FQAEJA E REZULTATIT

halogenated organic material with strong C-F/C-O region absorption

Shikoni raportin e mësipërm. Përdorni komentet më poshtë nëse keni nevojë për diskutim të mëtejshëm.

Nr. i rezultatit: 20241115102352770825992 Pronari: Admin Komente: 0
Raporti i Analizës FTIR

halogenated organic material with strong C-F/C-O region absorption

Parametrat e kampionit dhe matjes

Raporti Nr. 20241115102352770825992
Data 2024-11-15 02:25:02
Gama Spektrale (cm⁻¹) [(650, 4000)]
Vija bazë Çaktivizuar
Përputhje biblioteke 0%

Rezultati i identifikimit

0%

Kërkimi FTIR nuk mbështet një identifikim të besueshëm në nivel përbërjeje për këtë mostër. Goditja më e afërt e bibliotekës është 1,2,4,5-Tetrakis(bromometil)benzeni, por të gjitha ngjashmëritë e raportuara të bibliotekës janë 0.000, kështu që ai emër duhet trajtuar vetëm si hyrja formale kryesore e bibliotekës dhe jo si një përcaktim i konfirmuar. Spektri i matur përcaktohet këtu kryesisht nga një grumbull i ngushtë brezash të fortë në 1089, 1151, 1175, 1194, 1209 dhe 1266 cm-1, që është më në përputhje me një material organik të gjerë të halogjenizuar që tregon absorbim të fortë në rajonin e gjurmëve të gishtave C-F/C-O sesa me një strukturë specifike aromatike bromometil. Për shkak se mbështetja e drejtpërdrejtë e referencës dhe e literaturës përkatëse nuk janë të disponueshme, përfundimi më i mbështetur kimikisht është një drejtim i gjerë materiali dhe jo një pretendim për një entitet.

Interpretim i detajuar

• Përputhja kryesore e bibliotekës: 1,2,4,5-Tetrakis(bromomethyl)benzene #69751 | match 0.0%
  1. Kërkimi FTIR nuk mbështet një identifikim të besueshëm në nivel përbërjeje për këtë mostër. Goditja më e afërt e bibliotekës është 1,2,4,5-Tetrakis(bromometil)benzeni, por të gjitha ngjashmëritë e raportuara të bibliotekës janë 0.000, kështu që ai emër duhet trajtuar vetëm si hyrja formale kryesore e bibliotekës dhe jo si një përcaktim i konfirmuar. Spektri i matur përcaktohet këtu kryesisht nga një grumbull i ngushtë brezash të fortë në 1089, 1151, 1175, 1194, 1209 dhe 1266 cm-1, që është më në përputhje me një material organik të gjerë të halogjenizuar që tregon absorbim të fortë në rajonin e gjurmëve të gishtave C-F/C-O sesa me një strukturë specifike aromatike bromometil. Për shkak se mbështetja e drejtpërdrejtë e referencës dhe e literaturës përkatëse nuk janë të disponueshme, përfundimi më i mbështetur kimikisht është një drejtim i gjerë materiali dhe jo një pretendim për një entitet.
  2. Mostra tregon breza karakteristikë të përsëritur absorbimi në 1089, 1151, 1175, 1194, 1209 dhe 1266 cm-1.
  3. Krahasimi me bibliotekën e referencës nxjerr vazhdimisht komponime që përmbajnë halogjenë midis kandidatëve kryesorë, duke përfshirë molekula të bromuruara, të kloruruara dhe të fluoruruara.
  4. Poli(tetrafluoroetileni), kandidatët pentafluorurë, trifluorurë dhe të tjerë të fluoruruar në top-15 janë në përputhje me absorbimin e fortë në këtë rajon spektral.
  5. Mungesa e ndonjë përputhjeje pozitive, jo zero me bibliotekën e bën kiminë e zakonshme të gjerë më të besueshme se emri nominal i përbërjes kryesore.
  6. Spektri i vëzhguar është i përqendruar në rajonin e gjurmëve të gishtave 1089-1266 cm-1, me breza karakteristikë të shumtë të vendosur afër njëri-tjetrit.
  7. Një grupim i tillë brezash është zakonisht i pajtueshëm me shtrirjen e fortë të lidhjeve të vetme në materiale organike të zëvendësuara rëndë, veçanërisht sisteme të pasura me C-F ose që përmbajnë C-O.
  8. Modeli i bibliotekës top-15 përfshin disa kandidatë të halogjenizuar, duke përfshirë hyrje të fluoruruara, të bromuruara, të kloruruara dhe perfluoruruara, që mbështet një drejtim të përgjithshëm organo-halogjenizues.
  9. Po ai grup top-15 është kimikisht i papajtueshëm në nivelin e përbërjes specifike, duke përfshirë bromometil benzene, amine të fluoruruara, komponime që përmbajnë acetat, PTFE dhe aromatikë nitro/klor.
  • Përputhja kryesore formale e bibliotekës, 1,2,4,5-Tetrakis(bromometil)benzeni, ka një pikë ngjashmërie 0.000 dhe për këtë arsye nuk mbështetet drejtpërdrejt si identiteti i mostrës.
  • Etiketa e konsensusit të bibliotekës për klor/azot heterociklik nuk mbështetet në mënyrë të sigurtë nga pikat e raportuara të mostrës vetëm.
  • Nuk jepet asnjë provë karakteristike për C-H aromatike, karbonil, N-H ose grupe të tjera të nevojshme që do të justifikonin një përcaktim më të ngushtë për kandidatët bromometil aromatik, acetat, aminë ose azot-heterociklik.
  • Kandidatët më të renditur janë kimikisht të larmishëm, gjë që kufizon besimin në çdo interpretim të vetëm strukturor.
  • Provat aktuale nuk dallojnë nëse brezat dominantë 1089-1266 cm-1 lindin kryesisht nga shtrirja C-F, shtrirja C-O, ose absorbime të mbivendosura të gjurmëve të gishtave nga një formulim organik i përzier.
  • Lloji i halogjenit nuk mund të përcaktohet me besim nga të dhënat e pranishme vetëm; kandidatë që përmbajnë brom, klor dhe fluor shfaqen të gjithë në rezultatet e kërkimit.
  • Pa breza korroboruese jashtë rajonit të raportuar, mostra nuk mund të ngushtohet me besim në një molekulë ose polimer specifik.

Hapat e rekomanduar të mëtejshëm: Recollect the full FTIR spectrum over a wider range and evaluate whether there are characteristic bands for aromatic C-H, carbonyl, N-H, or aliphatic C-H stretching that could narrow the assignment. Inspect the low-wavenumber region for halogen-related fingerprint features that may help distinguish fluorinated from brominated or chlorinated materials. If fluorinated material is suspected, compare directly against reference spectra for PTFE and other fluorinated organics showing strong 1100-1300 cm-1 absorption. Use an elemental method such as XRF, EDS, or combustion/ion analysis to determine whether F, Cl, or Br is present before attempting a more specific library assignment.

Krahasimi i Bibliotekës

Grupi i përputhjes:
Spektri i bibliotekës do të shfaqet këtu.

Rezultatet e Kërkimit në Bibliotekë — 15 Kandidatët Kryesorë

Renditja Përputhje % Përbërës SMILES Nr. i spektrit Veprimi
Duke ngarkuar kandidatët e bibliotekës...

Analiza e Pikut

★ = Caktimi i mbështetur nga literatura
# Numri i valës (cm⁻¹) Absorbanca Detyrë Citim Statusi i caktimit
1 · 1209 1.00 - - -
2 · 1151 0.50 - - -
3 · 1194 0.29 - - -
4 · 1175 0.24 - - -
5 · 1266 0.14 - - -
6 · 1089 0.10 - - -

Shtojca — Spektri i Papërpunuar

Spektri i papërpunuar i mostrës
Gjeneruar nga FTIR.fun — Raporto #20241115102352770825992 2024-11-15 02:25:02
Diskutim

Komente dhe prova vijuese

Përdorni këtë zonë për të vazhduar interpretimin, për të bërë pyetje ose për të shtuar prova shtesë verifikimi.

Dorëzo Kërkesën Formulari