FQAEJA E REZULTATIT

small unsaturated organic compound with possible nitrile or vinyl character

Shikoni raportin e mësipërm. Përdorni komentet më poshtë nëse keni nevojë për diskutim të mëtejshëm.

Nr. i rezultatit: 20241016224112254757736 Pronari: Admin Komente: 1
Raporti i Analizës FTIR

small unsaturated organic compound with possible nitrile or vinyl character

Parametrat e kampionit dhe matjes

Raporti Nr. 20241016224112254757736
Data 2024-10-17 00:07:44
Gama Spektrale (cm⁻¹) [(650, 4000)]
Vija bazë Çaktivizuar
Përputhje biblioteke 0%

Rezultati i identifikimit

0%

Kërkimi i zakonshëm FTIR nuk mbështet një identifikim të fortë të kësaj kampioni si prop-2-enenitrile, pavarësisht se ai emër është hyrja më e afërt e bibliotekës. Cilësia e përputhjes është praktikisht mungesë, seti i majave është shumë i rrallë dhe nuk ka mbështetje të drejtpërdrejtë ose të lidhur nga literatura. Brezat e vëzhguar janë më në përputhje me një tregues shumë të kufizuar të një materiali organik të vogël të pangopur, me karakter të mundshëm nitril ose vinyl, sesa me një caktim të sigurt në një përbërje specifike.

Interpretim i detajuar

• Përputhja kryesore e bibliotekës: prop-2-enenitrile #38765 | match 0.0%
  1. Emri kryesor i bibliotekës është prop-2-enenitrile, kështu që një molekulë e vogël e pangopur që përmban nitril është një drejtim i mundshëm për t'u marrë në konsideratë.
  2. Prania e një kandidati tjetër nitril, but-3-enenitrile, ndër hyrjet e renditura më lart, siguron një qëndrueshmëri të dobët në nivel biblioteke për karakterin e mundshëm nitril.
  3. Brezi 937 cm-1 është të paktën i pajtueshëm me një tipar të tipit vinyl, i cili përputhet me karakterin e pangopur të pranishëm në disa kandidatë kryesorë.
  4. Hiti më i lartë i bibliotekës është prop-2-enenitrile, por të gjitha ngjashmëritë e raportuara të bibliotekës janë 0.000, kështu që marrja ofron vetëm një sugjerim të dobët pozicional dhe jo një identifikim të përdorshëm.
  5. Majat e matura janë të kufizuara në 937, 1481, 2358 dhe 3681 cm-1, që është shumë pak informacion spektral për një thirrje të ngushtë të përbërjes.
  6. Një brez i vogël afër 937 cm-1 mund të jetë i pajtueshëm me lëvizjen jashtë rrafshit nga një alken terminal ose tipar i lidhur me tipin vinyl.
  7. Kandidatët e renditur më lart të bibliotekës përfshijnë prop-2-enenitrile, but-3-enenitrile dhe 2-ethenyloxirane, të cilët ndajnë lirshëm pangopësinë dhe karakterin e molekulës së vogël, por nuk konvergojnë në një klasë materiali të sigurt kimikisht.
  8. Modeli më i gjerë Top-15 është jokonsistent, duke përfshirë gjithashtu hyrje të klorinuara, siloksane, polisilikate dhe të lidhura me formaldehid, gjë që kufizon besimin në çdo drejtim të ngushtë.
  • Një brez karakteristik i shtrirjes së nitrilit zakonisht pritet në rajonin ~2210-2260 cm-1, por maja e raportuar është në 2358 cm-1, e cila nuk mbështet në mënyrë të sigurt një caktim nitril.
  • Tipari 2358 cm-1 nuk është specifik për prop-2-enenitrile dhe mund të lindë nga kontribute jashtë kampionit, kështu që nuk duhet trajtuar si provë identifikuese.
  • Një model i veçantë i gjerë i oksigjenuar ose set i qartë përcaktues i epoksidit nuk është raportuar, gjë që kufizon mbështetjen për kandidatët 2-ethenyloxirane.
  • Nuk raportohen breza të qartë për të mbështetur interpretimet e polimerit të klorinuar, silikatit ose paraformaldehidit nga hyrjet e tjera Top-15.
  • Për shkak se të gjitha ngjashmëritë e bibliotekës janë 0.000, vetë hiti më i lartë i mungon forca e përputhjes spektrale direkte.
  • Spektri aktual përmban shumë pak breza të raportuar për të dalluar midis mundësive që përmbajnë nitril, vinyl, oksigjen ose mundësive të palidhura me përputhje të ulët.
  • Brezi 3681 cm-1 mund të tregojë një kontribut të lirë O-H, lagështi gjurmë ose një komponent tjetër të vogël, por nuk është i mjaftueshëm për të përcaktuar materialin kryesor.
  • Pa breza më të fortë në rajonin e gjurmëve të gishtave dhe konfirmim të rajonit 2200-2260 cm-1, kampioni nuk mund të ngushtohet në mënyrë të sigurt në prop-2-enenitrile ose një përbërje tjetër specifike.

Hapat e rekomanduar të mëtejshëm: Recollect the FTIR spectrum with improved signal quality and full baseline treatment, especially across 650-1800 and 2100-2300 cm-1. Check whether the 2358 cm-1 feature persists after background correction; if it disappears or weakens strongly, do not use it as sample evidence. Specifically verify whether a distinct nitrile band appears near 2210-2260 cm-1; that would materially strengthen or weaken the nitrile direction. Inspect the 900-1000 cm-1 region for repeatable vinyl-related bands and the 1600-1650 cm-1 region for C=C stretching support.

Krahasimi i Bibliotekës

Grupi i përputhjes:
Spektri i bibliotekës do të shfaqet këtu.

Rezultatet e Kërkimit në Bibliotekë — 15 Kandidatët Kryesorë

Renditja Përputhje % Përbërës SMILES Nr. i spektrit Veprimi
Duke ngarkuar kandidatët e bibliotekës...

Analiza e Pikut

★ = Caktimi i mbështetur nga literatura
# Numri i valës (cm⁻¹) Absorbanca Detyrë Citim Statusi i caktimit
1 · 937 1.00 - - -
2 · 3681 0.23 - - -
3 · 2358 0.15 - - -
4 · 1481 0.11 - - -

Shtojca — Spektri i Papërpunuar

Spektri i papërpunuar i mostrës
Gjeneruar nga FTIR.fun — Raporto #20241016224112254757736 2024-10-17 00:07:44
Diskutim

Komente dhe prova vijuese

Përdorni këtë zonë për të vazhduar interpretimin, për të bërë pyetje ose për të shtuar prova shtesë verifikimi.

This is the search result for the file with the extension .tsv uploaded by user 175.XXX.XXX.77

en&2
Dorëzo Kërkesën Formulari