | Nr. i spektrit | Veprimi |
|---|---|---|---|---|---|
| Duke ngarkuar kandidatët e bibliotekës... | |||||
Përdorni këtë zonë për të vazhduar interpretimin, për të bërë pyetje ose për të shtuar prova shtesë verifikimi.
FTIR.fun